|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dr. Balić - Tuzla
1.10.2013 10:16:06   
rihann
Anandi,kod balica je vadjenje bete od 30-50 km,sve zavisi,ako si njihov pacijent 30...ja sam dugo kod njih pa sam prvi put platila 50,a kasnije po 30km.

(odgovor članu rihann)
Neposredna veza do poruke: 2226
1.10.2013 10:30:43   
anandi
jesam njihov pacijent, al brate dragi 50 KM bas je skupouser posted image vec sam dala 1200 KM do sad, katastrofauser posted image
Ako ne uspije ova inseminacija moci cu platit jos jednu i vise finansijski necemo mociuser posted image user posted image
Ako bi daj Boze test pokazao trudnocu moram li raditi betu?

(odgovor članu rihann)
Neposredna veza do poruke: 2227
1.10.2013 11:16:14   
Ma_Ja
Anandi, kolko je tebe na karu dosla inseminacija sa svim lijekovima?
A ja mislim ako test pokaze trudnocu odes na UVZ i ne trebas raditi betu, ali opet..to je ono sto ja predpostavljam. user posted image

Sve dolazi samo ako čovjek hoće čekati!

I Would Die For That..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 2228
1.10.2013 11:56:08   
anandi
pa ovako poslije Hsg-a, hormona, svih pregleda i briseva klomifen 5,50KM, folacin, aspirin i utrogestan 47,0 KM, pregnil 20,0 KM, insem 500KM.
Morat cu uzet jos jednu kutiju utrogestana jer imat cu samo za ponedeljak ujutro i popodne za navecer ce mi vec zafalit

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2229
1.10.2013 12:03:10   
Ma_Ja
600 pa haj'. user posted image

I Would Die For That..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 2230
1.10.2013 12:09:03   
anandi
jahh, sta cemo valja nam kesirat dok ne iscrpimo sve zalihe user posted image user posted image pa red je onda da nam urodi plodomuser posted image

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2231
1.10.2013 12:12:06   
Ma_Ja
AkoBogda urodit ce, samo opusteno. user posted image
Kolko si tu puta bila na stimulacijama prije inseminacije?
I jesil kad koristila Femaru?

Kakvo ono tvoje stanje bi na dan inseminacije?

I Would Die For That..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 2232
1.10.2013 12:23:49   
anandi
Prije nekih 2-3 godine bila sam kod jedne doktorice koja mi je dala klomifene, jedva sam ih podnijela stomak me uzasno bolio, a ona odradila jednu folikulometriju i rekla znas sta ti je ciniti... tako da sam poslije promijenila par doktora i na kraju otisla kod Adema.
on je odradilo Hsg i dao mi lufta par mjeseci da dode do prirodne oplodnje,vec narednog mjeseca kad sam dobila zvala sam ga da vidimo sta cemo za insem. i dao mi je klomifene, dobro sam ih podnijela (malo stomak napuhan, i neki grcevi, sve normalno) i odmah poslije njih inekcija pa insem. Sto se tice femare nisam je koristila
a na dan insem dr je bio prezadovoljan folikulima i kaze da imam sve predispozicije za trudnocu, a opet sve je u Bozijim rukamauser posted image
Izvini odoh ja nadaleko user posted image

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2233
1.10.2013 12:44:48   
Ma_Ja
Ma kakvo nadaleko!
Ja volim kad se neko na ovu temu raspise. user posted image
Pa kakav je kod tebe bio endometrij, folikuli, njihova kolicina?
Joj mene i sad stomak rastura, vise nije pritisak desno nego na sredini, 15ak cm ispod pupka.Uh.
Isla sam maloprije da jos jedan test pisnem i on je pozitiva isto kao i onaj od jutros.

I Would Die For That..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 2234
1.10.2013 12:51:33   
anandi
ako se ne varam endomeriji 8mm, tri folikula (19,18 i 15 mm) i nesto jos sitnijih to su dimenzije dan prije insem, a kad je trebao da krene s postupkom pitala sam ga za dimenzije, a on je samo rekao sve je savrseno pa sad vidjet cemo. ovo iscekivanje unisti covjeka.
Znam kakav ti je bol, isto sam prosla al najbitnije je da ima ovulacija i sad u akciju user posted image user posted image
Znas i sama kako ima zena koje nemaju ovulaciju i po pola godine..

