Blue rose RR -> RE: Te dosadne dlacice! (30.9.2011 11:00:50)
|
Prenos postova sa teme:"Dlačice iznad usana" IZVORNA PORUKA: Mamica24 Jutros sam primjetila da su mi dlačice iznad usana nešto tamnije nego inače. Iz blizine se primjete, bar kad sam ja primakla ogledalo . Inače nemam hormonalnih problema a ne bih baš da ih čupkam jer sam čula da onda baš gusto narastu a i ako se ne diraju mogu same proći tj. otpasti Može li ih puder sakriti??!! Šta da radim.. joj baš mi nešto šega ovo!! IZVORNA PORUKA: koka i po Ja svoje brkove izbjeljujem blansom.On ih posvijetli i uopste se ne primjete.Mislim da cupanjem dlacice samo vise i brze rastu. IZVORNA PORUKA: noa IZVORNA PORUKA: Mamica24 Jutros sam primjetila da su mi dlačice iznad usana nešto tamnije nego inače. Iz blizine se primjete, bar kad sam ja primakla ogledalo . Inače nemam hormonalnih problema a ne bih baš da ih čupkam jer sam čula da onda baš gusto narastu a i ako se ne diraju mogu same proći tj. otpasti Može li ih puder sakriti??!! Šta da radim.. joj baš mi nešto šega ovo!! Puder ih ne moze skriti budu jos izrazenije i ruznije ovo da od cupanja budu jos gore je babska prica same nece otpasti tako da to ne cekas e sad sta ces ti s njima ne znam al ja nisam htjela hodati kao som pa sam to rijesila veet trakicama IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed Uh..Pa nije to bas simpaticno, ne? Mozda, kao sto Noa rece, veet tracice, ili neka kremica za uklanjanje dlaka..Ne znam kako se radi ovaj blans sto Koka i po rece.. Moj savjet ti je da ne napadas agresivno taj prostor iznad usana jer se moze ruzno zacrveniti, iskociti bubuljice..Nemoj brijati. [sm=smiley1.gif] IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed IZVORNA PORUKA: koka i po Ja svoje brkove izbjeljujem blansom.On ih posvijetli i uopste se ne primjete.Mislim da cupanjem dlacice samo vise i brze rastu. Koko, kako to radis? Je li se nesto baska kupi ili.. Mi ovdje koristimo egipatsku depilaciju. IZVORNA PORUKA: maja78 RR i ja rjesavam sa trakicama za lice, minut posla jednom u mjesecu ostpirlike IZVORNA PORUKA: vjestica to je samo mit da od čupanja i brijanja rastu brže ako nisu previše izražene, možeš ih posvijetliti hidrogenom (ali to malo kome uspjeva) najbolje ti je kupiti veet ili neke druge trakice za skidanje dlaka sa nausnica ili otići kozmetičarki (ja rađe odem kozmetičarki jer ona to začas uradi i bolej, pa sam duže mirnija) IZVORNA PORUKA: MarinaDK Sa izbjeljivanjem ne vide se mozda ali iz profila vjerovatno strce....Ja to odavno sama radim nikakvih problema a ako nisi sigurna u svim salonima ljepote sae moze uraditi voskanje, dlacica kao i cupanje (oblikovanje) obrva... IZVORNA PORUKA: noa IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed Uh..Pa nije to bas simpaticno, ne? Mozda, kao sto Noa rece, veet tracice, ili neka kremica za uklanjanje dlaka..Ne znam kako se radi ovaj blans sto Koka i po rece.. Moj savjet ti je da ne napadas agresivno taj prostor iznad usana jer se moze ruzno zacrveniti, iskociti bubuljice..Nemoj brijati. [sm=smiley1.gif] kad to uradis kremom onda rastu ostre kao obrijane pa to ne preporucujem trakice preporucujem iako ce mozda prvi put biti malo crveno al to se moze sakriti