Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 24.10.2010 20:51:58
bbina
draga snow hvala ti na odgovoru uvijek si najbrza bar kad ja postavim neko pitanje.zaista mi je zao ovih tvojih neuspjelih pokusaja ali sta se moze takva sudbina, molim dragog Allaha da ti bude na pomoci kao i svima nama. a ovo za inekciju ovitrele neznam ni sama sta da radim, ici u beograd samo zbog jedne inekcije mi nesto bezveze,,ali sutra idem kod dr(balic) pa cu vidjeti sa njom da li moze neka zamjena. jos jednom hvala ti
< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.10.2010 8:37:53 >
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 25.10.2010 15:50:43
snowrose
Mile moje koji sam ja tutuk i nikad ne napisah za Merional.
Ja sam se nadala da ću ovaj put ostati i svoje bi boce poklonila.
Obzirom da nisam,a planiram aBd opet pokušati IVF ,znači novac mi treba.
Kupila sam za ovaj IVF pored Gonala i 10 Merionala,ali mi Merionali nisu trebali pa ako nekom treba neka mi se javi,dala bih po istoj cijeni po kojoj sam i ja kupil-jaftinije nego kod nas.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 25.10.2010 18:33:16
bbina
evo ja danas bila kod dr i za ovitrelle mi je rekla da moze zamjena 2 pregnila,,,a kod mene je decapeptyl i menopur,a vidim kod tebe snow da su te druge neke.
i po ovome papiru koji sam dobila i kod mene ce izgleda ostati ovih inekcija, ali tek cu na kraju znati, naravno jedino sto znam je to da ja imam u planu samo jedan pokusaj pa sta god da bude,od Allaha je.
sretno svim zenicama koje su sad u postupku a naravno i onim koje planiraju uskoro
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 18.11.2010 15:37:12
malena27 RR
prenos postova:
IZVORNA PORUKA: Lilly
Nije mi jasno za Menopur....Naime, citam na netu da se obicno daje starijim zenama a mladim zenama Gonal?? Meni je 29, nisam tako stara , a popisan mi je Menopur iako sam vec reagovala na Klomifen?? Zna li neko nesto o ovome?? Samo da napomenem, trebala sam na insem. ali ce ipak biti samo ciljani... ...
Nije do mene
IZVORNA PORUKA: ledy blue
ja sam menopur kupovala u apoteci delfin, na otoci i kostaju 53 km jedna ampula...ne znam iz kojeg si grada, ta apoteka je u sarajevu...
IZVORNA PORUKA: miny kika
ja sam iz zagreba!! i zanima gdje ih ima tu u zg najjevtinijih ili neko ima da mu netreba??
IZVORNA PORUKA: luna77
cure ove cijene u BiH su sramota. moja frendica je u mađarskoj merional(98% istog sastava kao menopur) plaćala od 7-9e pa bolje tamo potrazite
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 1.12.2010 9:49:53
regi
malena,zasto ne probas vidjeti koliko kosta u KOfarm apoteci u Zenici? sad ja zvala KOfarm u zenici,broj je 242 688,kosta 35Km jedna ampula. moze i Beldaona,oni su bili nekad jako povoljni,broj koji ja imam beladone je 057-340-538-istocno sarajevo ima si apoteku dina u sarajevu,na cengic vili,broj je 033 716000(ali,nisam sigurna da su jeftiniji) i,molim te,kako reagiras na merional?meni je preporucen u nardenom postupku,a ja sma pomalo skepticna...
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 1.12.2010 9:53:38
malena27 RR
preskupo je to, ja sam placala po 27 KM....trazim evo neku soluciju.... problem je sto je dr. rekla da uzmem 30, u ponedjeljak kad sam bila na uzv mi rece da ce mi mozda trebati jos da sam znala, uzela bih 40 komada odmah i rijesen problem....
ne znam kako reagujem, nadam se dobro, prvi put sam koristila gonal f i imala 16 jajnih stanica nakon 9 dana stimulacije 225 jedinica dnevno... naredni uzv imam 8.12. pa javim
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 8.12.2010 12:19:43
vaga
Pozdrav svim trudilicama,
za one forumašice od ranije već sam i poznata, a za vas novije da kazem da sam stari član "veteran" možete čitati o mojoj borbi na ranijim postovima.
S obzirom da znam sve probleme u vezi sa nabavkom lijekova i njihovim cijenam, htjela bih reci trudilicama koje su u postupku vantjelesne, da imam prijateljicu kojoj je ostalo 28 ampula Fostimona od 75 jedinica i prodala bi to dosta povoljnije od cijene u apotekama. Ako je neko zainteresovan neka se javi da dam detalje.
Pozdrav Vaga
___________________________________________ Vaga 32 g., inseminacija 2 puta, HSG, Laparoskopija, histeroskopija, Postkoitalni t -nalazi uredni MM 40 g. operacija varikokele - sada normospermija 9 g. braka
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 8.12.2010 13:28:28
patrizia
Pozz drage moje trudilice
Jucer sam bila u Tuzli kupovala merionale 20 kom po 28 KM strahota koliko je to skupo.Malo sam razgovarala sa dr.obzirom da sam ih našla u Mađarskoj po 6,5 eura ali sam mislila da mora biti Mađarski recept.Zamislite da nemora i da recepti svuda važe nebitno iz koje su države.Ja sam uzela recept bez datuma,nadam se da mi više neće trebati ali ako bi da odem jer je baš velika razlika.Također mi je dr rekla da se to isplati naročito za zene koje su u postupku VTO jer tek tu treba more lijekova :(Uglavnom najjeftiniji su Italija,Mađarska i Srbija,a dobro je sto mogu naši recepti.Nadam se da je ovo već večina znala ali ako nije da bar malo pomognem.Šaljem vam velike puse i nadam se da nam uskoro vise neće trebati :)
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 10.12.2010 14:54:37
Leva
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
u apoteci beladona u lukavici merional kosta 30,90 KM
Prije nekih desetak mjeseci ja sam u ovoj istoj apoteci Merional placala 27 KM Ljudi mili ovo sve skuplje i skuplje... Gdje nabavljate one male spricice sa minijaturnim iglicama kojima se pikate?
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 10.12.2010 22:05:16
sabas
Ja sam sprice kupovala u apoteci , ali tvz inzulinke koje nisam mogla koristiti nije mi odgovarala mjerna jedinica , tako da sam jedva nasla one koje mi odgovaraju privatno -nisu bile na prodaju. A iglice sam kupovala takodje u apoteci velike za 'izvlacenje' tekucine i kratke skroz tanke za bocanje Cijena je za divno cudo niska vise se ne sjecam Ostatak sprica sam dobila kada sam dosla u Ljubljanu