Majiii
|
Pozdrav drage mame, ovako: Sin ima 23 nepuna mjeseca, doji još! Planiram već mjesecima da prestanem - razlog: toliko me to iscrpljuje već duže vrijeme, da ne mogu više psihički podnijeti. Prvo, previše je vezan za mene, ranije je i htio ostati s mojom mamom po 2-3 sata, sad već ne, ne mogu ni minut izaći, odmah me traži. Doji više iz navike, a slabo oduvijek i jede, valjda se osloni na sisu, šta znam, pa je svaki obrok - na guranje, i to me izluđuje! Planiram ga ubrzo dati malo u vrtić jer počinjem i ja tražit posao, ali iskreno - ne znam kako će i da li će se uopšte uklopiti jer najviše se voli sam igrati, kad odemo u igraonu - bježi od djece, ako mu neko uzme nešto, samo dadne i to j to, ne zna se borit za svoje! I to je jedan problem - pa moram ga malo socijalizovati jer je pravi divljak! Divno mi je vidjet djecu koja se igraju s drugom djecom, jedu normalno, ovaj moj - sve na guranje! Jednostavno nemam ni sekund vremena za sebe, da izađem ili nešto, od njeg ništa ne mogu, mislim da se najviše zbog dojenja tako vezao za mene. Već je veliki, red je da i ja malo mislim na sebe, izgubila sam se sva u brizi oko njeg - kao da ne postojim. Planirala sam postepeno ga odbiti, ne žlim da to bude naglo - namažem nečim i pači jer znam da nije ni njemu jednostavno, ali iskreno, toliko sam iscrpljena, svaki dan plačem, ne mogu više... da mislim da je najbolje da to naglo prekinem pa nek plače malo... Smanjivala sam mu podoje pa se razbolio, onda opet, pa krenemo na put - ništa od toga. Uvijek nešto, zato mislim da je najbolje naglo i ćao! Jer ne mogu više, postalo mi je žao same sebe, psihičko više ne mogu! Desilo se par puta da dobije takav šamar (uvijek sam bila protiv toga i još sam), ali jednostavno ne mogu više, nemam živaca, preumorna sam, ne mogu slušati kako plače za svaku sitnicu, kad se presvlači - plače, ma kenjkav je užasno! Samo mama, mama, mama,... Svi savjeti su dobrodošli jer stvarno sma na rubu živaca! Hoću da se malo odmorim i da budem ko ostali normalni ljudi! :(. Hvala :(