Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 18.12.2014 23:25:43
dragana2403
Drage moje, nova sam na forumu, kao I u VTO postupku...imam samo jedno pitanje, kopka me koji se lijekovi moraju cuvati u frizideru? Znam za diferelin I decapeptyl ali nisam sigurna za menopure...naime, na kutiji pise do 25 stepeni, tako da sam ga drzala u najhladnijoj sobi ( u kojoj se ne grije). Naravno, sad je tamo kao u frizideru ;) ali je menopure bio jedno mjesec dana na normalnoj oktobarskoj temperature...nadam se da nisam uprskala
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 19.12.2014 17:04:12
dragana2403
IZVORNA PORUKA: kokouli
Menopur se cuva u frizideru ,a Merional moze na sobnoj temperaturi .
Hvala na odgovoru...nadam se da ce biti sve ok jer u toj sobi temp nije prelazila 15 stepeni a sada je I koristim kao frizider jer se ne grije I stalno je zatvorena
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 19.12.2014 17:05:33
dragana2403
IZVORNA PORUKA: dragana2403
Menopur se cuva u frizideru ,a Merional moze na sobnoj temperaturi .
Hvala na odgovoru...nadam se da ce biti sve ok jer u toj sobi temp nije prelazila 15 stepeni a sada je I koristim kao frizider jer se ne grije I stalno je zatvorena
Pregledah kutiju I upute u kutiji, svugdje pise samo cuvati na temp do 25 steoeni, ni pomena o frizideru...a nisu mi ni u apoteci nista napomenuli...
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 19.12.2014 17:15:27
kokouli
Ja kad sam kupoovala apotekarke su mi cuvale u svojim friziderima i davale dnevne doze da nosim kad trebam primiti .1 sam kupila kod jedne privatne i dala mi je te ampule koje nisu bile u frizideu i nisam reagovala uopste ....ti radi kako hoces.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 19.12.2014 18:15:40
dragana2403
Ja kad sam kupoovala apotekarke su mi cuvale u svojim friziderima i davale dnevne doze da nosim kad trebam primiti .1 sam kupila kod jedne privatne i dala mi je te ampule koje nisu bile u frizideu i nisam reagovala uopste ....ti radi kako hoces.
Tebi hvala na trudu, ali sta je tu je, sad ne mogu nista promjeniti. Pomolit se da ce sve bit ok I idemo dalje...
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 19.12.2014 18:16:20
sabas
Evo sa stranice Halmed , ja uvijek sa ove stranice koristim info ako nemam na lijeku prevod koji razumijem Lijepo objašnjenje apliciranju čuvanje nuspojave ... Ne čuvati na temperaturi iznad 25°C. Ne zamrzavati. Lijek čuvati u originalnom pakiranju radi zaštite od svjetlosti. Ne brini samo da je konstantan temperatura da nema oscilacija
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 19.12.2014 18:19:56
dragana2403
IZVORNA PORUKA: sabas
Evo sa stranice Halmed , ja uvijek sa ove stranice koristim info ako nemam na lijeku prevod koji razumijem Lijepo objašnjenje apliciranju čuvanje nuspojave ... Ne čuvati na temperaturi iznad 25°C. Ne zamrzavati. Lijek čuvati u originalnom pakiranju radi zaštite od svjetlosti. Ne brini samo da je konstantan temperatura da nema oscilacija
Hvala najljepse, draga moja, sad mi je malo lakse...to me I zbunjivalo jer se ni na kutiji ni na uputstvu ne pominje drzanje u frizideru.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 30.12.2014 14:00:33
M.A.M.
Pozz svima,
kako sam hvala Bogu prirodnim putem ostala trudna a pripremali smo se za postupak i nabavili sve lijekove prodali bismo ovo sto imamo u paketu ili pojedinacno, naravno po jeftinijim cijenama nego sto smo to mi nabavljali. Sve je uredno cuvano a ima Puregona, Ovitrelle, Cetrotide, Utrogestan, Menopur koji je nabavljen preko recepta za 19KM i nesto...
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 31.12.2014 9:57:17
kokouli
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Pozz svima,
kako sam hvala Bogu prirodnim putem ostala trudna a pripremali smo se za postupak i nabavili sve lijekove prodali bismo ovo sto imamo u paketu ili pojedinacno, naravno po jeftinijim cijenama nego sto smo to mi nabavljali. Sve je uredno cuvano a ima Puregona, Ovitrelle, Cetrotide, Utrogestan, Menopur koji je nabavljen preko recepta za 19KM i nesto...
M A M pisala sam ti nadam se da ces mi se javiti na PP.
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 3.1.2015 17:13:42
Elica 5
Drage moje ako kome treba Femara neka se javi,,,,,, sve naj naj u 2015 želimmm
1.ICSI-2010-mis.ab. u 11. 4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690 Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica" 16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 27.1.2015 9:32:20
Zelimo_bebu
Dobro jutro zene
Ne znam što je jače, ta ogromna želja ili bol u duši što mi ta ista želja stvara...? 06.11.test pozitivan 07.11.beta 111,78 Nasa najveca zelja je uslisena...da nam sretno dodjes bebo nasa... 13.07.2017.stigao nas princ
RE: Lijekovi za postupke medicinski potpomogn... 29.1.2015 22:47:06
Turbo Limac
Postovane..prvo da Vas pozdravim..nova sam ovdje na forumu..
Imam za prodati 8 bocica sperm washing medija za inseminaciju i ivf..bila sam prisiljena kupiti u zagrebu pakovanje od 12 komada.. pa ako nekome treba nek se javi... marka origio..odlicna kvaliteta..
U apoteci Una lijek sam dva puta rezervisala i prevarili su me,a bila sam pod stimulacijom.Uzasno su neprofesionalni i bezobrazni. Kod njih ne treba definitivno nista kupovati.