SREĆNA -> RE: Detalji s UZV pregleda... (30.10.2012 20:05:38)
|
IZVORNA PORUKA: emachines Na snimku ultrazvuka pise da je 18 sedmica i 4 dana , međutim doktor je racunao i po zadnjoj menstruaciji i prema tome sam u 17 sedmici. Meni vise nista nije jasno. Ja kako racunam trudna sam tacno 17 sedmica i 3 dana. Kakve su to razlike , kad je onda meni termin i po cemu da se ravnam. Da li je mozda moguce da je beba malo razvijenija pa je to zbog toga. Zadnju men. sam imala 17. juna a na kontrolu sam isla 18. 10. zadnji put. Da li grijesi UZ ili doktor. I po svemu sudeci ostala sam u drugom stanju tjekom neplodnih dana. ZBUNJENA TOTALNO :-) Ne znam zašto se ti sikiraš , očito da je beba naprednija, mada ne mora da znači.Ja sam na zadnjem pregledu pitala dr. kako je moguće da recimo kad ja na netu nađem mjerenja beba od 21 sedmicu svaka stranica govori različito, odstupanja su povelika, npr. jedna kaže da bi beb atada trebala biti teška 310 dok druga kaže 380 gr. , a moja beba jedna beba teška 410 i ja pitam dr. kako i zašto je to tako.Ona kaže što je i logično da se mjerenja razlikuju od države do države ili regije, npr.ta su mjerenaj napravljena okvirno na osnovu istraživanja raznih rasa, na osnovu konstrukcije određenih naroda, evo npr. crnogorci visoki, turci mali, i šta znam, ne mogu se se svega sjetiti.Uglavnom nađe se se prosjek i na osnovu tog istraživanja prave se tablice mjerenja beba, kod moje dr. je u uzv apartu njemačka tablica, nema naše jer istraživanje nije dovršeno zbog rata, pa zato mi nemamo svoje tablice.Ovisno čiji uzv koriste dr. prema čijim tablicama rade tako i vrše mjerenja.Helem ženo nemoj se sikirati.
|
|
|
|