amir_z -> RE: Spermiogram? (28.10.2010 16:27:40)
|
Na pocetku da se predstavim :) musko sam i imam 30 godina....e ovako, fakat ne znam kako da zapocnem, imam vise pitanja na koje ne znam prave odgovore a nadam se da ce mi neko vas forumasa pomoci korisnim savjetom ili me na neki nacin uputiti kako dalje...najvaznije pitanje cu formulisat na kraju ovog posta nakon sto ukratko izlozim problem...ja i mz smo u braku 2 godine, na bebi radimo oko godinu dana i kako vec pretpostavljate od bebare nista...mz je bila na ginekoloskim preledima i nalazi su joj bili uredni...ja sam otezao sa svojim pregledom (spremiogram), medjutim danas odlucim da napravim i taj korak, te uradim spermiogram....rezultati su sljedeci: dijagnoza : astenoteratozoospermia sa leukospermijom....a sto se tice pokretljivosti spermica imam : POKRETLJIVOST NAKON 30 MIN NAKON 60 MIN progresivno pokretni 15% 12% pokretni 24% 21% pokretni u mjestu 6% 9% bez pokretljivosti 55% 58% MORFOLOIJA Normalni spermici 39% 33% Patoloski spermici 61% 67% APSTINENCIJA: 5 dana VOLUMEN EJAKULATA: 4,8ml BOJA EJAKULATA: krem bijela VISKOZITET: povecan BROJ SPERMIJA U 1ML: 33x10 na sestu BROJ SPERMIJA U EJAKULATU: 158 x 10 na sestu prvo pitanje: kako i cime lijeciti leukospermiju? druo pitanje: kako poboljsati broj zdravih i pokretnih spermica i da li je to uopste moguce sa ovakvom dijagnozom?uz neke pouzdane i siurne terapije ako moze? trece i najvaznije pitanje: da li je moguce da mz prirodnim putem ostane trudna uz ovakvu moju dijagnozu??? pozzz svima i hvala unaprijed....
|
|
|
|