Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Vecer....Ja sam siunoc bila na uzv i malo se nasikirala....U prosli cetvrtak smo bili n a uzv gdje mi je ustanovljen povisen tlak pa sam morala sve naslaze izvaditi... Tad znaci prije 7 dana BPD je iznosio 79 a femur 54 sto odgovara 30 tjedana,medjutim sinoc na uzv bpd je iznosio 80,a femur 55,6....sto opert bodgovara 30 nedjelja kao da to treba narasti za 2 mm pa sam se zabrinula.,.. Mada kad gledam ove mjere u tabeli bpd odgovara 32 sedmice a femur blizu 30 sedmica a kao problem je ako femur zaostaje....Kaze dr nisu to neka odstupanja ali radi tlaka moramo pratiti daljnji razvoj bebe.... I jos me iznenadilo sto je beba teska 1400 gr otprilike nesto mi to malo za te sedmice
Dr Nikulin mi vodi trudnocu kaze da ta sedmica odstupanja nije nista ali zbog mog povisenog tlaka moramo pratiti razvoj bebe,zbog protoka kroz pupcanu vrpcu....Zato opet moram na uzv za 10 dana da vidimo stanje....Bolje kaze da budemo oprezni u slucaju da beba ne bude dovoljno rasla morat cu na porod a onda moramo ojacati bebi pluca....
On je jako dobar dr, a to odstupanje nije nista....a pritisak sad imas pod kontrolom, sve ce aBd biti u redu....za pluca daju dextametazon i sve bude u redu..moja se prijateljica porodila gore sa 29+4 i sve ok....
Mi smo u pon.bili na uz i hb mjere su sad ok BPD 84,5 Femur 60,5 Ipak je trzdnoca 32 pune sedmice po mjerama i bebac je ok,jedino ne pita za tezinu ali kako lupka i pritisce otezala je.... Nesto joj je glav a malo veca
Evo mene opet s mjerama opet kasnimo u 3-4 dana s femurom.... trebalo bi da sam trudna 35 +4 medjutim dr kaze 35 punih a na nalazu pise BPD 91 mm(36+6) Femur 67mm(34 +6) tezina ploda 2550 tezina mame + 11 tlak 120 80 uz metyldopu posteljica I/II vernix +,plodna voda fiziloska.... Buni me taj vernix dr je rakao da cu vjerovatno roditi prije termina,e sad taj vernix je nesto povezan s bebinom kozom,koji se ljusti u plodnu vodu,beba sazrijeva je li tako,zna li mi tko iskusan to objasniti
< Poruku je uredio Apotekarka -- 22.3.2013 14:02:13 >
ja sam jučer isto bila na uzv. Meni je doktroica rekla da na uzv se očitavaju neki američki parametri, tako da naši dr. uvijek oduzimaju 2 sedmice. @Apotekarka: nemoj se sad pred kraj sekirati, samo dragi Bog zna kolika i kakva je beba, ne tamo neki kompjuter, vidjet ćeš biće to najljepša cura u gradu.
ovaj bpd je prevelik po ovim tablicama, čak odgovara 33 sedmici, dr. me ubjeđivao da je sve ok da nema razloga za paniku...MOLIM VAS komentare i vaša iskustva
Evo mene opet s mjerama opet kasnimo u 3-4 dana s femurom.... trebalo bi da sam trudna 35 +4 medjutim dr kaze 35 punih a na nalazu pise BPD 91 mm(36+6) Femur 67mm(34 +6) tezina ploda 2550 tezina mame + 11 tlak 120 80 uz metyldopu posteljica I/II vernix +,plodna voda fiziloska.... Buni me taj vernix dr je rakao da cu vjerovatno roditi prije termina,e sad taj vernix je nesto povezan s bebinom kozom,koji se ljusti u plodnu vodu,beba sazrijeva je li tako,zna li mi tko iskusan to objasniti
Ako zelis uporedi, ja se ne bih brinula za par mm razlike u femuru. Sta bi ja trebala reci za tezinu bebe hehe, nadati se da cu i ja ranije: danas pregled sa 34+1 BPD 85.5 FL 70.1 tezina ploda 2780g !! Tlak 120/75 ujutro bez kafe, kaze dr odlican za moje kile (+13)
Zenice ja sam sad 12. sedmica sve oki hB, SAMO ME ZANIMA STA ZNACI NA NALAZU 4CV??? I posteljica u fundusu, negdje nadjem da je to na vrhu maternice a negdje na dnu, pa me to zbunjuje????
Zenice ja sam sad 12. sedmica sve oki hB, SAMO ME ZANIMA STA ZNACI NA NALAZU 4CV??? I posteljica u fundusu, negdje nadjem da je to na vrhu maternice a negdje na dnu, pa me to zbunjuje????
gledas naopacke, fundus je ustvari gore krov,a dolje je grlic..fundus je najbolje mjesto po meni, bar si sigurna da nece biti nisko
pa tako sam nesto i nasla na netu al opet na drugim mjestima fundus povezuju s niskom posteljicom pa me zbunilo, HVALA TI PUNO NA ODGOVORU
Bil ovo CV 4 moglo oznacavati cerviks, da mi nije mjerila jer nije nista spominjala al kako ja pocesto imam neka "zigucanja" to sam spomenula pa mozda je provjerila cerviks
pa tako sam nesto i nasla na netu al opet na drugim mjestima fundus povezuju s niskom posteljicom pa me zbunilo, HVALA TI PUNO NA ODGOVORU
Bil ovo CV 4 moglo oznacavati cerviks, da mi nije mjerila jer nije nista spominjala al kako ja pocesto imam neka "zigucanja" to sam spomenula pa mozda je provjerila cerviks
je li ti to cv4 na pisanom nalazu ili na slici uzv? ako je na slici uzcv-a ja mislim da je to nesto sto oznacava neki fol oko softvera aparata..mozda i fulam kod mjerenja duzina cerviksa morala bi biti oznaka za milimetre
Simpatija nemoj se sekirati,meni su kroz ciJELUu trudnocu govorili da je sitna bebaa isla sam i privatno,i na Jezero....ja prenesla 13 dana,7 dana prije poroda doktor kaze beba ima 3600,po Uzv 3200 ]...super kontam si ja,taman...dan prije poroda kaze 3800,hajde kontam i to je ok... ...izazvalli porod,dijete nece da izade,napokon izade i imas sta vidjeti,to nije beba to je masalah momak tezak 4600 ...zato pusti njihove mjere,ja im vise nevjerujem..
RR
Da li vam je nekad dosadno na RR?Mislim umrtve se svi,uvijek iste teme se koriste,i bude baš nekako glupo i javljati se.Ili je to samo meni tako,ponavljam nekad.
da,dosadi mi nekad (89%)
ne,uvijek mi je zanimljivo (11%)
Broj svih glasova: 112
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!