|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Problemi u braku
15.6.2013 23:28:22   
tinkivinki
jest Gali,ali to je sad specifična situacija,jer on ne vidi da mu treba pomoć.

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3351
15.6.2013 23:30:35   
Galicia
jest Gali,ali to je sad specifična situacija,jer on ne vidi da mu treba pomoć.

Ne znam. Samo nagadjamo. Meni je samo zao zene i djece da se pate.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu tinkivinki)
Neposredna veza do poruke: 3352
15.6.2013 23:34:05   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Galicia

Normalno da se treba pomoci.
Al samo onda kad taj drugi je otvoren za bilo kakvu pomoc. U protivnom je patnja za onog drugog.
A ko zeli da zivi u patnji?
Zena pati, vidi se. Sto mi je jako zao.

Pati i on i djecauser posted image

anonimna ti sama nećeš moći...
priholog dobar treba i tebi da te uputi kako rješiti novonastalo stanje...
da ti da prijedloge kako dovesti do toga da on terapiju prihvati kao jedino moguće rješenje....

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3353
15.6.2013 23:36:03   
Galicia
Ne kazem da nije ni on bitan.
Al su mi nekako djeca bitnija u ovome svemu, i zena. Pa tek onda on.

“It takes a long time to make it simple.”

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 3354
15.6.2013 23:56:17   
Anoniman
Ne znam stvarno sam se u ovih 10god. trudila udovaljala mu i maximalno pruzala od sebe,nekazem ja da sam super zena imam i ja svojih mana ali jednostavno nakon mnogo uvreda,verbalnog napada,omalozavanja te mnogih stvari jednostavno bih ga izkljucila iz svog zivota i krenula kroz zivot sama sa djecom,a tu mi je potrebna podrska,a najvjerovatnije da cu je i dobiti od njegovog brata jer covijek vidi koliko je sati.Niko ama bas niko nije vrijedan da drugi ispasta zbog njega.One slakte cari,zaljubljenost ljubav sve je izceznulo tako da nas drze samo djeca jer ipak je on otac te djece i doprinosi im tako da djeci ne fali nista i svade izbjegavamo pred njima.eh sada tesko je biti pametan sta i kako??U redovnom sam kontaktu sa njegovim i trenutno i mojim psih. i nadam se dobrom izhodu poz sa sve zenice :)

Neposredna veza do poruke: 3355
16.6.2013 9:10:56   
rerica
IZVORNA PORUKA: Anoniman

Ne znam stvarno sam se u ovih 10god. trudila udovaljala mu i maximalno pruzala od sebe,nekazem ja da sam super zena imam i ja svojih mana ali jednostavno nakon mnogo uvreda,verbalnog napada,omalozavanja te mnogih stvari jednostavno bih ga izkljucila iz svog zivota i krenula kroz zivot sama sa djecom,a tu mi je potrebna podrska,a najvjerovatnije da cu je i dobiti od njegovog brata jer covijek vidi koliko je sati.Niko ama bas niko nije vrijedan da drugi ispasta zbog njega.One slakte cari,zaljubljenost ljubav sve je izceznulo tako da nas drze samo djeca jer ipak je on otac te djece i doprinosi im tako da djeci ne fali nista i svade izbjegavamo pred njima.eh sada tesko je biti pametan sta i kako??U redovnom sam kontaktu sa njegovim i trenutno i mojim psih. i nadam se dobrom izhodu poz sa sve zenice :)

njegovog brata ??? user posted image

< Poruku je uredio rerica -- 16.6.2013 9:11:22 >

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3356
16.6.2013 12:29:06   
D_K

