M kao Mama -> RE: Timpanogram (15.4.2015 12:53:05)
|
IZVORNA PORUKA: CombatKitten Drage mame, Moja kćerka od 22 mjeseca ima česte (svakih 15-20 dana) upale krajnika, nekad joj se proširi na uho. Nos joj curi konstantno. Pila je razne antibiotike. Prije deset dana kada je opet imala gnojnu upalu grla, zamolila sam pedijatricu u dz da mi da uputnicu za ORL, eto čisto da je specijalista pogleda. Ona je odbila da mi da, rekla je da ne misli ništa o mom prijedlogu, da to ORL ne liječi, i da je normalno da djeca njenog uzrasta imaju do 8 upala krajnika, a djeca koja idu u vrtić kao moja kćerka čak i više. Rekla mi je da ja tu ne mogu ništa dok ona ne izgradi imunitet. Znači ja trebam sad pustiti da ide upala za upalom pa ako dođe do komplikacija da se obratim ORL? Ja nisam htjela glumiti da bolje znam od nje, kako je ona to očito protumačila, samo sam se vodila iskustvom kume čije je je dijete isto tako stalno bio bolestan, kod njega sezavršilo operacijom krajnika i timpanogram mu je bio tip B, i prilikom operacije krajnika su mu hirurški vadili sekret iz ušiju. Da li da slušam savjet doktorice, da tražim uputnicu od druge doktorice ili da je privatno odvedem kod Geže? Svaki savjet je dobrodošao. Hvala Vam. Moje pitanje je koja je to dr. pametnica, strašno do kada će roditelji plačati redovno doprinose za zdravstveno osiguranje, a pšaralelno sa tim moraju od usta svoje djece da odvajaju za privatne preglede, konsultacije i sli. jer pojedini stručnjaci nema mišljenje o mišljenju roditelja. Prestrašno. Ja bih ovako uradila, probala kod druge dr. ako može upitnica, ako ne onda bit došla do direktora tog DZ pa da mi napismeno napišu da mi ne daju uputnicu, a onda otišla privatno. Moja starijoj curici su operisani krajnici prije nekoliko godina, iu znam da mi je tada spec. ORL rekao da je tri do četiri upale grla, u godini indikacija za operativni zahvat. Sretno i javi nam se
|
|
|
|