Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ja sam prvi vaginalni pregled radila u subotu i otvorena sam bila 1 cm. Pregled mi je ponovno zakazan za cetvrtak, iza 8 pm, a termin mi je dan poslije, 5/9. Jos uvijek su na mjestu i sluzni cep i plodna voda, bolove povremeno osjecam u ledjima i stomaku, i za sad je to to... Sta ce biti dalje, budemo vidjeli, ali jedva cekam svoju aBd!
Vidite sto sam vam poranila:) Jutros,oko 03:45 h sam ustala u we-c i vidjela na gazi nekoliko kapi krvi.Malo sam bila izgubljena,ali nisam nesto panicila.Tijesila sam se jer sam u devetom..Vratila sam se u krevet,ali od sna nista Opet ustanem da provjerim i opet ista stvar!Sad me vec fata panika:)Ponovo se vratim u krevet i cekam pola sest da nazovem doktoricu koja zivi zgrada do moje.Ispricam joj sve.Ona,vise nego ljubazna,kaze....Tii se to duso otvaras.Posto je Maglaj daleko,bolje bi bilo da danas odes u Zenicu na pregled da bi se vidjelo koliko si vec otvorena.
I tako,drage moje,za koji sat putujem.Molim Bog da sve bude ok sa bebicom i sa mnom.Uglavnom,pisem vam akoBog da ubrzo.
Moja bebi nece jos vani:)Bila sam u bolnici,prenocila i dr.Sestic me pustio kuci. Kad sam stigla u bolnicu,bila sam otvorena 1-2prsta i odmah su me ostavile,valjda su mislile da ce to biti brzo,jer mi je niska trudnoca. Medjutim,bolove nisam imala,nesto skroz malo,ali sam i dalje imala blago krvarenje. U jutro se i to povuklo. Dr.Sestic me pregledao,rekao da je sve uredu sa posteljicom i vodom,da se otvaram i da to moze biti brzo,a moze cekati i termin.Uradjen mi je ctg-e,nista nije pokazivalo na njemu i dr.me pusti kuci da ne lezim dzaba za vikend.U slucaju me zaboli ili pukne vod.da se odmah javim,a ako ne,kontrola u srijedu.
Tako,drage moje da smo vam mi dosle kuci.Bilo mi je pravo drago kad je rekao da idemo kuci,jer nije bas prijatno lezati,a iskreno ni uslovi nisu bas nesto:(
Hvala vam na podrsci.Javim vam kad bude promjena i novine:)
pocelo je poceloooo izgleda uskoro nam stize novi clan foruma majooo samo hrabro... bice to sve u redu zelim ti sto brzi i laganiji porod cuvaj se i ne zaboravi na disanje
Hvala vam puno!!!!!!!!! Nadam se da ce sve biti ok i da ce moja bebica biti dobro.Molim dragog Boga da sve proce kako je najbolje sa svakom trudnicom pa i samnom.
ja stvarno vise ne znam da li sam paranoicna ili sta se desava sa mnom. vec sam pisala ranije da mi je malo plodove vode iscurilo. bila na kontroli poslije toga. jutros na vesu roza - smedjakosto krvavi komadic. jel to taj cep, pojma nemam. bolova uopste nemam. stvarno me izludise ovi zadnji dani.
Bez brige lejlaze to je čep. Nije ništa strašno, samo opušteno, bolovi mogu da počnu za nekih 5-6 sati, mada i ne moraju. Samo opušteno, diši pravilno i ne plaši se. Sretno, od srca ti želim brz i lak porođaj.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Što se tiče plodne vode,nemoj da paničiš sve dok nedobiješ prave bolove.Meni je npr. voda iscurila u utorak,a tek se porodila u subotu,tj doktori kažu visko prsnuće,a tek kad sam se porađala dr. mi je puknuo vodenjak.Ja sam nažalost uspaničila i naležala se u bolnici,šro mi je dodatno stvorilo nervozu i sikiraciju.Svašta sam se nagledala gore,zato nebi nikom preporučila da trči u bolnicu,jer beba svakako neizlazi tako brzo kako mi mislimoS toga želim ti sretan i lagan porod!
Evo i ja otvorena prst i po...grlic smeksan..trudovi zabiljezeni na CTG-u....i sad cekam....e sad sta mene brine....jeste da je mene malo sinoc bolickao kanal i malko leddja (bezze bol), a doktor kaze da su to "djelotvorni trudovi"....i vrati me kuci u smislu da cekam da se pojacaju. ..poenta je da sam ja nocas spavala kao top...jutros otisla na redovnu kontrolu..dakle ne radi tih bolova..kad on govori..evo pocelo....i da pratim....
Ne sekiraj se skvo...Samo prati svoje tijelo i osluskuj bebu...neces fuliti bolove prave ako te to brine....Jos ti je i bolje da se tako "bezbolno" otvaras, manje ces se iscrpiti...Moja prijateljica nista nije osjecala, vec joj pocela plodna voda curiti i ona u bolnicu, kad otvorena 7 prstiju..Zacas se porodila... A ti eto znas da je krenulo pa ako ti ista bude sumnjivo trk u bolnicu...Cak ti i ne moraju biti prejaki bolovi ali prati jesu li redovni i na koliko min dolaze...Zelim ti sve najbolje...