Pankica -> RE: eserihija koli kod bebe (19.11.2008 19:08:19)
|
Hvala ti bebano puno na podrÅ¡ci, ako niÅ¡ta drugo. Ja sam tokom trudnoće imala redovne preglede na UZ 4D, ali, dr. mi nikad niÅ¡ta nije rekla da neÅ¡to nije u redu. A zaista me uvijek detaljno i popriliÄno dugo pregledala, tako da ne mogu reći da možda ona neke stvari na vrijeme nije uoÄila. Ako nekoga i treba kriviti za ovo Å¡to se desilo mojoj bebi, onda su to sigurno sestre u porodiliÅ¡tu (svaka Äast izuzecima, ima ih i onih koje zaista svoj posao obavljaju kvalitetno i profesionalno), jer sam liÄno bila svjedok, gledajući kako, nakon Å¡to se neka beba ukaki, briÅ¡u tu jadnu djecu, koja vodu i ne osjete. Meni su na Neonatologiji prvo pitanje postavili, jesam li uopÅ¡te okupala dijete, a kako sam odmah nakon izlaska iz porodiliÅ¡ta, poslije 5 dana, zavrÅ¡ila na pedijatriji, nisam ga ja stigla ni okupati. Tako da sam mislila, a to i rekla sestri na neon. da su ga valjda kupali u porodiliÅ¡tu. Kaže meni sestra: "E moja ženo, ovo dijete nije ni vode vidjelo, ni osjetilo, a kamoli Å¡ampon", Å¡to znaÄi da ga nisu nikad ni okupale i da je najvjerovatnije zbog nehigijenskih uslova i dobio tu urinarnu infekciju. A to su potvrdili i ljekari na nefrologiji. InaÄe, bio je i ojeden po guzi, Å¡to je joÅ¡ jedan od dokaza nemarnog odnosa prema tim novoroÄ‘enim bebama. Ali, sad Å¡ta je tu je.ÄŒinjenica je da je eÅ¡erihija prisutna i da je treba izbaciti vani Å¡to prije. Već mi je reÄeno da će, ako bude u pitanju refluks (26.11. ću definitivno znati hoće li raditi mikciju, viÅ¡e se ne smijem suprotstavljati tom pregledu), njegovo lijeÄenje najvjerovatnije će biti dugotrajnim uzimanjem profilakse antibiotika-kao zaÅ¡titna doza i to 6 mjeseci do godinu dana. Panika me hvata od same pomisli na toliki period pod antibioticima.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ali ja se opet neÅ¡to nadam da nije refluks i da će ipak biti onako kako je najbolje. A to iskreno i od srca želim i tvojoj bebici babano.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|