Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Ovako, preko sajta http://www.fertilityfriend.com/ sam od prvog dana ciklusa pocela da merim bazalnu temperaturu jer imam neredovne cikluse (poslednja 2 meseca dobijala na 38 dana) pa sam htela utvrditi dal imam ovulaciju, i desilo mi se da je tabela pokazala da mi je ovulacija bila 01. Oktobra, ali sam bila na ultrazvucni pregled 28. 09. i doktor je rekao da nemam folikul. Sta se u stvari zbilo? Dal se on moze formirati i kasnije ili je samo doslo do zabune?
f je samo program koji ti na osnovu više poarametara može pokazati kad je ovulacija bila i može se desiti da ti u toku jendog ciklusa pomjeri ovulaciju sa jednog dana na drugi ili da je ukine jel ti to prvi ciklus da mjeriš bazalnu tempereaturu? potrebno je bar 3 mjeseca mjerenja da i to upratiš svoj ciklus i da ga ff uprati
meni nikako ne ide s tom bt. mjerim je svako jutro i evo vec mi je 21-vi dan ciklusa i nista.nekad je 36.1 a najvisa je bila 36.4. meni su u apoteci rekli da mjerim dole a ne pod jezikom, pa eto ja tako svako jutro stavljam dole
meni najniza 36.3 do 36.5, a najvisa evo jutros cetvrti dan nakon ''navodne'' ovulacije 36.8, pa videcemo. Da i ja je merim analno. kazu da je pouzdanije, i to svakog jutra u 07h
meni mens.kasni 15 dana a temo sam ocela mjeriti prije 10 tak dana i stalno mi je 36.9-37.3 nikada ispod mjerim analno ujutro... sta vi mislite jel moguca trudnoca????? helllppp ako iko zna...
Pa Merima draga sto ne uradis test....ima ih jeftinih, a nakon 15 dana kasnjenja svaki ce ti pokazati ako je trudnoca u pitanju.....ja bih prozvizdala do sada.......hajde i javi nam za slatku....
može se desiti da ti u toku jendog ciklusa pomjeri ovulaciju sa jednog dana na drugi ili da je ukine
U pravu si bila, sad mi pokazala ovulaciju 08. 10, a prvi put 01. 10. Tako da i ako je bila 08. nema nista opet od trudnoce jer tad bila na putu. Plasim se dok ne dobijem ukinuce mi i ovu navodnu ovulaciju, a taman se ponadala da mi je bar to o.k pre nego krenem redovno kod ginekologa.
Mislim da je bas malo postova na ovu temu... Mislim da bi bila odlicna ideja kad bi zene stavljale svoje grafove na kojima mjere temperature i da ih skupa komentarisemo...
Na drugim forumima rade isto, mislim da je mjerenje bazalne temperature , ne samo ''ganjanje'' plodnih dana nego i upoznavanje svoga tijela i njegovih reakcija
Hoću bebu ideja ti je odlična . Ja sam je počela opet mjeriti ovaj mjesec, sama napravim graf i upisujem vrijednosti i uočila sam da mi lutealna faza traje točno 14 dana dana iako mi ciklusi šetaju.što je još bitnije znam da imam ovulacije.
I meni je to skroz dobra ideja. Ja mjerim BT već 5 ciklusa i podatke bilježim na FF; tako sam i vidjela da mi lutealna faza traje kraće od 14 dana: nekad čak i 10. Ovaj mi je ciklus izgleda anovulatorni, jer mi je danas 21DC, a od ovulacije ni traga, barem je FF nije zabilježio,a po prilično niskim temp., izgleda da stvarno nije ni bila. Ako skontam kako, staviću svoj graf da komentarišemo svi zajedno
Meni je jedini problem sto nikako ali nikako ne uspjevam da ulogiram sliku Inace meni se pokazao 12.dc prvi plodni dan, tebeala sam dobiti oko 30.12 (oko 33 dana traju mi ciklusi ) nakon toga tek 02,01.pada temperatura, ja ne dobivam, radim 08.01. test negativan u medjuvremenu evo vec pet-sest dana temperatura se penje na 36,6 i 36,7 a najveca je bila cak i za plodne dane 36,44
Sad ću vidjet hoće li ostat visoka ili će opet pasti.
Vidi ti nje, super si uspjela ovo, koja ti je bila temperatura za vrijeme ovualcije? Mene cudi sto mi je za vrijeme O bila 36 , 44 test negativan i sad se popela i drzi se par dana na oko prosjecno 36,65
jednostavnije mi je ovako na papiru bilježit temp. nego ići na FF. Ili mi je jučer bila O ili još nije bila,vidjet ću hoće li narednoh dana temperatura osati visoka.Hajde pokušaj postaviti graf,pa ću lakše moć komentirati. Kolika ti je inače temp. u lutealnoj fazi?
Per aspera ad astra 2011 je stiglo naše sunce 2012 čekamo još jednu srećicu