|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: HPV, Cin I II III i konizacija
2.9.2009 2:21:13   
veeseelaa
može li mi neko objasniti šta uopće znači ovo CIN I, CIN II i CIN III???
ja fakat nemam pojma
Papa testovi su mi do sada bili ok pa nisam upoznata

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 201
2.9.2009 10:00:24   
Anoniman
Samo da se javim s dobrim vijestima.
Sad sam dobila nalaz za HPV i NEGATIVAN je (jupiiii).
Pozz

(odgovor članu sarisari)
  Neposredna veza do poruke: 202
2.9.2009 10:01:43   
malena27 RR
user posted image user posted image user posted image user posted image   bravo neutjesna...hajde dodji u cekaonicu user posted image  

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 203
2.9.2009 14:44:59   
malenagoga
pozz.drage moje forumasice!!
Vec dugo niko ne pise nista o hpv. virusu.
Zanima me ove nase forumasice sto su imale problem sa hpvom dali su se izlijecile i na koji nacin.
Ja imala cin 1 u trudnoci prvi put kad sam radila papa test pokaze mi cin1 i visokorizicni hpv.
Porodila se na carski rez i od tad redovno idem na kontrole,a cak jednom sam radila i biopsiju
uvjek mi stoji hpv pozitivan visokorizicni i cin 1.Zadnji put radila hpv bris i papa test u 5 mjesecu
bris je bio gotov za 20 dana i opet pozitivan a papa test sam cekala 3 mjeseca (zamislite ovo je haos na nasoj klinici)
i sad mi pokazuje hpv,cin1,cin2.Koliko moze biti mjerodavan papa test koji stoji tri mjeseca.Ovo me vise ubi psihicki.
Svaki put kad odem na kliniku drugi doktor a svaki ima drugu pricu.

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 204
2.9.2009 15:11:02   
ivana st

Malenagoga to i mene zanima koliko vremena su se cure borile sa virusom. Ja trebam ići na pregled krajem devetog i to bi bio prvi papa nakon što sam saznala za HPV, ali ne očekujem da će se HPV povući u ova četiri mjeseca(Bože daj da se varam). Što si ti pila za imunitet i da li si saznala za virus tek u trudnoći?

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

(odgovor članu malenagoga)
Neposredna veza do poruke: 205
2.9.2009 15:32:00   
malenagoga
draga ivana st  prije  godinu dana kad sam ostala u drugom stanju uradila sam papa test po prvi put u zivotu
i kao sto sam napisala ustanovljen mi je hpv  virus. U trudnoci nisam uzimala nista a ni dok sam dojila bebu,tako da kad sam isla na kontrole uvijek je bio pozitivan hpv i cin1.Prije dva mjeseca sam pocela da pijem ovu aloju koju svi hvale a nalaz cu da vadim ovih dana.Mada se vise ni ne nadam da ce nestati,pokusat cu da napravim i ovaj lijek koji je jedna nasa forumasica napisala,

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 206
2.9.2009 15:38:31   
ivana st

Ma nestat će on, ali koliko sam čitala po forumima čini se da to zna bit i višegodišnja borba a bilo bi grozno da toliko moram čekat na  prvu user posted image . A vidjet ćemo što će pokazat idući papa. Dobro bi ti bilo uzimat i vitamin C, ja pijem šumeće tablete, i aloju naravno.

Per aspera ad astra
2011 je stiglo naše sunce
2012 čekamo još jednu srećicu

Neposredna veza do poruke: 207
2.9.2009 15:58:23   
malenagoga
Hvala Ivana st na utjesnim rijecima,valjda cemo se izboriti sa tim virusom,nadam se bez operacije
jer se najezim pri pomisli na operaciju i oporavak nakon pa iscekivanje nalaza,ma plasim se svega..

