Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: kakve nam škole pohadjaju djeca 29.9.2010 19:33:52
Honey3
nije bitno sta ce djeca uciti i sta nauciti,bitno da ima sto vise kojekakvih autora koji u talu sa onima koji odobravaju udzbenike, nastampaju i prodaju sto vise knjiga....ma sve je to samo biznis
RE: kakve nam škole pohadjaju djeca 29.9.2010 19:41:51
Anoniman
IZVORNA PORUKA: MarinaDK
Dadada gdje se moze procitati taj clanak iz te knjige....Inace danas me nista ne iznenadjuje... Koko iskreno ovdje bi za takvo nesto ucitelj dobio nogu u guzu, istog trena jos bi morao placati odstetu...
RE: kakve nam škole pohadjaju djeca 29.9.2010 21:51:41
iv@ncica
Pa stvarno ko neslana sala.. a ljudima koji znaju i mogu nedaju sansu, da ne bi zaradili,,,i koji imaju vec dosta toga napisanog, kvalitetno i prilagođeno djeci , i sto je bitno da ljudi koji pisu udžbenike imaju radno iskustvo u ucionicu i direktnom radu s djecom....a ne neki fanatici koji nikad nisu stupili u skolu..znam masu takvih, i sama radim taj posao, ..pa kad vidis gdje se pere novac i vlada korupcija i ,,, da ne nabrajam....te cemu uce nasu djecu, katastrofalnim greskama, nebulozama......... a mi sutimo i sto nam moze pomoci sto zugamo po forumima i raznim portalima....evo idu izbori, sve ovo treba zbaciti s trona...i postaviti obicne male ljude smrtnike koji znaju gdje treba utrositi novac osim skupih odjela, auta, vecera, kampanja, mita.... dizem kapu grdaonacelniku varazdina koji dolazi nas posao biciklom...kao covjek koji sluzi narodu...
RE: kakve nam škole pohadjaju djeca 29.9.2010 22:49:18
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Breskva
Hajd riješite ovaj zadatak
x-1=x nit je ko jeo ovdje nit je ko došo maji. žao mi jae što je nikoga hranila
RE: kakve nam škole pohadjaju djeca 30.9.2010 10:22:56
Lejla Ka
Meni je u svemu najjače što se radi o udžbeniku za 8. razred. Halo, to su djeca od 12-13 godina, pubertetlije. Da učiteljica u vrtiću razgovara na ovaj način sa djecom bilo bi sramota. Kolibrić i Palčić, časopisi za predškolce i prvačiće su high class književnost za ovo. Izgleda da ako želimo da nam mentalno i psihički zdrava djeca iz obrazovnog sistema izađu ista takva kakve smo ih i upisali treba da nabrzinu završimo pedagošku akademiju i nenametljivo UTIČEMO na sve što se u školi radi, jer šanse da se to sistematski odradi ne postoje . Kao što nam treba ubrzani kurs medicine da nam djeca prežive uz naš zdravstveni sistem
O.T. Sad bih izvalila jedan predizborni GLASAJMO!, al đaba kad nemaš za koga
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
RE: kakve nam škole pohadjaju djeca 1.10.2010 15:11:37
*pcelica*
Katastrofa i onda se mi cudom cudimo zasto djeca zlostavljaju jedni druge ili zivotinje a oni to vidjeli u udzbeniku. Ja sam neki dan bila svjedok kada je u skolu dosla mama jednog djecaka koji je treci razred. Dijete su joj na ocigled tamo radnika prebili vrsnjaci da je dijete izgubilo svijest a rijec je o ucenicima treceg razreda i niko nista
RE: kakve nam škole pohadjaju djeca 9.10.2010 0:03:35
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Breskva
Tako sam ljuta a i vi ćete biti kad pogledate ovaj KLIP
Pogledajte samo nafrljutanu dotičnu direktoricu u kožnoj fotelji a posebno obratite pažnju na njen vokabular...pretužno
e joj gdje ovo nađe e svašta na dunjaluku pa gdje će im duša
RE: kakve nam škole pohadjaju djeca 9.10.2010 0:11:53
Anoniman
Nemaju ovakvi dušu Hanady, čuj molim te "naglavke" bi trebalo okrenut školu , nju treba zajedno sa foteljom "naglavke"... Zar se ne može naći neko rješenje, izmjestit učionicu na prvi sprat a ovi iz pedagoškog neka idu na drugi...