Zrtvujem se zato sto mi ispastamo u tome,na nas on svoju ljutnju i bijes ispaljuje,cesto je nervozan,napet i nista mu nije po volji.Zbog toga se zrtvujem!!On zubaru ide kada ga ljuta muka natjera,a kamo li nekom drugom dr. da ode,dovoljno je da mu spomenem i odmah reaguje zestoko.U kontaktu sma sa njegovim dr. i on mi kaze d amu lijekove u hranu stavim ali mi je to ono iza leda da radim sto ne zelim i nemogu.Nisma navikla i nisam odgojena tako da neke smicalice bilo kome iza leda stavljam.Uhhhhhh

ja sam sinoc prvo pomislila na ovo ali hajde znaj na sta bi to sve izaslo.. zato bi bilo dobro da si ti 100 % sigurna da su lijekovi njemu primjereni i da ce mu stvarno pomoci.. ti si u najgoroj opciji a to je da on ne zeli da saradjuje u lijecenju :(
ja mislim da postoji mogucnost prisilne hospitalizacije ali onda bi se sav njego bijes izlio na tebi jer si ga 'ti tamo smjestila' - sigurno nije svjestan svoje bolesti :(
a kada je on pio lijekove da li si ti primjetila neka poboljsanja/pogorsanja u njegovom ponasanju? koliko sam shvatila on je oko 2 mjeseca pio terapiju - da li si primjetila pozitive ucinke terapije? jer kao i svaka terapija, pretpostavljam da su tu potrebna odradjena podesavanja doze, mozda promjena lijeka.

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3357
16.6.2013 23:41:17   
Anoniman
Pa njegovo stanje nije za bolnice, niko ne bi ni primijetio da mu nesto fali:meni je trebalo mnogo godina da to primijtim ,sve sam pripisivala njegovoj naravi i pokusala ga shvatiti.KAda s vremenom vidis da za svaki negovo ne uspijeh u zivotu druge optuzuje onda shvatis da nije narav u pitanju nego nesto durgo.Sto se tice terapije primijetila sma da je mirniji i nedize buru oko sitinice,evo poceo je ponovo da pije.On to shvata kao da su to antib. koje treba uzimati samo par dana ili se.d a dr.je rekao da mora min. 8mj. tu terapiju da pije ,pa sad vidjet cemo :(Problem je i u tome sto sam ja stavrno izgubila volju da zivim s njim toliko smo razliciti,nemamo iste ciljeve,zelje......:(user posted image

Neposredna veza do poruke: 3358
16.6.2013 23:57:16   
D_K

Pa njegovo stanje nije za bolnice, niko ne bi ni primijetio da mu nesto fali:meni je trebalo mnogo godina da to primijtim ,sve sam pripisivala njegovoj naravi i pokusala ga shvatiti.KAda s vremenom vidis da za svaki negovo ne uspijeh u zivotu druge optuzuje onda shvatis da nije narav u pitanju nego nesto durgo.Sto se tice terapije primijetila sma da je mirniji i nedize buru oko sitinice,evo poceo je ponovo da pije.On to shvata kao da su to antib. koje treba uzimati samo par dana ili se.d a dr.je rekao da mora min. 8mj. tu terapiju da pije ,pa sad vidjet cemo :(Problem je i u tome sto sam ja stavrno izgubila volju da zivim s njim toliko smo razliciti,nemamo iste ciljeve,zelje......:(user posted image

dzaba je.. on je bolestan covjek, shvati to kao da govori iz njega bolest. i kad nesto ronda ti shvati da to nije zbog toga sto si ti napravila nesto pogresno niti mozes napraviti atmosferu da je njemu sve bas potaman. zivot je takav da je to jednostavno nemoguce. on se mora izboriti sa tim ali svakako uzimati terapiju. to je dobra vijest a sad hajde ga znaj, mozda zbog ovih prekida treba produziti kompletan tretman i ostalo. cudi me da je tako neinformisan u vezi te svoje bolesti, nekako pretpostavljam da je to neka faza neprihvatanja dijagnoze, kao 'to je ono sto se desava drugim, nisam ja bolestan' user posted image
sto se tice daljeg zivota, ne znam, teska je to situacija, on je ipak bolestan. jedno je ostaviti zdravog i sposobnog covjeka a drugo bolesnog. to bi ga mozda dovelo do ivice, ovako se sigurno i on bori, djeca su tu, zena, mozda je to upravo ono sto pravi ravnotezu tom njegovom stanju. sigurna sam da ces naci snage da ostanes jos i pomognes mu.. mozda nakon sve terapije on bude zivnuo, malo se trgnuo i poceo da uziva u zivotu i onome sto ima a i ti sa njim..

