Skvo RR -> AKCIJA STOP DJECIJEM PROSJACENJU (9.4.2010 9:53:29)
|
Drage moje, ispred RR-a pokrecemo akciju STOP DJECIJEM PROSJACENJU! Poslat cemo sljedece pismo odgovornima: Postovani, Ovim putem vam dostavljamo apel kroz potpisanu peticiju građana Kantona Sarajevo da se na ulicama grada Sarajeva krene u ozbiljnu akciju uklanjanja djece koje se zloupotrebljavaju u svrhu prosjačenja. Misljenja smo, da MUP Kantona Sarajevo ne koristi dovoljno svoje ovlasti u cilju da se ovakvo ozbiljno kršenje prava djeteta sprovodi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Kao građani ovog grada, upućujemo apel svim odgovornim u lancu odgovornosti tako da vas pozivamo da ozbiljnije pristupite ovom problemu i zaštitite svako dijete ovog grada. Svakodnevno se susrećemo sa ovim problemom, ali ne zelimo više zatvarati oči pred očiglednom zloupotrebom dojenčadi i maloljetne djece. Pozivamo vas na građansku i službenu dužnost da osigurate naš životni prostor, našu djecu. Jer, ipak su i to naša djeca ili možda nisu? Ovo pismo , apel, peticija je samo jedan pokazatelj koji govori da imamo svijest građana, da smo mi ipak dostojanstveni. Stoga vas pozivamo da riješite ovu negativnu stranu našeg grada, zaštite djecu i omogucite im bolje sutra! Pismo sa peticijom ce se poslati, Ombudsmanima BiH, Kantonalnom MUP-u i Centrima za socijalni rad, kao i Ministarstvu za ljudska prava, izbjeglice BIH! Ono, sto nam treba imena i prezimena, kao i brojevi L.K. , koje mozete poslati meni putem PP-a! ili na mail : ringeraja.ba@gmail.com Znam da ce te se odazvati ovom nasem pozivu, tako da vam unaprijed hvala , jednostavno moramo dici glas! RR team!
|
|
|
|