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2235
1.10.2013 13:05:42   
Ma_Ja
Poredim moje stanje dan prije ovulacije pa zato pitam za tvoje kakvo je bilo.
A bol je uh..evo isto kao da cu sad dobiti.
I sinoc mi dr. rece, bitno je imati odnose prije ovulacije jer spermici cekaju ko zapeta puska,i taj dan user posted image , a poslije toga sta se uhvatilo uhvatilo se.Naglasila je - odnosi danas, odnosi sutra. user posted image

I Would Die For That..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 2236
1.10.2013 14:17:35   
rihann
E moje cure i ja sam se nadavala para katastrofa....evo treca inseminacija sad ce abd,mada nesto nemam neke nade!!nema sta nisam uradila,muz bio ok do zadnjeg nalaza gdje mu se pojavila aglutenacija spermatozoida,tako da sad od prirodnog nema nista.dr.nam je rekla da ako ne uspije ova iui onda da idemo vantjelesnu..user posted image ,zznaci jos vise para treba...
stomak me ubija a tek treci dan pijem femaru a 7 d.c...tek u petak dr.idem na folikulimetriju

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2237
1.10.2013 16:54:03   
AAvalon
Anandi, ako si iz tuzle, ja sam betu radila u plavoj poliklinici, 30 KM i bude gotov nalaz za dva sata. Sretno, nadam se da ce ovaj ciklus biti dobitni. Cijene jesu visoke za nase uslove, ali koliko para toliko i muzike...

Rihann, ja nisam sa femarom imala nikakve nuspojave, zao mi je sto je tvoje iskustvo tako. Ali to je samo 5 dana, zacas prodju, i svakako je bolje nego injekcije. Sretno i tebi user posted image a sto klemzi rece, nama je hB bila dobitna, pa smo pristrasne user posted image

Ma_ja user posted image user posted image user posted image da utrefite O i da bude uspjesno ovaj put

Dum spiro spero

(odgovor članu rihann)
Neposredna veza do poruke: 2238
2.10.2013 0:01:29   
anandi
A AAvalon trebal uputnica za polikliniku?Neke nalaze koje sam radila na gradini morala sam po uputnice svom porodicnom doktoru, zivim u tuzli al nisam prijavljena u tuzli.
sad samo jos da test pokaze user posted image onda nije problem ni platiti koliko god treba

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2239
2.10.2013 7:50:12   
Ma_Ja
anandi Plava poliklinika je privatna ustanova u Slavinovicim.
Ne treba uputnica.
Dodes kod njih, kazes da hoces betu da uradis i to je to.

I Would Die For That..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 2240
2.10.2013 7:53:41   
Ma_Ja

IZVORNA PORUKA: AAvalon
Ma_ja user posted image user posted image user posted image da utrefite O i da bude uspjesno ovaj put

AkoBogda.Dali smo sve od sebe.user posted image
Jucer sam tri puta radila LH, svi pozitivni, stomak me je uzasno napet bio, a i po analizi dr. od preksinoc ovulacija je trebala biti jucer, tako da se haman tako i desila.
user posted image
Danas mi je vec 16.DC. Da i dalje nastavimo sa aktivnostima i nakon ovulacije? user posted image user posted image

I Would Die For That..

(odgovor članu AAvalon)
Neposredna veza do poruke: 2241
2.10.2013 10:44:46   
rihann

IZVORNA PORUKA: Ma_Ja

IZVORNA PORUKA: AAvalon

AkoBogda.Dali smo sve od sebe.user posted image
Jucer sam tri puta radila LH, svi pozitivni, stomak me je uzasno napet bio, a i po analizi dr. od preksinoc ovulacija je trebala biti jucer, tako da se haman tako i desila.
user posted image
Danas mi je vec 16.DC. Da i dalje nastavimo sa aktivnostima i nakon ovulacije? user posted image user posted image

Samo nastavljajte sa aktivnostimauser posted image ,makar jos 2-3 dana...da se sve pokrije i sreeeeetttnoooooooooo

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2242
2.10.2013 10:48:33   
rihann
Sta mislite da li moze ovulacija da se desi i dok se piju tablete?femara u mom slucaju.juce sam imala sve simptome ovulacije,iscjedak bol u desnom jajniku a imam jos dva dana da pijem i tek u petak dr.idem...temperatura se povecala...a inseminaciju trebam raditi.

(odgovor članu rihann)
Neposredna veza do poruke: 2243
2.10.2013 11:18:22   
anandi
hvala Ma_ja razmislit cu jos malo, mozda ipak odem balicima kad vec sve rade nek odrade i to. Draga moja poludicu jos ovih 5 dana.
Kako citam vidim da si s muzicem nevaljala user posted image samo nastavite pa valjda aBd se zakaci bebica. Drzim vam fige user posted image user posted image
rihann ja ti ne bi znala nista reci, i ja vodim slicnu dilemu, naime insem bila 22 i doktor rekao da ce tu noc puknuti folikuli a po mom ciklusu ovulacija treba da je bila 25-tog... sad vjerovatno tablete regulisu kad ce doci do ovulacije a tako i do insemuser posted image

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2244
2.10.2013 11:49:45   
Ma_Ja

IZVORNA PORUKA: anandi

hvala Ma_ja razmislit cu jos malo, mozda ipak odem balicima kad vec sve rade nek odrade i to. Draga moja poludicu jos ovih 5 dana.
Kako citam vidim da si s muzicem nevaljala user posted image samo nastavite pa valjda aBd se zakaci bebica. Drzim vam fige user posted image user posted image

Ma joj draga moja, ja sam pozelila da se odmorim i naspavam. user posted image user posted image user posted image Danas mi je vec 16. dan, ovulacija svoje jucer rekla..da pravimo malo pauze? user posted image

Ma sta je to pet dana!Mislim da bi uskoro mogla i test raditi..Ustvari za neka 2,3 dana. user posted image Haman da sam ovde citala da su neke zenice radile i 7 dana poslije ovulacije...user posted image

I Would Die For That..

