emma.L -> RE: Pozitivne/negativne strane jaslica/teta (25.5.2010 9:12:32)
|
salmy, ja mislim da je odgovornost roditelja da nađu osobu koja će pozitivno utjecati na dijete, dakle osoba koja se ne svađa, ne psuje itd. Ja sam upozorila moju svekrvu na pravila ponašanja Eme (naravno, ne njenog ponašanja) i rekla da mora tako biti ako je želi čuvati. Ipak je ona najviše vremena s njom i odgaja je, ma koliko MM govorio da je to na nama i da je nana ne može pokvariti. Može itekako! Dakle, nema psovanja, nema govoriti "bogami" (mislim, nana može, ali Emu svaki put upozoriti da to ne govori), jede se za stolom (iako nana voli bilo gdje jesti- gdje god je zgodno u datom trenu)... Isto tako sam rekla, ako je želite razmaziti, nema problema, i to je za djecu i nane i dede i jesu tu da razmaze. Ali će onda netko drugi čuvati ili će u vrtić. I moram ženi skinuti kapu - osim malih primjedbi, Emili ne pljuje, ne psuje, ne baca igračke, predmete ili hranu, ne udara više djecu (iako je jedno vrijeme bila malo "ratoborna"), malkice se inati ponekad ali mislim da je to igra ili ispitivanje granica. Zna brojati, zna puno pjesmica i brojalica... sve se svodi na priču i komunikaciju i igranje kad je Ema budna. I znam da svi kažu kako je teško mijenjati tete i djetetu je to šok, ali se ne bih smirila dok ne nađem nekoga tko će pozitivno utjecati na moje dijete ako je već ne želim dati u vrtić.
|
|
|
|