|
RE: Plodna voda - curenje, manjak, visak i os... 28.2.2009 22:53:40
|
|
|
|
Rabi
|
Meni je u 35. sedmici pocela oticati plodna voda. Samo sam se probudila mokrih gaca i posteljine. Otisla u bolnicu..kaze dr. ma nije to nista evo vidis(na ultrazvuku) ima dovoljno plodne vode...Helem on mene ispritiska onim cudom, stisni, stisni....Kaze hajde ti kuci, ti si to sigurno malo ''pustila''!!!! a ja sigurna da nisamm jer mokraca ima specifican miris. I ja kako ustadoh sa onog stola, kad iz mene poplava I tako ostanem u bolnici, pa me i ko fole puste kuci a meni i dalje voda curi pravo....ne mogu ustati a da me ne zalije, bukvalno. Uglavnom, da ne duljim...pnovo se vratim navece kod svog dr. da mi uradi uz, i on me ponovo ostavi jer kako rece nije ostalo sasvim malo plodne vode, a oni me isti dan ujutru poslali kuci..... I tako se i dalje nastavila moja agonija i iscekivanje necega...valjda bolova. A bolova nigdje!!! Iscurila sva voda, a ja lezim i nista mi ne rade, dok mi otkucaji srca kod bebe nisu poceli biti usporeni.Kazu beba spava!!! Idi prosetaj i popi hladne vode, pa da opet uradimo ctg...Hele ja sam se 48 sati i nahodala i napila vode i najela cokolade, ali ono isto...a sto je najgore, niko nista ne poduzima Ostavi me jedna sestra na onom ctg-u, dodje druga pa kad vidi onaj nalaz hvata se za glavu...kaze sta je ovo Ovo ne valja!!!!! A meni nije ni do ceka, haman mahnita vise od svega i iscekivanja narednog ctg i razmisljanja hoce li moja beba biti ziva! A kad pitam sta se ceka, zasto se nesto ne poduzima? Kazu, bebi je svaki minut dragocjen u majcinom stomaku! Pa znam ja sve to, ali zar zbog te minute i dana jednog, trebam da izgubim svoju bebu svasta mi je padalo na pamet.... i kad je vise bila haman ravna linija nalaza otkucaja srca, poslali su me na hitan carski rez...tuzno ali istinito... ovo sve napisah iz tog razloga, jer sam mozda pogrijesila sto sam odmah otisla dr. Mozda da sam sacekala, mirovala i ne bi bilo ovako kako je bilo. Jer je bilo neko visoko prsnuce, i dok je mene dr pregledo i ispritisko, dosta je i otislo vode posle toga i posle svakog narednog pregleda. Prema tome, moj je savjet ne trcati odmah doktorum ako je samo mala kolicina plodne vode izasla..vec mirovati i pratiti..pa ako bude vise oticala, onda se obratiti svome ljekaru.... heh sto se ja napisah....i sretno svim trudnicama i nasim trudilicama...
|