cija -> RE: Detalji s UZV pregleda... (31.3.2009 20:03:22)
|
IZVORNA PORUKA: skvo IZVORNA PORUKA: Mala Selma Drage moje zenice... bila sam na UZ pregledu i malo sam se zabrinula (mada doktor kaze da nema potrebe za brigom)!!!!! Evo detalja sa UZ pregleda: uz starost : 34+5 BPD 85,8 (32+6) FL 67,3 (34+5) AC 294,7mm (35) TB 2351-2599 gr prednjaci glava posteljica s prijeda stepen zrelosti plodne vode II On kaze da je bebi glava manja u odnosu na sedmicu trudnoce, a do sada je sve bilo ok (na zadnjem pregledu sam bila prije mjesec dana).Kaze da se glava ne razvija u odnosu na gastracisku dob, vjerovatno zbog stepenu zrelosti plodne vodetj.beba nedobiva dovoljno hrane.Tijelo se razvija normalno, ali glavica....kaze mozda je to i do genetike i da dodjem za dvije sedmice na kontrolu... Mogu vam reci da sam se malo zabrinula, mada vidim da neke forumasice imaju iste problemekao i ja.... Sta vi mislite o tome???Hvala p.s. rekao je i da cu vjerovatno se poroditi prije termina predvidjenog Ma ne sekiraj se...evo sama sebe citiram: BPD 89 FEMUR 66 UZ starost 34+ Beba okrenuta glavicom Kosa Fizioloska plodova voda Posteljica III Meni je zrelost posteljice bila od 30 sedmice III. I rodila sam u 39 sedmici 3250 g curicu. A sto se tice glavice, i kod mene je uvijek bila manja glavica od femura....sta to znaci...rodit ces akoBogda duzu bebu...SRETNO, i opusteno! Evo i mene zabrinute, očigledno bez razloga, jer je i meni doktor rekao dase sve toleriše unutar 2 sedmice gore,dole .... ja u 28+1 sedmici ,a BPD ,tj .glavica 26+5 ... rekao mi je da je to ok.I ja o tome kontam ima 2 sata ,al ako kaže da je ok, onda treba da tako i mi razmišljamo. A inače je krupnija bebica 1350 g Drago mi je da je i vama doktor rekao da je ok 2je sedmice.
|
|
|
|