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3359
17.6.2013 10:18:48   
Anoniman
Hvala D.K. na saslusanju ali nakon 10god. borbe,nadanja na bolje sutra i ulaganja u brak,vezu i ostalo jednostavno ddu ti momenti da nekada dignes ruke od svege i krenes negdje........ali mozak proradi u tim momentima i shvatis da je djeci ipak ovako jos uvijkj najbolje.Bog odlucuje i prije nekoliko mj. u drugom dragu ispred bolnice sma srela svg bivseg i njegov brak je slican mome nasi pogledi,razgovor koji je trajao nekih 30min. shvatili smo da ta ljubav je samo duboko sakrivena u nama cijele t egodine bila i sada smo tu gjde jesmo povratk anema .Ne bih nikome pozeljela ovakvu situaciju,kod kuces dobivas omalozavanja,vrijedanja,prijetnje...a znad da te tamo negdje neko voli i da ima iste interese u zivotu kao i ti :( kopplikovano do bola :(

Neposredna veza do poruke: 3360
17.6.2013 13:29:48   
gerberka

IZVORNA PORUKA: rerica

IZVORNA PORUKA: amra_sa

Sve fol anonimne a sve se zna ko je ko. user posted image

user posted image user posted image user posted image
u pravu si

user posted image ovo je jedini emotikon koji moze opisati povracanje..znaci povraca mi se na ovakve komentare..pa sta sto se zna..imaju zene pravo napisati i pod opcijom anonimne, i pod nikom i punim imenom i prezimenom..al izgleda je vazno saznati ko pise problem.
Znaci F U J user posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu rerica)
Neposredna veza do poruke: 3361
17.6.2013 13:33:28   
veeseelaa
čitah al nisam znala šta reći.....
anonimna sretno, nadam se boljim danima za tebe i tvoje

a vezano ko stoji ispod nicka i ostale priče zaista user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3362
17.6.2013 13:37:00   
gerberka
IZVORNA PORUKA: D_K

dzaba je.. on je bolestan covjek, shvati to kao da govori iz njega bolest. i kad nesto ronda ti shvati da to nije zbog toga sto si ti napravila nesto pogresno niti mozes napraviti atmosferu da je njemu sve bas potaman. zivot je takav da je to jednostavno nemoguce. on se mora izboriti sa tim ali svakako uzimati terapiju. to je dobra vijest a sad hajde ga znaj, mozda zbog ovih prekida treba produziti kompletan tretman i ostalo. cudi me da je tako neinformisan u vezi te svoje bolesti, nekako pretpostavljam da je to neka faza neprihvatanja dijagnoze, kao ''to je ono sto se desava drugim, nisam ja bolestan'' user posted image
sto se tice daljeg zivota, ne znam, teska je to situacija, on je ipak bolestan. jedno je ostaviti zdravog i sposobnog covjeka a drugo bolesnog. to bi ga mozda dovelo do ivice, ovako se sigurno i on bori, djeca su tu, zena, mozda je to upravo ono sto pravi ravnotezu tom njegovom stanju. sigurna sam da ces naci snage da ostanes jos i pomognes mu.. mozda nakon sve terapije on bude zivnuo, malo se trgnuo i poceo da uziva u zivotu i onome sto ima a i ti sa njim..

potpisujem sve, a posebno boldirano

sretno anonimna

user posted image
user posted image evo ti poneka bubamara za srecu

ipak, u takvim trenucima podrska je vazna user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 3363
17.6.2013 13:40:54   
gerberka

