Anoniman -> RE: Detalji s UZV pregleda... (23.10.2008 21:49:19)
|
22 +3. Juce sam bila na UZV pregledu. Doktor je pregledao sve bebine organe, srce (UZV sa Dopplerovim efektom), krvne sudove, prstice, nogice, rukice... Pregled trajao sat vremena. Doktor mi je rekao da je sve u redu i da se razvija taman kako odgovara ovoj sedmici. Ovdje (u Njemackoj) nikakve nalaze ne daju mani u ruke, pa vam ne mogu reci strucne detalje. Ali ima jedna neugodnost sa pregleda. Od prije trudnoce sam debela (u trudnoci se bar za sada nisam previse udebljala +3 kg), pa doktor imao poteskoca da sve vidi. Kada je zelio snimiti lice (zbog zecije usne), morala sam se okrenuti gotovo na stomak, on je tako jako pritiskao sondu u dnu stomaka (glavica je bila dolje) da sad imam malu crvenkastu modricu i strasno me boli. Narocito kad hodam. Bas me nesto brine. A ne ide mi se opet doktoru. Samo ce jos gore napraviti. Eto, to vam je Njemacka. A moje osiguranje nije lose, sve pokriva, a i mi bismo bili spremni platiti bolju uslugu, ali, eto, nije bilo bolje od ovoga. Ne letite u inostranstvo na lijecenje... Ne znam sta da radim sad sa modricom i boli. Je li moze naskoditi bebi?
|
|
|
|