RE: Detalji s UZV pregleda... (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porod

Poruka

Sandrich -> RE: Detalji s UZV pregleda... (27.10.2011 20:46:38)

evo nasih mjerica sa pregleda pa valjda je sve uredu bas se i ne razumijem [sm=smiley1.gif]
23+3
BPD 59
Femur 43
ABD 59
Prednjaci dio ploda, karlica
Pozicija ploda, uzduzni
Lokacija, naprijed
Kolicina plodove vode, normalno

smajli80 -> RE: Detalji s UZV pregleda... (31.10.2011 12:12:46)

Evo i naših današnjih mjerica:

26/27 [sm=smiley1.gif]

BPD-66,7
AC-226
FL-44.6
EFW-1000gr
Dovljno plodove vode,biodinamika pl.uredna,ext-b.o.

ametist -> RE: Detalji s UZV pregleda... (1.11.2011 10:07:05)

Evo i mi se vratili sa UZ [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

UZ starost 23

BPD 59
FEMUR 38,5
posteljica - straznji zid
plod. voda - fizioloska

nemamo bas puno podataka, al je dr. rekao da je hB sve u najboljem redu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
bebica je ipak [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/modricrtici.gif[/image]

Nina_Lana -> RE: Detalji s UZV pregleda... (9.11.2011 22:59:22)

nase mjerice sa danasnjeg UZ: bpd 88,7, femur 62, kčs+ plodne vode dovoljno, posteljica prednji zid, i beba okrenuta glavom...
nista mi nije rekao za zrelost posteljice, a ja zaboravih i pitati..uglavnom beba napreduje, i malo sam gledala mjerice bebica malo je napredniji za 32 nedjelju[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mostarka82 -> RE: Detalji s UZV pregleda... (14.11.2011 10:43:04)

ja se razumijem najbolje ove nalaze pa valjda ce mi neko pomoci zanima me u ovoj rubrici ŠUK  na trudničkom kartonu oznaka hct   fe i šuk što znači ? u 20 -om sam tjednu trudnoce jutros na pregledu bila rubrika haemogram L- 7,0 E- 3,98 HGB - 118 , a rubrika ŠUK HCT 35.0 FE- 19 I ŠUK 4,1 zanima me jel se ovaj šuk sa porastom trudnoce smanjuje ili ? U 11 tjednu bio mi je 4,8 ? ?

mala75 -> RE: Detalji s UZV pregleda... (14.11.2011 10:54:58)

ŠUK ti je šećer u krvi i normalno je da se kreće u granicama od 4 - 6,5.

mala75 -> RE: Detalji s UZV pregleda... (14.11.2011 10:56:53)

ili ukucaj u google: krvna slika i biohemijske analize, imaš lijepo opisano sa graničnim vrijednostima pa uporedi

Bebica11 -> RE: Detalji s UZV pregleda... (14.11.2011 21:17:01)

Evo da napisem i ja mjerice,do sad od sekirancije nisam nikad pa evo ako se kome desi da se zna da postoji i ovaj slucaj[sm=smiley1.gif]

ja sam 36 plus 1 po uzv i po terminu

BPD 9,47 38w4d
HC 327 37w0d
AC 280 32w0d
FL 72 37w0d
RI 0,59

opet AC kasni 4 sedmice[sm=smiley13.gif] al makar se uvecao u odnosu na prosli put pa je beba malo dobila hB

sad je EFW 2500gr

opet dijeta od zivotinjskih masnoca i 2 puta sedmicno totema i lijevi bok mirovanje radi cirkulacije da bebica dobije na kilazi

mamaibabo -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 9:57:44)

lIJEP POZ DRAGE MOJE[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Ja sam vam nova u svemu ovome....juupiiiii...imam 33god.,druga trudnoča(prosle god.imala spontani[sm=smiley19.gif]) evo nasih mijerica pa ako se ko razumije u ovo molim pomoč...inače moj dr.kaze sve ok.mada me uvijek zabrine kad sijedne za Uz pita koliko ono vi imate god.,ovako:
    15nedelja+3dana
  • CRL-87mm
  • BPD-35mm
  • femur 15,4mm
    KČS+poz,posteljica sprijeda plodove vode dovoljno,dinamika uredna1!!![sm=smiley19.gif] Nadam se da mi je bebič dobjo......[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

palachinken -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 10:04:56)

IZVORNA PORUKA: mamaibabo

lIJEP POZ DRAGE MOJE[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Ja sam vam nova u svemu ovome....juupiiiii...imam 33god.,druga trudnoča(prosle god.imala spontani[sm=smiley19.gif] ) evo nasih mijerica pa ako se ko razumije u ovo molim pomoč...inače moj dr.kaze sve ok.mada me uvijek zabrine kad sijedne za Uz pita koliko ono vi imate god.,ovako:
    15nedelja+3dana
  • CRL-87mm
  • BPD-35mm
  • femur 15,4mm
    KČS+poz,posteljica sprijeda plodove vode dovoljno,dinamika uredna1!!![sm=smiley19.gif] Nadam se da mi je bebič dobjo......[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