IZVORNA PORUKA: veeseelaa

čitah al nisam znala šta reći.....
anonimna sretno, nadam se boljim danima za tebe i tvoje

a vezano ko stoji ispod nicka i ostale priče zaista user posted image

i od mene user posted image

zaboli me ko stoji iz anonimne
ako mogu pomoci pisat cu
ako se neko i zeza njemu to ide u obraz
mada mislim da zene bs uzmu anonimnu opciju jer im je lakse da dusu otvore.

(odgovor članu veeseelaa)
Neposredna veza do poruke: 3364
17.6.2013 13:41:40   
tinkivinki

Hvala D.K. na saslusanju ali nakon 10god. borbe,nadanja na bolje sutra i ulaganja u brak,vezu i ostalo jednostavno ddu ti momenti da nekada dignes ruke od svege i krenes negdje........ali mozak proradi u tim momentima i shvatis da je djeci ipak ovako jos uvijkj najbolje.Bog odlucuje i prije nekoliko mj. u drugom dragu ispred bolnice sma srela svg bivseg i njegov brak je slican mome nasi pogledi,razgovor koji je trajao nekih 30min. shvatili smo da ta ljubav je samo duboko sakrivena u nama cijele t egodine bila i sada smo tu gjde jesmo povratk anema .Ne bih nikome pozeljela ovakvu situaciju,kod kuces dobivas omalozavanja,vrijedanja,prijetnje...a znad da te tamo negdje neko voli i da ima iste interese u zivotu kao i ti :( kopplikovano do bola :(

joj anonimna nemoj se ljutiti,ali stvarno te ne razumijem.ja stvarno ne bih voljela imati bračnog partnera kao što si ti.za mene je bolest-bolest pa bila ona tjelesna ili duševna,a ova druga je još gora.i umjesto da probaš da mu pomogneš,ti se zanosiš s nečim što je bilo prije 10 godina,i kao taj tebe voli,a ovaj s kim si izrodila djecu i živiš 10 godina ne.da nije neuropsihijatar potvrdio njegovu bolest pa bi i shvatila da misliš da je to kod tvog muža bezobrazluk samo.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3365
17.6.2013 13:45:56   
gerberka
tinkivinki, i ja se slazem s tobom
zajedno i u dobru i u zlu
anonimna, pokusaj da se preispitas da te nije ponijela ta uspomena i bivsa ljubav..jer ona sigurna nema jacinu ni povezanost kao sto imaju bracni drugovi.

Neposredna veza do poruke: 3366
17.6.2013 13:58:45   
sabinos

u ovom grmu lezi zec,cini mi se.
slazem se sa gerberkom i tinkivinki

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3367
17.6.2013 15:33:59   
D_K
to je skroz druga prica - nije problem njegova bolest jer si to vec i prije trpila - problem je to sto osjecas prema drugom covjeku..
tu ne mogu pomoci, ja licno bih ti rekla 'pusti to' ali ti znas najbolje sta zelis..

P.S. mozda sam endemska vrsta ali fakat ne kontam ko je 'iza nicka' - niti me interesuje.. drago mi je ako mogu pomoci ali kad se stvari pocnu 'odmotavati' vidim da su problemi malo drugaciji od onog sto se na prvu isprica.. ko ce vam upratiti sve to drage moje user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3368
17.6.2013 15:53:32   
tobleronica1
I ja sam za onu; “zajedno u dobru i u zlu”.

Ali, svi imamo svoje granice ,do kojih  možemo  trpjeti.
Da li i anonimna treba da se razboli od silnog maltretiranja
i da dijete ima dva bolesna roditelja?
Mogao bi da ih tuče, sebe ozledjuje,verbalno zlostavlja
Jako teško i kompleksno pitanje.