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 208
2.9.2009 22:01:43   
sarisari
Vesela sta tacno znaci CIN medicinski ne znam, ali znam da se u Papa testu pojavljuje kada postoji neka promjena na grlicu maternice koja moze biti uzrokovana nekom upalom, a cesto HPV_om i cim se pokaze na papi CIN treba ici na dalje pretrage i na kraju moze da bude sve u redu.
Neutjesna tako mi je drago, ali iskreno mi je drago da ti je HPV negativan i da si super sada.
Malenagoga, moje iskustvo imas vec napisano u prethodnim postovima, ali evo skratit cu ti, ja sam imala CIN1 na CIN2, Papa test mi je pokazao CIN2 zatim HPV visokog rizika, zatim sam otisla na kolposkopiju i tu je uocena promjena, zakazala sam odmah biopsiju koja je pokazala da je CIN 1 na CIN 2, poslije toga sam imala izbora da cekam da se mozda, ali samo mozda povuce HPV ili nedo Bog da bude gore ili da radim konizaciju, cekati da se povuce HPV je jako mukotrpno prije svega psihicki jer traje jako dugo i nikada se ne zna da li ce se povuci ustvari on nece nestati samo sto usljed pada imuniteta izaziva promjene, ali meni su ljekari savjetovali ipak da radim operaciju i naravno ja sam i mislila da je to najbolje rjesenje da dok je na vrije to se uradi.
Sto se tice operacije kada je u pitanju CIN 1 i CIN 2 ne mora se raditi klasicna operacija kod koje lezis u bolnici imas bolove, i sve ostale stvari u ovom slucaj laksih lezija moze da se radi LETZ metoda, to je nova metoda ne znam da li si cula za nju, potpuno je bezbolno, nema lezanja u bolnici kada se zahvat uradi ti se probudis stavis ulozak i ides kuci, nista zaista ne boli ja nisam ni jedan hvala Bogu analgetik popila nista ni osjetila nisam, samo 10-15 dana imas iscjedak, ali sasvim malo i to je to, znaci ne moras se bojati zahvata i bolnice kao sto napisah kod LETZ_a nema lezanja u bolnici odmah ides kuci i kuci odmaras par dana, naravno ti mozes izabrati i varijantu da pokusas da ti se povuce HPV, ali tada postoji rizik ponovnog vracanj cim ti padne imunitet. Ovo ti je moje iskustvo. LETZ konizaciju sam radila u aprilu i poslije  toga sam isla na kontrole i radila jedan Papa test koji je hvala DRAGOM ALLAHU dobar bi. Za jedan mjesec opet idem raditi test i nadam se da ce biti u redu ako Bog da.
Papa test koji stoji na klinici tri mjeseca iskreno mislim da ne moze biti mjerodavan jer on pokazuje stanje kakvo je bilo prije tri mjeseca, a ja recimo idem na novi Papa svaka tri pa skontaj sada, ne znam da li si u mogusnosti, ali kada je zdravlje u pitanju ja ti iskreno preporucujem da odes kod privatnika gdje ti test bude za maksimalno dva- tri dana i naravno sto sam pisala za ovu novu metodu ne radi se na klinici nego privatno, ali nije uopce preskupo, ako te zanim mogu ti napisati i cijenu i ljekara koji to radi. Imas dosta toga na netu pa pronadji o HPV_u i LETZ_u pa procitaj i ja sam se dosta tako informisala.
Sorry sto ja oduzih, samo sam htjela da ti nekako objasnim sve i mozda i pomognem. Sretno pa se javi

Neposredna veza do poruke: 209
2.9.2009 22:04:18   
sarisari
Zaboravih da dodam da se poslije ove nove metode moze ostati u drugom stanju bez problema, sretno.

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 210
2.9.2009 23:33:00   
malenagoga
Hvala ti Sarisari na savjetima,citala sam prije tvoje postove i vjeruj ako budem morala raditi konus razmislit cu za tu varijantu.
Dr. Muminbasic mi je radio biopsiju na klinici i kako sam mogla procijeniti nije los a i jako je prijatan,nazalost vise ga nema gore.
Sad je ova doktorka Anja Tomic Čiča neznam nista o njoj.

