scarlett
|
IZVORNA PORUKA: leona81 mi smo pokusali smanjiti dojenje na minimum, njoj je za par dana 19 mjeseci medjutim ne uspijevamo, ja ne znam vise sta da radim...dakle meni ne bi bio problem dojiti po danu jer je ona u vrticu od 9 do 3, ja sam mislila da doji ujutru, poslije vrtica i jednom navecer sto bi bilo dovoljno pored ostale hrane koju jede ali ona stalno trazi da doji i to doji jako dugo svaki put, po pola sata ili vise. ja imam velikih problema sa ledjima zbog njene tezine i budjenja nocu po 5, 6 puta i svaki put trazi da doji, spavam svaki dan samo 3 ili 4 sata i vec sam na rubu zivaca... pokusala sam sve metode ali jos je gore kad je probam uninati bez dojenja, vristi i baca se po krevetu...dojenje smo smanjili prije 3 mjeseca ali je od tada 2 put bila bolesna i rastu joj zubici i valjda je zbog toga povecala dojenje...takodjer problem nam predstavlja i weekend jer tad doji nekoliko puta dnevno i ne zeli da jede kao inace vec bi cijeli dan samo dojila??? mm mi ne moze pomoci oko nje jer je prije 7 dana slomio nogu...ne znam stvarno sta da radim vise? Draga Leona, ja te potpuno razumijem, jer sam prolazila kroz isto sve od početka. Inače se budio često, a kada su mu očnjaci rasli, bukvalno je dojio cijelu noć, odnosno budio se svakih 15 minuta i govorio "duga, duga" tražio drugu siku, tako da sam ga stalno morala prebacivati s jedne na drugu stranu. To me baš smorilo, ali namjera mi je bila da dojim do njegove druge godine i rekla sam sebi da ću izdržati i to, sjećaš se da mi ni početak dojenja nije bio lakši Inače, u toku dana mogao je da ne doji i po 15 sati, ako se recimo ne bismo vidjeli ili ako bi bio dovoljno zainteresovan za druge stvari, a opet ako bismo bili sami, dojio bi jako često. Silom prilika morala sam ga ostaviti kod svekrve i prvih noći se budio često, a onda sve rjeđe, morala ga je ninati, jedno jutro je ustao čak u 4h, pa su se morali igrati s njim, ustvari gledao je crtane. Kada sam se vratila nakon 8 dana, nisam se bila odlučila da li ću nastaviti dojiti ili ne, rekla sam MM, da mi treba podrška kakogod da dalje nastavimo i tako je i bilo. Kada smo bili sami i ja, počeo me vući za majicu, uzeo moju ruku i govorio "ivadi, ivadi" (izvadi), ja sam mu nekako skrenula pažnju i on je malo protestvovao i odustao, to se ponovilo više puta tako, ali nakon tih 8 dana sada se samo po jednom budio, to je bilo prije skoro mjesec dana i evo i dan danas maksimalno se probudi 1x u toku noći hB. Možda je samo 1-2 x ono baš pravo plakao i vikao sika, sika, ali tad sam već vidjela da nam dobro ide bez dojenja, pa nisam popustila (ali zamalo). Ja bih ti savjetovala da probaš spavati odvojeno i da tvoj suprug ako je u mogućnosti izdrži u toku noći s njom, dok mu aBd noga bude bolje, ne znam da li će upaliti, ali govorim iz svog iskustva, jer znam da je moj malac već dugo mogao bez sike, ali kad ja nisam u blizini. U suprotnom, to mu je bilo stalno na pameti. Pogotovo ako je još zubići muče, nemoj se čuditi što toliko doji.