Ma kakvi su to suze? Imas ovdje zena sto su i starije rodile prekrasnu, zdravu djecu! Kako vidim, tvoja beba lijepo napreduje, vidis da pise kako je sve u redu. Opusti se i uzivaj, ovo je zaista poseban period u tvom zivotu. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Emica_sa -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 10:05:48)

Prema ovome sto ja znam to ti je sve u granicama normalnog,opusti se,uzivaj[sm=smiley1.gif]

ivannna -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 10:11:03)

eeej necu da vidim suzice draga mamaibabo, imam isto godina i sta nam fali, i isto imala spontani (u stvari missed ab.) prije dvije godine. Mjerice su ti super, a doktor ti ne valja [sm=jezicek.gif], ako je njemu to puno godina, i ako te stalno gnjavi s tim, i prepada. Mjerice su ti super, sve uredno, imas sve preduvjete da uživaš i zato užiiiivaj [sm=bravo.gif]

mamaibabo -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 10:23:36)

JOOOOOOOOOOOOOOJ HVALA VAM SAD STE ME FAKAT RASPLAKALE....toliko usčekujemo bebača da kad mi je dr.rekao da sam trudna ja sam onako refleksno rekla ma lazete....e sad muke zive jel sve ok,hočel bebač biti dobjo i tako to......inače smo na čuvanju trudnoče jer je dr.tako savjetovao kaze niska posteljica i neophodno je mirovanje!!!! HVALA VAM DRAGE MOJE NA PODRŠCI SUUUPER STE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mala75 -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 10:40:27)

lIJEP POZ DRAGE MOJE[sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] [sm=smiley36.gif] Ja sam vam nova u svemu ovome....juupiiiii...imam 33god.,druga trudnoča(prosle god.imala spontani[sm=smiley19.gif] ) evo nasih mijerica pa ako se ko razumije u ovo molim pomoč...inače moj dr.kaze sve ok.mada me uvijek zabrine kad sijedne za Uz pita koliko ono vi imate god.,ovako:
    15nedelja+3dana
  • CRL-87mm
  • BPD-35mm
  • femur 15,4mm
    KČS+poz,posteljica sprijeda plodove vode dovoljno,dinamika uredna1!!![sm=smiley19.gif] Nadam se da mi je bebič dobjo......[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

obriši suze draga moja - ovako jedna pjesma kaže
mjericu su sasvim OK a što se godina tiče ništa nebrini, evo mene s 36 a u devetom[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]. ma nikad nije kasno samo ne treba gubiti nadu

mamaibabo -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 11:07:40)

HVALA DRAGA MOJA AL VIJERUJEM DA NI TEBI NEBI BILO LAKO DA TI DR.UVIJEK OVAKO REAGUJE,JA SA STO BIH REKLI PRIRODNJAK I NIKAD NEPIJEM LIJEKOVE (sem baš kad je neophodno)ONO ZNAS BOLI ME GLAVA MORAM POPITI TABLETU I TAKO TO ,JA TO NERADIM! SAD U TRUDNOČI MORAM PITI TABLETE DABROSTON 3X1 PA DA ISKRENO KAŽEM SKEPTIK SAM ....JESIL TI IMALA NEKIH PROBLEMA AJMO TO TAKO NAZVATI ,POČETKOM TRUDNOČE?[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley13.gif]

M kao Mama -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 11:11:09)

HVALA DRAGA MOJA AL VIJERUJEM DA NI TEBI NEBI BILO LAKO DA TI DR.UVIJEK OVAKO REAGUJE,JA SA STO BIH REKLI PRIRODNJAK I NIKAD NEPIJEM LIJEKOVE (sem baš kad je neophodno)ONO ZNAS BOLI ME GLAVA MORAM POPITI TABLETU I TAKO TO ,JA TO NERADIM! SAD U TRUDNOČI MORAM PITI TABLETE DABROSTON 3X1 PA DA ISKRENO KAŽEM SKEPTIK SAM ....JESIL TI IMALA NEKIH PROBLEMA AJMO TO TAKO NAZVATI ,POČETKOM TRUDNOČE?[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley13.gif]

Mamaibabo po postovima vidim da si nova i da nisi upućena u pravila foruma,

Velika slovas su izričito zabranjena, ako pišeš velikim slovima ispada kao da galamiš na nekoga

druga stvar, smajlići, najviše ih je dozvoljeno tri u jednom nizu.