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 211
2.9.2009 23:36:40   
veeseelaa
a utičul ti cinovi na zatrudnjivanje? ili eventualno na plod ukoliko je žena već trduna?

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

Neposredna veza do poruke: 212
3.9.2009 7:55:07   
Anoniman
Hvala puno mila moja,kamen sa srca mi je pao.

(odgovor članu sarisari)
  Neposredna veza do poruke: 213
3.9.2009 14:11:48   
sarisari
Malenagoga ja koliko znam dr. Muminbasic je bio na odmoru i trebao je poceti od prvog da radi, ne znam je li poceo nisam se cula jer mi jos nije vrijeme da idem na kontrolu, ali mislim da bi ti on zakazao i privatno termin ako ti hoces, on je dobar strucnjak, a prije svega je i dobar covjek, jednostavan, moze se normalo razgovarati sa njim, o toj Anji nista nisam cula, a naravno napravi i onaj lijek sa alojom ja sam ga popila i nadam se da ce biti neke koristi od njega u svakom slucaju ne moze ti biti gore. Sretno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 214
3.9.2009 14:19:34   
sarisari
Vesela, ja koliko znam CIN koji je izazvan HPV_om, a i opcenito CIN_ovi ne uticu na zatrudnjivanje, znaci nema nikakve smetnje prilikom ostajanja u drugom stanju, a i ako si trudna, a imas CIN ni to ne utice na plod znaci mozes normalno iznijeti trudnocu i roditi pa tek onda to da sredjujes, medjutim postoji jedan problem da ako u trudnoci otkrijes da imas CIN ne smijes nista raditi znaci nikakav zahvat, on obicno ne napreduje tako brzo te se moze obicno poroditi, ali uvijek postoji mogucnost da on nedo Bog se poveca u tom vremenu dok traje trudnoca, zato je po mom misljenju bolje prije nego se ostane u drugom stanju izvrsiti pretrage da se bude sigurno da nema CIN_ova jer ukoliko se pojavi u toku trudnoce onda nije strasno, devet mjeseci nije veliki period, problem bi ako nisi dugo isao na kontrolu pa onda ne znas sta imas i jos to otkrijes u trudnoci, ali u svakom slucaju plod je bezbejedan.

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 215
3.9.2009 14:21:52   
malenagoga
vesela ja kako znam da ne uticu ni na plod ni na zatrudnjavanje.
Ja sam uredno iznijela trudnocu do kraja ali sam se porodila na carski rez,mada neki ljekari tvrde da
se mozes poroditi i prirodnim putem.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 216
3.9.2009 14:30:45   
malenagoga
draga Sarisari neznam ni ja vise kome da idem,ova dr Anja se ponudila da dodjem kod nje 21 pa da mi uradi biopsiju
pa neznam ni sama sta da radim dali da odem kod nje ili da trazim Muminbasica.Svakako cu prvo da probam sa ovim receptom za lijek pacu razmisliti sta dalje.

Neposredna veza do poruke: 217
3.9.2009 17:23:19   
sarisari
Naravno da trebas da probas ovaj lijek, njega ces piti oko 1,5 - 2 mjeseca, sto se tice te Anje kao sto sam ti vec pisala ne znam nista o njoj, ali znam da je Muminbasic odlican ljekar, ja kada sam trebala ici na kontrolni Papa test poslije LETZ_a dr. slomio ruku i ja odem kod dr. Spahovica za njega si vjerovatno cula da je jedan od najboljih ginekologa i citologa u bivsoj Ju., starij covjek cijeli zivot se bavi time, i bilo je sve u redu hvala Bogu, ali kada je vidio kako je uradjeno nazvao je dr. Muminbasica da mu cestita, mislim da to dovoljno govori i da znaci kada vam takav strucnjak cestita, malo djeluje kao da hvalim dr. M., ali nekako uvijek zelim drugima dobro pa tako i ovo pisem cisto da bi znala nesto o tom covjeku, a to je svakako na tebi gdje ces ici.