puderom IZVORNA PORUKA: vjestica dobro je rekla Mona, to je osjetljivo područje, zato to bolje odradi kozmetičarka kad radim kod kuće, uradim to uveče, prije spavanja, upravo radi tog crvenila IZVORNA PORUKA: rose 87 ja koristim veet kremu za depilaciju ali namijenjenu podrucju iznad usana i zadovoljna IZVORNA PORUKA: vjestica nije loša ni krema, ali trakice počupaju iz korjena, pa si duže mirnija IZVORNA PORUKA: koka i po Uzme se 9% hidrogen i blans.Zamjesi se homogena smjesa toliko da je malo gusca i da ne kapa.Drzi se oko pet(ja drzim 10min).S obzirom da je blans moze izazvati alergiju preporucujem prvo testiranje na maloj povrsini koze. Sto se tice cupanja dlacica ,nisam pobornik toga ,jer sam se licno uvjerila da brze rastu kad se cupaju i jace su nego inace. IZVORNA PORUKA: MarinaDK IZVORNA PORUKA: noa IZVORNA PORUKA: Mona Mohamed Uh..Pa nije to bas simpaticno, ne? Mozda, kao sto Noa rece, veet tracice, ili neka kremica za uklanjanje dlaka..Ne znam kako se radi ovaj blans sto Koka i po rece.. Moj savjet ti je da ne napadas agresivno taj prostor iznad usana jer se moze ruzno zacrveniti, iskociti bubuljice..Nemoj brijati. [sm=smiley1.gif] kad to uradis kremom onda rastu ostre kao obrijane pa to ne preporucujem trakice preporucujem iako ce mozda prvi put biti malo crveno al to se moze sakriti puderom ne bih bas preporucila puder, jer zaceplja pore i iritira kozu, ima posebna krema takodje veet marke koja se koristi, na bazi kamilice i aloe IZVORNA PORUKA: noa IZVORNA PORUKA: vjestica dobro je rekla Mona, to je osjetljivo područje, zato to bolje odradi kozmetičarka kad radim kod kuće, uradim to uveče, prije spavanja, upravo radi tog crvenila moze kod kozmeticarke prvi put a nije ni skupo,medjutim ja sam se od kozmeticarke vratila sa gornjom usnom ala Severina bila zena teske ruke ne znam meni je sad to rutina zalijepim-povucem i sve 5 IZVORNA PORUKA: muby Jednom mjesecno ili nekad u dva mjeseca skidam ih trakicama za depilaciju nausnica. Obavezno to radim navece jer koza bude crvena nakon tog postupka. Nisam primjetila da postaju ista gusce. IZVORNA PORUKA: dadada [image]http://www4.slikomat.com/10/1011/svj-wax-st.png[/image] a mozes ih se rijesiti forever laserski IZVORNA PORUKA: vjestica ne mora laser, ima fotodepilacija koja je jeftinija samo tada , kao i za laser , ne smiješ čupati iz korjena, nego samo brijati ili skidati kremom i da, laser ne otklanja svijetle dlake, zato nije pogodan za nausnice, a fotodepilacija otklanja i jedne i druge IZVORNA PORUKA: mamine oci [image]http://www4.slikomat.com/10/1011/kap-Photo-.jpg[/image] bezbolno skidanje dlacica ja koristim ovo moze za dlacice oko usana obrve i ispod pazuha:)i sporo rastu jednom u dva mjeseca odklonim sa ovim oko usana :) IZVORNA PORUKA: vjestica IZVORNA PORUKA: mamine oci [image]http://www4.slikomat.com/10/1011/kap-Photo-.jpg[/image] bezbolno skidanje dlacica ja koristim ovo moze za dlacice oko usana obrve i ispod pazuha:)i sporo rastu jednom u dva mjeseca odklonim sa ovim oko usana :) jel ovo čupa iz korjena ili brije? ako čupa iz korjena, zanima me gdje se može nabaviti IZVORNA PORUKA: mamine oci ne cupa iz korjena ali dlake sporije rastu mbnego kad se skida sa necim