Pankica -> RE: eserihija koli kod bebe (19.11.2008 19:08:19)
|
Hvala ti bebano puno na podršci, ako ništa drugo. Ja sam tokom trudnoće imala redovne preglede na UZ 4D, ali, dr. mi nikad ništa nije rekla da nešto nije u redu. A zaista me uvijek detaljno i poprilično dugo pregledala, tako da ne mogu reći da možda ona neke stvari na vrijeme nije uočila. Ako nekoga i treba kriviti za ovo što se desilo mojoj bebi, onda su to sigurno sestre u porodilištu (svaka čast izuzecima, ima ih i onih koje zaista svoj posao obavljaju kvalitetno i profesionalno), jer sam lično bila svjedok, gledajući kako, nakon što se neka beba ukaki, brišu tu jadnu djecu, koja vodu i ne osjete. Meni su na Neonatologiji prvo pitanje postavili, jesam li uopšte okupala dijete, a kako sam odmah nakon izlaska iz porodilišta, poslije 5 dana, završila na pedijatriji, nisam ga ja stigla ni okupati. Tako da sam mislila, a to i rekla sestri na neon. da su ga valjda kupali u porodilištu. Kaže meni sestra: "E moja ženo, ovo dijete nije ni vode vidjelo, ni osjetilo, a kamoli šampon", što znači da ga nisu nikad ni okupale i da je najvjerovatnije zbog nehigijenskih uslova i dobio tu urinarnu infekciju. A to su potvrdili i ljekari na nefrologiji. Inače, bio je i ojeden po guzi, što je još jedan od dokaza nemarnog odnosa prema tim novorođenim bebama. Ali, sad šta je tu je.Činjenica je da je ešerihija prisutna i da je treba izbaciti vani što prije. Već mi je rečeno da će, ako bude u pitanju refluks (26.11. ću definitivno znati hoće li raditi mikciju, više se ne smijem suprotstavljati tom pregledu), njegovo liječenje najvjerovatnije će biti dugotrajnim uzimanjem profilakse antibiotika-kao zaštitna doza i to 6 mjeseci do godinu dana. Panika me hvata od same pomisli na toliki period pod antibioticima.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ali ja se opet nešto nadam da nije refluks i da će ipak biti onako kako je najbolje. A to iskreno i od srca želim i tvojoj bebici babano.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|