Lejla Ka -> RE: "hajde ba,nece mu nista biti" (8.6.2010 15:30:45)
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: pahuljica farah Mi neki dan u Fisu, u Vitezu, kad jedna mlada zena pridje nama i hop...fino ona moju Imancicu pomilova po licu i jos je ko malo stipnu. To je takvom brzinom napravila, ja dok sam shvatila sta bi se moglo desiti, ona obavila svoje. A ja ti njoj:"nemojte mi je dirat"(mada sam zakasnila...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image] ), a ona ce:"Pa sto?"Ko ono, jesam normalna.. Rekoh:"Ja ne diram svoje dijete po licu prljavim rukama, pa tako to ne mozes raditi ni ti, koju prvi put u zivotu vidim!" Zena me cudno pogleda... Nekako najteze podnosim kad nepoznati diraju dijete.Nama su na hadzu tako.Boze dragi,naroda iz cijelog svijeta,a nasu djecu kad vide samo idu da ih dodirnu kao da su crni kamen na cosku Ka`be.I kad kazes ne,uz ljubazni osmijeh,cudno te gleda....... Potpuno vas razumijem, ja opet nema averziju od toga da neko dodiruje dijete, umjereno naravno. Ja se često obračam djeci, uzvračam im pogledi i smješkam im se ili pravim grimase kad vidim da me dijete gleda zainteresovano. Dok nisam imala vlastitu djecu vjerovatno sam ih i dodirivala, makar sam pružala ruke prema njima. Sad u glavnom ostajem na verbalnoj i vizualnoj komunikaciji jer sam vidjela da mnogima smeta da im se djeca diraju. Nemojte me shvatiti pogrešno, ne mislim da je loše da vam smeta, samo iznosim drugačije razmišljanje.
|
|
|
|