Mislim da je čežnja za starom ljubavi bijeg od problema.
Najbolje bi bilo da anonimna rasčisti sama sa sobom,
šta želi i šta može.
I kada to riješi da se vrati staroj ljubavi.
Ako je tada to bude zanimala i ako se ispostavi daje to-to
U ovakvim situacijama se taj drugi vrlo često idealizira

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 3369
17.6.2013 15:57:55   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Galicia

Ne kazem da nije ni on bitan.
Al su mi nekako djeca bitnija u ovome svemu, i zena. Pa tek onda on.

Bitni su svi.
Djeci treba otac koliko i majka,i najmanje što se može učiniti jeste pomoći ocu njene djece.
Eh,druga je priča ako on neće da sarađuje,ali te psihičke krize su teške same po sebi,obično psihički rastrojene osobe ne žele pomoći sami sebi,zato im najbliži trebaju biti podrška za dalje. Najlakše se okrenuti i otići. Ali kad pomogneš i tvoja pomoć bude uspješna,onda si uradio djelo ljudine.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Galicia)
Neposredna veza do poruke: 3370
17.6.2013 16:01:31   
jasmin

Ah,tek vidim da ovo počinje ličiti na saFunicu.
Bumo imali još jednu odbjeglu nevjestu.
E pa draga nevjestice,žao mi je što si protraćila 10 godina svog života daleko od voljene osobe...ili 5 g.
Ili 10 user posted image ...zbunjola,nema šta.

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3371
17.6.2013 17:33:52   
mamaajna

da ti nisi u braku saq mojim bivsim muzem

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3372
17.6.2013 18:59:07   
D_K

IZVORNA PORUKA: jasmin
Bitni su svi.
Djeci treba otac koliko i majka,i najmanje što se može učiniti jeste pomoći ocu njene djece.
Eh,druga je priča ako on neće da sarađuje,ali te psihičke krize su teške same po sebi,obično psihički rastrojene osobe ne žele pomoći sami sebi,zato im najbliži trebaju biti podrška za dalje. Najlakše se okrenuti i otići. Ali kad pomogneš i tvoja pomoć bude uspješna,onda si uradio djelo ljudine.

vjeruj da sam jutros o ovome razmisljala.
bracni drug ima nagradu za svaki poljubac a kamoli da ostane i pomogne muzu/supruzi u ovako teskom stanju. vjeruj da razmisljam o ovome i ja se zanijela, kontam ja ma to je kao nagrada sehida, spasila jedan zivot, sacuvala djeci ono porodicno okruzenje i zanijela se ja tako kad ono nasa anonimna naletila na svoju staru ljubav.. ups.. razmisli ponovo user posted image user posted image

(odgovor članu jasmin)
Neposredna veza do poruke: 3373
17.6.2013 19:14:36   
jasmin

IZVORNA PORUKA: D_K

IZVORNA PORUKA: jasmin
Bitni su svi.

vjeruj da sam jutros o ovome razmisljala.
bracni drug ima nagradu za svaki poljubac a kamoli da ostane i pomogne muzu/supruzi u ovako teskom stanju. vjeruj da razmisljam o ovome i ja se zanijela, kontam ja ma to je kao nagrada sehida, spasila jedan zivot, sacuvala djeci ono porodicno okruzenje i zanijela se ja tako kad ono nasa anonimna naletila na svoju staru ljubav.. ups.. razmisli ponovo user posted image user posted image

Mi se ovdje istinski zabrinule,a žena skužila da je svo vrijeme voljela bivšeg.
E jesmo i mi lude,moja D_K user posted image .

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 3374
17.6.2013 19:31:20   
rerica

IZVORNA PORUKA: sabinos

u ovom grmu lezi zec,cini mi se.
slazem se sa gerberkom i tinkivinki

i ja

moja cura stigla majki svojoj <3

(odgovor članu sabinos)
Neposredna veza do poruke: 3375
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  133 134 [135] 136 137   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *