Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 28.12.2008 2:04:15
teta berta
Moja bebi nije imala temp niti poslije ijedne vakc. Vidim da se spominje neka vakcina sa 2.mj koja se mora i popiti pa me zanima kako to da je moja beba nije nikad pila a ima 5.mj. Malo kasnimo s vakcinama zbog prehlade, no dobila je di te per u rukicu i nogu a nista nije morala piti. Zna li iko mozda nesto vise o tome, inace smo iz mostara a vakcinu je dobila u domu zdravlja zapad
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 28.12.2008 11:53:12
juni
To se prije praktikovalo da se Polio popije ali sad se on prima putem vakcine zajedno sa DiTePer, tako da je vjerovatno tvoja beba primila jer je i nas bebac isto tako primio putem vakcine, a nije nista pio.
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 28.12.2008 14:07:20
mamyca
Mi smo je pili teta berta,a isto smo iz Mostara,doduse mi smo je u Brankovcu primali,jednu je popio,jednu dobio u nogicu,a jednu u ruku.Neznam kako se sad daje.
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 28.12.2008 22:49:02
Romali
Mamyce, pošto mi kasnimo s vakcinama, tek prekjuče smo dobili zadnju dozu. Ni u drugoj ni u trećoj ništa nismo pili, samo prvi put. E sad valjda su i oni u Brankovcu napredovali
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 28.12.2008 22:52:50
Romali
Meni je čika Omer super Omar skoro ni ne skonta da mu je dao vakcinu,a ono već gotovo. Jedan put ga je zamijenila sestra... Bilo je plača, sve se bebe zacenule
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 13.1.2009 11:56:37
juni
Evo i mi smo juce bili na drugoj vakcinaciji (acelularna naravno) i isto se i Emilu desilo, juce nikakve reakcije nije bilo, nema ni temperature ali jutros vidim da mu se zacrvenilo mjesto gdje je primio vakcine. Pa i ja isto pitanje postavljam, da li ce samo proci ili ... Opet mu stavljam obloge.
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 15.1.2009 12:24:58
dacy
moj sin je trebao 7.1 primit 3 vakcinu, ali u DZ kazu da ima puno olesne djece i nedaju vakcine do daljnjeg , jer straahuju da zdrave bebe ne pokupe virus. Mene samo brine smije li se toliko kasniti sa vakcinom, stalno zovem DZ i oni kazu da nema problema, ali opet sam sumnjicava
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 15.1.2009 12:51:15
žana o8
Dacy, ti si garant iz Zenice. I moja je trebala primiti vakcinu još u decembru, ali je prvo bila prehlađena , pa nas vratili, pa sad nema vakcina do ponedeljka. Mislim da se smije kasniti sa vakcinama , da nije ništa opasno.
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 15.1.2009 17:03:01
mami ami
Kad smo prvi put isli na vakcinu, tajo je trazio od kolega da se zamijene za smjenu (pa kasnije morao odraditi duplo) a s ciljem da, ne daj Boze, ne zakasnimo na vakcinu. Mislili smo da je veoma bitno da dodjemo na tacno zakazani dan. Kasnije smo shvatili (a i doktorica nam je potvrdila) da uopće nije bitan vremenski period između vakcina već je bitno da je beba zdrava kada ih prima. Ako treba čekati i mjesec dana, nema veze.
Asja je zadnji put primila one dvije vakcine što idu zajedno. Nije imala temperaturu, ni otoka, ni crvenila ali je tri dana nakon vakcine bila veoma nervozna i plačljiva Iduću treba primiti 30.1. ali ćemo možda "zakasniti" dan-dva, ovisno o tajinom rasporedu na poslu.
Čula sam da se vakcine u dječijem dispanzeru zbog epidemije gripe ne daju do daljnjeg, zna li neko nešto o tome? BTW i ja sam iz Zenice.
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 15.1.2009 17:19:33
Okarica
Obzirom da moja Iris nija baš neka debeljuca, bojala sam se kako će primiti vakcinu, pogotovo onu dvostruku, ali hvala Bogu sve je prošlo ok. Taj dan je bila malo razdražljiva pogotovo naveče. Nije imala povišenu temperaturu niti otok. Sve je dobro prošlo.
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 15.1.2009 17:41:00
MELLI
IZVORNA PORUKA: dacy Mene samo brine smije li se toliko kasniti sa vakcinom, stalno zovem DZ i oni kazu da nema problema, ali opet sam sumnjicava
Već su ti rekli da nema problema.I ja sam jednom imala sličnu situaciju i pedijatar mi je objasnio da oni moraju ispoštovati razmak između vakcina u tom smislu, da je prije predviđenog termina ne možeš primiti, a uvijek možeš kasniti. Ne brini se,bitno je da će bebać dobiti vakcinu
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 20.1.2009 14:08:21
dacy
napokon su i kod nas poceli sa vakcinama, mi smo naruceni u srijedu u pola 8. Zao mi sto je tako rano, jer moj momcina spava do 9-10. Zanima me kakva je ta treca vakcina, znam samo da se od nje dobije temperatura
RE: kako je vasa beba podnijela vakcinaciju 20.1.2009 14:34:16
mamabb
Mi se spremamo za drugu vakcinu, aBd. Prva nam je prošla odlično, nije ni glasa pustila a poslije i kod kuće nije bilo promjena. Kako ćemo s drugom vidjećemo...