Sretno

mamaibabo -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 12:18:24)

zaista mi nije bila namjera nekog napasti il uvrijediti,naprotiv kad koristiv velika slova samo zelim skrenuti paznu na pisanoi kao veliki način zahvale.......hvala na opaski da zanam za ubuduče.....[sm=smiley1.gif]

M kao Mama -> RE: Detalji s UZV pregleda... (17.11.2011 12:22:03)

Ok, prepostavila sam da nisi upućena u pravila foruma, stoga sam ti ovako potanko i pojasnila,
Sve je OK, samo eto za ubuduće da znaš.

Inače, dobro nam došla na forum

plava72 -> RE: Detalji s UZV pregleda... (18.11.2011 13:56:18)

evo i naših mjerica [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

40-4

BPD 95/40
ABD 320/40
Femur 76/40
zrelost placente I/II
prednjači glava
kičma II uzdužno
plodova voda +

ametist -> RE: Detalji s UZV pregleda... (29.11.2011 13:20:11)

Evo danasnjim mjerica

UZ starost 26/27

BPD 69
FEMUR 47
posteljica - straznji zid
plod. voda - fizioloska

smajli80 -> RE: Detalji s UZV pregleda... (13.12.2011 16:01:19)

Evo naših današnjih mjerica:

32+2

Bpd 8.25
AC 28.26
Fl 6.15
Efw 2100gr

Dovoljno pl.vode,biodinamika ploda uredna,kčs uredni,posteljica prednji zid.

dzenyA -> RE: Detalji s UZV pregleda... (20.12.2011 12:12:43)

34 nedjelje

BPD-88
AC-310
FL-68
Tezina 2400 gr.

Esmica -> RE: Detalji s UZV pregleda... (20.12.2011 16:33:43)

11 nedjelja i 6 dana

CRL 57.4 (12 N + 5)
NN 1.5
nosne kosti +
plodna voda fizioloska
posteljica straznji zid
kcs +

Eh sad,doktorica kaze s obzirom da je citav gestacijski mjehur izduzen,naruci se na pregled da ti dam odredjenu terapiju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Googlala sam,al nista nisam nasla,pa zna li koja od vas sta bi to trebalo znaciti,i kakvu terapiju bi mi trebala dati?

mamaibabo -> RE: Detalji s UZV pregleda... (21.12.2011 11:39:51)

esmice ja stvarno neznam sta je to al nemoj se sikirati,ja sam u 21 nedelji i cijelu trudnoču od 7 nedelje sam na terapiji jer mi je skroz niska trudnoča,hvala Bogu moja bebica je dobjo a to mi je najvaznije,nemoj se samo sikirati vjerovatno nije nista ozbiljno pa rekla bih ti dr.danas nazalost jako puno tudnica mora uzimati neku terapiju obicno hormonske prirode,razumijem te vijeruj mi al samo pojako i nemoj se puno nervirati...puuuuuuuuuusek

Jim Jam -> RE: Detalji s UZV pregleda... (21.12.2011 12:35:27)

U trudničkoj knjižici pojavljuju se mnoge kratice vezane za UZV preglede i samu trudnoću pa evo njihovih značenja ako slucajno neko nije upoznat (meni je bilo od velike pomoci )

GV – gestacijska vreća, vrećica u kojoj ce se unutar maternice razvija plod
EO – emobrionalni odjek, odnosno prvi oblik djeteta
KCS ili KDS – kratica za otkucaje djetetovog srca
ZV – zumanjcana vreca, ona u ranim fazama trudnoce hrani plod
CRL – duljina ploda u ranoj trudnoci, duljina se mjeri od tjemena do trtice djeteta
NN – nuhalni nabor, odnosno zadebljanje na vratu ploda, pomocu kojega se otkriva rizik nekih kromosomskih bolesti
BPD – biparijetalni promjer, odnosno promjer bebine glavice
FL – duljina bebine bedrene kosti
AC – opseg bebinog abdomena – trbuha, pomocu cega se procjenjuje rast ploda i tjelesna tezina bebe
AFI – oznaka za kolicinu plodove vode oko djeteta
FD – fetalna dinamika, oznacava pokrete bebe
BPP – profil kojim se ocjenjuje stanje ploda, a sacinjavaju ga fetalni pokreti i disanje, tonus i kolicina plodove vode
BF – oznaka za protoke krvi u raznim krvnim zilama djeteta. Time se ocjenjuje koliko hranjivih tvari i kisika kroz te zile prolazi. Mjeri se protok kroz pupcanu arteriju (AU), sredisnju mozdanu arteriju (ACM), fetalnu aortu (AO), te kroz neke vene npr. pupcanu venu (VU)
PPI-partus praetemporarius iminens na hrvatskom znaci prijeteci prijevremeni porod (ili u pocetku prijeteci pobacaj).
RR - krvni tlak majke
Zm - zadnja menstruacija

Stranica: <<   < Prethodna stranica  32 33 [34] 35 36   Sljedeća stranica >   >>