drugim a mozes nabaviti preko Tele-shop ja sam iskreno to dobila na poklon od sestre:)ali sam zadovoljna imam ga vec tri godine samo bateriju promjenis kad se potrosi dodje i cetkica da se fino ocisti IZVORNA PORUKA: malena27 RR ja nista ne koristim da otklonim dlacice iznad usana... bojim se da ne uzrokujem jos veci belaj... ko sa drugim dijelovima tijela a mm voli brkate zene IZVORNA PORUKA: leli§ ja to nisam ni primjetila kod sebe dok se jednom nisam slikala "izbliza" sa slojem pudera...gluho bilo---dlacice se ne mogu sakriti puderom, bude samo jos gore nikad ih ne brijem---to bi mi bilo sega ja licno ne bih mogla ostati ozbiljna pri tom postupku :):):) ali je to najbrza solucija ja inace idem u salon i skidam "koncem"...teta uzme dva konca nesto spetlja i povuce par puta "uvrcuci konac" tako i obrve "tretiram" puno je preciznije od voskaa brze i efikasnije od pincete jer ukloni i najkrace dlacice kada mi se omakne pa nemam vremena, dlacice iznad usana izbjeljujem... imam posebnu kremu za to (Mona Mohammed to kod tebe ima sigurno zove se JOLEN) a za iritaciju--poslije brijanja, uklanjanja koncem, voskom i sl... ne treba na to podrucje stavljati nikakvu kremu niti puder...baby puder se stavi na to podrucje prije upotrebe voska ili konca da bolje "klizi" puder omogucava vosku da se zalijepi samo za dlacice a ne za kozu... a poslije postupka je najbolje uzeti malo ruzine vodice ili neki toner za lice koji je na bazi vode i blago utapkati.... IZVORNA PORUKA: amela2208 ja svoje obrve i brkove ne cupam jer ne umijem vec fino idem svaki put idem kod frizerke i ona to koncem sredi i bude pravo super. Na pocetku je uzsno boljelo ali vremenom slabije. malena27 sta kazes tvoj dragi voli brkate , ma ja i da ne ocupam brkove ne bi se puno poznavalo al eto... IZVORNA PORUKA: ivana st Bome ja svoje brćiće ne diram, neka njih tu, zbog njih sam posebna . Kod mene ih je tek nekoliko ali kako sam ja crnka kod nas se svaka vidi. Mislila sam ih čupat, ali se ježim od bilo kakvog čupkanja dlačica, pa mi se teško natrat. Malena i mm isto voli brkate žene pa ih njemu za ljubav ne čupam . IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa Ni ja to nista ne diram. Mislim i da mi se plaho ne primjete, muzu ne smetaju, a ni meni, pa me nesto strah barkati oko toga..Inace sam svjetlog tena i prirodna plavusa(sad prefarbana u smedje ), pa nije bas ni izrazeno. IZVORNA PORUKA: reallove ovdje dlacice iznad usana uklanjaju koncem....ja hb nemam problema s tim IZVORNA PORUKA: malena27 RR kako izgleda uklanjanje dlacica koncem? IZVORNA PORUKA: SelmydZanky Ja sam tamne puti i imam probleme s tim dlacicama. Prvi put kad se odlucila na otklanjanje ucinila sam to s toplim voskom, odnosno druga osoba mi je to uradila. Poslije sam koristila trakice, a sad samo pincetu i sve super. IZVORNA PORUKA: Visnja RR IZVORNA PORUKA: mamine oci [image]http://www4.slikomat.com/10/1011/kap-Photo-.jpg[/image] bezbolno skidanje dlacica ja koristim ovo moze za dlacice oko usana obrve i ispod pazuha:)i sporo rastu jednom u dva mjeseca odklonim sa ovim oko usana :) draga ajad pogledaj na ovom linku jel to to... bio bi mi super poklon jednoj drugarici ako ga tako