Anoniman -> RE: Promjena dokumenata (14.2.2007 15:17:15)
|
Za licnu odes u postu, poneses staru i vjencani list (ako nisi rodjena u BiH nosis i rodni list), uplatis deset maraka, popunis zahtjev, slikas se i to je to. Na novu licnu cekas oko sedmicu. Usput predaj zahtjev za vozacku, za to ti treba uplatnica od 40 KM i nista vise, ali ces na vozacku cekati vise od mjesec. Radnu knjizicu odnesi u opstinu, tamo ces napisati molbu o promjeni prezimena, oni ti prekrize staro, upisu novo i to je to. Za zdravstvenu se nesto ne sjecam, znam da sam morala kupiti novu. Mada, ja sam tad mijenjala posao pa sam nosila i one obrasce o penzionom, ali ti mozda neces morati, mislim da je dovoljno da samo odneses novu knjizicu, mozda i radnu, da pokazes na uvid. To stvarno ne znam. Pasos ni ja jos nisam promijenila tako da ne znam koja je tu procedura. Inace, ja sam sve ovo radila u opcini novo sarajevo, a kako se kod nas opstine po uredjenju razlikuju kao dvije drzave, mozda je u nekoj drugoj sve drugacije, mada ja mislim da je u principu svugdje isto. Eto, puno srece! [image]http://www.ringaraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
|
|
|
|