Neposredna veza do poruke: 218
3.9.2009 18:01:53   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: ivana st

Malenagoga to i mene zanima koliko vremena su se cure borile sa virusom. Ja trebam ići na pregled krajem devetog i to bi bio prvi papa nakon što sam saznala za HPV, ali ne očekujem da će se HPV povući u ova četiri mjeseca(Bože daj da se varam). Što si ti pila za imunitet i da li si saznala za virus tek u trudnoći?

Ne znam jeste li pročitale moj post na prošloj stranici...

Kod mene je bilo malo ''naopako''...prvi put sam CIN I liječila dvije godine, a poslije dosta godina kad se pojavio CIN II (moram reći da mi je tada razmak od urednog nalaza do CIN-a II bio 9 mjeseci što je strašno brzo, jer napisala vam je Sarisari obično se to razvija kroz zaista dug period) i tada sam taj CIN II riješila u svega par mjeseci...puno puno brže od CIN-a I...a nisam nikada ništa pila za imunitet...doduše, počela sam se baviti reikijem i to mi je dobrano utjecalo na psihu i zaista mislim da mi je to pomoglo...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu ivana st)
Neposredna veza do poruke: 219
3.9.2009 20:33:15   
sanela22
Ej drage moje jel mi moze neka od vas koja je pravila vec ovaj lijek sa alojom molim vas reci koliko je tacno uzela cikorije, na onom receptu koji je napisala crna dama pise jedno pakovanje cikorije, pa sad ne znam tacno koliko je to...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 220
4.9.2009 11:57:08   
malenagoga
Da i mene to isto zanima ja sam kupila pakovanje od 50gr.
Alkohol 90% rastvor nemogu nigdje da nađem ima samo 96%
pa vas molim(vi koje ste pravile) da mi napisete gdje ste nasle 90%
meni kazu da taj uopste ne postoji.

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 221
4.9.2009 13:01:36   
sarisari
Sto se tice cikorije, ja sam uzimala pakovanje od 250g., ali sam stavljala pola tog pakovanja od prilike i u "Bademu" sam kupovala caj od cikorije dodje kao suh u kesici se kupi ne znam tacno mislim da je 50g., i toga sam pola stavljala tako da sam mjesala pola samljevene u prahu sto se kupi u trgovini ( 125g. ) pola suhe iz "Badema" ( 25g. ).
Alkohol naravno da neces naci od 90% posto u apoteci osim ako ti neko maksuz ne napravi, ali kupit ces 1/2 l alkohola od 96% i onda ces od to pola litre odliti negdje oko pola decilitra alkohota i toliko isto dodati vode, to bi od prilike trebao da ispadne alkohol od 90%, ako sam pogrijesila ili neko zna bolji nacin neka me ispravi, ali ja sam tako radila i sebi pravila.

Neposredna veza do poruke: 222
4.9.2009 14:47:46   
malenagoga
Joj Sarisari sta bih ja bez tebe hvala ti puno.
Ja sam nasla korijen cikorije i cini mi se da sam procitala da moze ici korijen.
Znaci jos mi je problem za aloju nadam se da cu je naci.pozz i hvala puno..

(odgovor članu sarisari)
Neposredna veza do poruke: 223
4.9.2009 20:59:04   
sanela22
sarisari hvala ti puno na pomoci... A malenagoga, ne znam da li si napisala odakle si, ali ako si iz Sa, ja sam uzela aloju u cvjecari preko puta onog kafica mislim da se zove bombon ili tako nesto blizu Skerliceve,  za tu cvjecaru, mislim da se zove park mi je sarisari rekla i nasla sam tamo, kaze ona teta da oni stalno dobivaju tu aloju...

Neposredna veza do poruke: 224
4.9.2009 22:06:00   
malenagoga
Hvala ti Sanela,jesam iz Sarajeva bas cu otici do te cvijecare.

(odgovor članu sanela22)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *