Tidzi -> RE: Koliko kompromisa u braku je previse? (14.5.2010 18:27:55)
|
Ja smatram kompromisom stvari kada se mm i ja nadjemo negdje na sredini. Ako sam ja u jednoj stvari srecna, a on nije nikako, onda i sva ta moja sreca pada u vodu, jer kako da budem srecna, ako voljena osoba nije?! Uvijek probamo da se dogovorimo oko nekih stvari i pretezno uspijevamo, jer smo naucili jedno drugo da zajedno o jednoj temi iznesemo sve moguce pozitivne i negativne stvari i jednostavno iz toga proizadje ono sto bi treballi da uradimo i kako i na koji nacin. Uglavnom dogovoram rijesavamo vecinu stvari. Sto se tice ostalog, ako ja tezim ka jednom, on ka drugom i nikako ne mozemo da se slozimo oko toga, onda nadjemo kompromis u necemu trecem, vezanom za to, koje nam se svidja onako odsrednje. Ne podnosim ako on mora da radi sve sto ja kazem, kako kazem i kako zelim. Meni ne treba sluga, vec partner koji ce da me kroz zivot prati ravnopravno kao i ja, koji ima svoje ja, koji zna da kaze i "NE", koji moze da iznosi svoja misljenja, ideje... Kod nas takodjer postoje neke stvari za koje se pitam samo ja ili samo on. Npr. kuhinja je moje i ja u njoj radim sta hocu i kako hocu. Dok kod moje prijateljice muz stalno sunja i pita zasto je case stavila ovdje, soljice tamo...da to uradi ovako, onako... To ne podnosim. Dok se isto tako i ja ne petljam u garazu, oko auta, kupovini tehnike. Ja kazem sta meni na oko izgleda dobro, ali on se tacno u to razumije i ja ne guram nos dublje. To nam je isto jedan tip kompromisa.
|
|
|
|