hvalis... http://topshop.ba/index.asp?tn=productview&pid=83687&c=664&ils=10&irp=4&pcs=2 IZVORNA PORUKA: Breskva Ja mislim da je to ovo električni trimer IZVORNA PORUKA: Lalana Znate sta je meni najzanimljivije na ovoj temi; sami naziv teme, bas ste ga kulturno oslovile Znate sta je problem koji sam ja primjetila kod zena koje skidaju"dlacice iznad usana" da nekazem brkove , da vremenom svako popusti i ponekad u zurbi obrije, i onda zahvati i one neke nevidljive sitne dlacice, gdje dolazi do jacanja dlake, i onda imam u blizini sebe osobu koja je bukvalno pocela postepeno, i malo po malo i bradu brijati, sve zbog 2-3 dlacice, i kada se poljubis sa takvom osobom bas bude neugodno. Zbog ovoga, sve i da moram skidati dlacice, sto zasad ne, uzela bih neku metodu ili izbjeljivanja ili tako nesto, a ko se farba u plavo, uzme brate i malo namaze i brcice IZVORNA PORUKA: mamine oci IZVORNA PORUKA: Visnja RR IZVORNA PORUKA: Breskva Ja mislim da je to ovo električni trimer e izgleda da je ipak taj... ja ga ne nađoh... mamine oci javi se da nam kažeš jel to ovo? jeste to je trimer ali je super ja ga ima tri godine ne ostavlja nikav trag ili bilo sta a dobila sam ga na poklon tako da neznam cjenu IZVORNA PORUKA: ena0002 Joj gdje me nadjoste sa ovom temom ...odavno me nerviraju i iznad i ispod usana ...mislim na bradu...a za sve je kriv moj drug Klomifen . Ja se do sada nisam usudjivala nista da radim a vidim da dosta vas to uspjesno odradjuje sa trakicama. Ja sam cula za fotodepilaciju da se prije nje dlake moraju obrijati IZVORNA PORUKA: mazaLy Draga amela i sve ostale yenice koje imate problema s tim dlacicama na nausnicama ja sam jedna koja ima salon i ovako ima nacina koje se primjenjuju te vosak hladni te vosak topli ,veet trakice...itd milion metoda s tim da sam ja trenutno u zemlji u kojoj se smatra sramota i neuredna zena svakak koja ima dlacise na nausnicama i na bilo kom vidnom mjestu na tjelu ...radi se tzv,helva ili fetla helva je rastopite 1kg secera s pola case vode na blagoj temparaturi i to tako moyda oko sat vremena topite na blagoj temp.kada smjesa dobije smedji karamel iygled'boju dodate pola limuna (sok cisti bez kozice iz limuna ili kospice) i onda tu smejsu stavite u plasticnu posudu i frizider moze cak da stoji i duzi period i do godinu dana u ledu... zamrzivacusamo prije koristenja uzmete kolicinu kao zvakacu gumu...medju prtima je ugrijete poznatom metodom"meljanja"medju prstima nakon toga palcem razmazati po nausnici i trgnuti u suprotnom smjeru nanosenja!! a FETLA je cupanje koncem koji je jako bolan i povratljiv brzo se dlaka povrati i ne cupa je iz korijena!!ovo je definitivno ova helva jeftina metoda a koristi se za depilaciju cjelog tjela i arapi je bas izuzetno placaju skupo ali koriste samo nju jer dlaka se izcupa iz korijena!! IZVORNA PORUKA: kupina [image]http://www.pic4ever.com/images/231.gif[/image] prvo sam ih depilirala kremom..al mi nije odgovaralo.... a sad odem kozmeticarki ona to voskom sredi za pet markica..i kako pocnu rasti ja ih izbjeljujem kremom andina IZVORNA PORUKA: enna Imala sam i imam problem sa tim prvo sam isla u kozmeticki to su mi odradivali laserom tacnije uradis kao 10 termina svaki mjesec i po po jednu i kao ne vracaju se da