(odgovor članu anandi)
Neposredna veza do poruke: 2245
2.10.2013 11:51:01   
Ma_Ja
IZVORNA PORUKA: rihann

Sta mislite da li moze ovulacija da se desi i dok se piju tablete?femara u mom slucaju.juce sam imala sve simptome ovulacije,iscjedak bol u desnom jajniku a imam jos dva dana da pijem i tek u petak dr.idem...temperatura se povecala...a inseminaciju trebam raditi.

A kad obicno imas ovulaciju? Ma Femara ti je cudna, tj. sve te tablete za stimulaciju.Covjek se osjeca napuhano, sa ovim i onim poteskocama i bolovima..tj. sve je to u glavi, prosla sam te faze. user posted image
Ovaj mjesec sam i ja na Femari, ali da mi je nesto pomakla ovulaciju - nije. Ona je bila kad uglavnom i bude.15 dan. A da radis LH test? Mislim da bi ti to najpametnije bilo.

< Poruku je uredio Ma_Ja -- 2.10.2013 11:52:22 >

I Would Die For That..

(odgovor članu rihann)
Neposredna veza do poruke: 2246
2.10.2013 12:12:09   
anandi

IZVORNA PORUKA: anandi

Ma joj draga moja, ja sam pozelila da se odmorim i naspavam. user posted image user posted image user posted image Danas mi je vec 16. dan, ovulacija svoje jucer rekla..da pravimo malo pauze? user posted image

Ma sta je to pet dana!Mislim da bi uskoro mogla i test raditi..Ustvari za neka 2,3 dana. user posted image Haman da sam ovde citala da su neke zenice radile i 7 dana poslije ovulacije...user posted image

bolje grada osiguraj ti to jos i veceras user posted image pa onda odmaraj hehehe nece skodit
Citala sam i ja da su neke radile unaprijed testove, uzela sam i ja dva testa pa planiram odraditi jedan za vikend mozda u nedelju a drugi cu u ponedeljak kako mi je rekao i doktor, ne mogu ti opisat kako me trema hvatauser posted image strah me da nije rano, pa i ako ima nesto a test nista ne pokaze poludila bi.. Znas i sama kad se nadas i nista ne ugledas, automaski padas u depresiju, i onda treba vrijeme da dodes sebi.
Jos nesto znas li mozda koji vremenski razmak izmedu 2 inseminacije prave balici? Nesto razmisljam ako nedaj Boze sad ne uspije kad najprije mogu ici na drugi postupak?

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2247
2.10.2013 18:15:23   
rihann

IZVORNA PORUKA: rihann

A kad obicno imas ovulaciju? Ma Femara ti je cudna, tj. sve te tablete za stimulaciju.Covjek se osjeca napuhano, sa ovim i onim poteskocama i bolovima..tj. sve je to u glavi, prosla sam te faze. user posted image
Ovaj mjesec sam i ja na Femari, ali da mi je nesto pomakla ovulaciju - nije. Ona je bila kad uglavnom i bude.15 dan. A da radis LH test? Mislim da bi ti to najpametnije bilo.

Ma ovulacija obicno bude 9,10,11 dan to je tako uvjek,pitala ja dr.ali ona kaze da sad to nema veze...sutra cu kupiti LH test i vidjet cu sta je....a jedva cekam daa odem dr.pa da vidim kako napreduje..tako sam opterecena i nervozna da vise ne znam sta da radim, a femara me smori,sad mi se place,pa smije,mjenjam raspolozenja...strasnouser posted image

(odgovor članu Ma_Ja)
Neposredna veza do poruke: 2248
2.10.2013 18:18:40   
rihann
Anandi,ja sam radila dvije inseminacije sa pauzom jedan mjesec izmedju njih e kad sam htjela trecu dr.mi je rekla da napravimo pauzu od dva do tri mjeseca..

(odgovor članu rihann)
Neposredna veza do poruke: 2249
2.10.2013 22:23:02   
Alegro
Pozz cure!
Rihann jeste li radili test na antispermalna antitijela, posto je i kod nas isti slucaj ( aglutinacija ) i isto nam je receno - prirodno nista ako se o tome radi, ali kao moze biti i zbog prolazne upale pa ti sad znaj sta je.
Ja sutra idem na dogovor oko toga sta dalje, mada iskreno nisam vise pametna.

Anandi ima li ikakvih simptoma? AkoBda da ugledas user posted image pa da se zajedno radujemo!

Ljubac veliiiiiiiiiiiiiiki za sve!!!

(odgovor članu rihann)
Neposredna veza do poruke: 2250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  88 89 [90] 91 92   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *