Tidzi -> RE: "hajde ba,nece mu nista biti" (5.4.2010 13:42:50)
|
Ja uopste, ali uopste ne bracam paznju na to. Isto kao i da nisam cula. Neinteresuje me sta drugi kazu sta ja treba da radim. Cesto ne slusam ni sta moja rodjena majka kaze. Volim da poslusam svaciji savjet i iskustvo, jer iz toga se moze izvuci dosta dobroga, ali neka prose..vanja ne podnosim. Tako je mene sa mojim prvim dijetom, svekrva totalno hebala. Da ovako, de onako...a najvise me nerviralo kad mi kaze cim dijete zaplace, da ga nahranim da je gladan, a on jeo prije sat vremena. I bukvalno me natjera da ga hranim...pa smo tako shebali sve. Nije se znalo ni kad je gladan, ni kad treba da jede i od toga sve drugo. Brzo sam to posle regulisala i jednostavno cim neko pocne da mi pametuje sta da radim i kako, odmah ga usutkam i kazem da me ne zanima, ja svoje dijete odgajam kako ja mislim da je ispravno i dobro. Naravno, bilo je svakakvih komentara na to, ali svrbi me dupe. I sad mi ko fol prosipaju kako ja da se organizujem kad rodim i trece dijete. Pa ja cu se organizivati tek onda kad vidim kavko ce to dijete biti. Da li ce biti mirno ili ce plakati, mozda imati grceve, mozda nece spavati...sve to onda kad ga rodim u julu. Hranim ga i odgajam onako kako mislim da je dobro. Ja sam sa oba dijeteta uvela nadohranu sa 4,5 mjeseca. Postepeno smo sve ispobavali, kombinirali i kako su mjeseci prolazili sve vise hrane je bilo u opticaju. Hodalicu smo koristili jako kratko, u sestom mjesecu ili onda kada smo vidjeli da dijete samostalno lijepo drzi glavicu, da je dovoljno crvsto, da se pomalo proba okretati. A brate dragi sa 3 mjeseca je previse. To je maltletiranje. Nisam povijala ni jedno i to mi je totalno bez veze.
|
|
|
|