dosta su se prorijedile ali jos uvijke su tu znaci i to nije dugorocno sada kada vidim da strsi koja dlakica makazicama odsjecem i ne primjeti se mada ponovo se mislim dali opet da idem ili sta vec???Mozda pokusam sa trakicama i ja.I da ovaj postupak sa laserom je bolan mogla bih reci tacnije kada pistoljem stisne na nausncu tebi suze poteku koliko duboko to przi i crvenilo je prisutno par sati poslije zahvata!!!! IZVORNA PORUKA: Mamica24 WoooooooW.... koliko samo odgovora.... Žene aferim stvarno ste prva liga puuuuuuuuunoooooo vam hvala, sve sam do jedne pročitala i vidim uglavnom da se preporučuje kozmetičar!! Ne smijem baš sama majstorisati da šta ne pokvarim još više!! hahaha naumpade mi ona Lakina "Ja sam Brko autoritet" IZVORNA PORUKA: mazaLy jeste draga Visnja bas tako i to kazem jer bas bas imam iskustvo znaci s tim imam i svoj salon inace sam medicinski radnik-dr. a vjeruj da sam i sama na sebi sve testirala..u mojoj kuci imam za licnu upotrebu epilator za trajno postepeno skidanje dlacica,imam silk epil imam i topli i hladni vosak i sta reci ova najjeftinija metoda je poobjedila sve najbolja najlaksa i najjeftinija solucija uopste za zene!!zaista super!!nakon toga ko ima senzitiv i hiper senzitiv kozu koristite puder talk za bebe i nakon pola sata najmanje se tusirati ili prati tretirani dio!! Pozdrav za sve moje drage prijateljice iz tople Afrike!! IZVORNA PORUKA: ena249 iz iskustva, najbolji nacin da se rijesis tih dlacica iznad usana je EPILACIJA (nisam pogrijesila u spelovanju). ja sam imala te dlacice i rijesila sam ih se na taj nacin. to je neki aparat koji zapravo "przi" dlacice iglicom, jednu po jednu dlacicu i nakon nekoliko tretmana dlacice su sve rjedje i nestaju. ja sam to radila u jednom kozmetickom salonu i sto je najbolje ne kosta puno (mislim da je bilo nekih 15 km po tretmanu tad kad sam ja isla, bilo je to davno). koliko puta ces ici zavisi od toga koliko dlaka imas. malcice pecka dok to radi (recimo da boli malo vise nego pinceta, nije strasno). za mene je to bilo najbolje rjesenje, jer laser mi je nekako skup a i toga me je strah, bilo kakvo cupanje dlacica (pinceta, trakice i sl.) nije dolazilo u obzir jer poslije dlacice uvijek jos i vise i brze rastu! IZVORNA PORUKA: ajsica izgleda da sve ipak imamo isti problem, i ja sam isto koristila sve i svasta ali sam nakon malo duzeg razmisljanja ipak odlucila na tu epilaciju laserom uradila sam prije dvije sedmice pa cemo vidjeti kako djeluje, a inace imam problema sa dlacicama ma sta im tepam pa to nisu dlacice to je boze sacuvaj, pa reko da probamo sa nausnicama prvo, a za dalje cu vidjeti posto imaju neko snizenje na tu vrstu epilacije IZVORNA PORUKA: ajsica eh da se i ja opet javim bila sam skepticna pravo ali nakon skoro 3 sedmice moji "brcici" su otpali bila na pregledu rekla je da cemo ponoviti samo ako se koja pojavi, ako stvarno ovako ostane ici cu i raditi bikini pa vam javim IZVORNA PORUKA: sarisari Meni je tek od nekih prije par mjeseci naraslo par tamnih dlacica i ja ih iscupam pincetom, sada sam kupila trakice i namjeravam da ih skinem, ali me zanima da li ce se od trakica prosiriti jos vise na ostatak lica, please savjet iz iskustva?????????????
|
|
|
|