malena27 RR -> RE: Spermiogram (15.10.2011 18:10:30)
|
prenos posta: IZVORNA PORUKA: ella_ina pozz svim forumasicama :)) ja imam nekih pitanja pa vas molim ako mozete i ako znate da mi odgovorite.... pokusavam ostati trudna skoro godinu, mozda malo manje, jer sam prije godinu imala spontani...e sad muz je radio spermiogram koji mu je pokazao da ima manjka pokretljivih spermija i da ima povecane leukocite sto znaci upalu....i kao da bi se broj pokretljivih spremija trebao povecati saniranjem te upale....dobio je antibiotike...mene prvo zanima ...da li te baje mogu preci meni, jer ja stalno kuburim sa bijelim pranjem, a doktor mi nista ne da protiv toga ( mozda je nekom pitanje glupo, ali mene to stvarno zanima) drugo...pratila sam tri ciklusa zaredom na folikulometriji svoje folikule....svaki put imala ovulaciju na 17-19 dan, primila pregnyl, ali go trudnoce nije doslo sad znamo i zasto zbog sporih plivaca...cak sam bila spremna da uradim i prohodnost jajovoda, sto mi je na konsultacijama i doktor savjetovao,ali nakon nalaza spermiograma to vise nije ni spominjao...mozda jer nema potrebe, a mozda i jer nema pojma da mi je to predlozio... dalje, prosli ciklus mi je dao da pijem dabroston, od 14-tog dana jer prije M imam smedji iscjedak koji traje 2-3 dana, uz dabroston trajao je 7, pa onda M 7 dana, elem, sve ukupno 14...sad kad sam mu spomenula dabroston nije mi rekao da ga pijem...sta mislite mogu li ja to na svoju ruku...jer prvi put osim iscjetka nisam imala nikakve druge PMS simtome.... i ono sto me je najvise zabrinulo, jer sam sad u dilemi sta da radim...na 9-ti dan ovog ciklusa imala sam 5 na desnom i 4 folikule na lijevom jajniku sa endometrijem od 5mm...na 11-ti dan ciklusa endometrij je 7 mm ali folikula nema...kaze dr anovulatorni ciklus....posto se nisam sretala sa ovim...kako za dva dana nestade svih 9 folikula? kaze dr iduci ciklus da 5-9 dana pijem klomifen...e sad hajte vi meni objasnite...da li je pametno, s obzirom na nalaz muza da ja koristim hemiju i pijem klomifen a svaki ciklus do ovog sam imala urednu ovulaciju...nekako imam osjecaj da je dr totalno zaboravio na nalaz mog muza...nezzz nisam pametna... svaki savjet bi mi dobro dosao :(
|
|
|
|