suncan_dan -> RE: guljenje kožice na rukicama (10.8.2008 1:25:06)
|
IZVORNA PORUKA: proud mom guljenje kožice je normalno... moj maleni je rođen 7 dana poslije termina i on se gulio... svud po tijelu, a najizražnije su bile rukice, nogice i vrat... mislim da je to sasvim normalna pojava kada uzmemo u obzir da je beba 9 mjeseci bila u "vodi"... međutim, potrebno je skinuti tu kožicu koja se guli... kako??? ja sam, recimo, koristila nekada kremu a nekada bebi ulje... naspem si na ruke, razmažem i onda dobro to utrljavam "u bebu" i vidjećete kako kožica otpada... poslije ga jednostavno ili okupam ili izbrišem suhom pamučnom pelenom da sve to fino skinem... patronažna koja me posjećivala poslije poroda mi je to pokazala i rekla mi je da to bebe kao "svrbi" i da je stvarno super ako ih pomognemo i riješimo ih tog problema, koji je stvarno problem za njih, jer ako je istina da ih to svrbi a one se jadne ne znaju počešati.... eto drage moje... dadoh i ja svoj prilog na ovu temu... moja je princeza isto kasnila, i gulila joj se kozica, izmedu ostalog i po rukicama. mazala kupala sam je u vodi, s mlijekom i maslinovim uljem a mazala s bademovim uljem. a od kada ih trpa u usta isto se gule.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|