Laneno sjeme? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Uvođenje guste hrane

Poruka

azrolika -> Laneno sjeme? (2.4.2010 13:53:02)

kad uvesti laleno sjeme u ishranu beba?

Dinkica -> RE: Laneno sjeme? (2.4.2010 15:17:10)

I mene bas zanima, znam da je starsno zdravo, ima i ulje koje se dodaje na kraju kuhanja ili se pije na taste, moj brat redovno konzumira jer je puno proteina i vitamina, jaca imunitet i svasta nesto. Ja mislim da bi mogle i bebe od godinu, kad moze maslinovo moze i ovo ali ipak umjereno. 

azrolika -> RE: Laneno sjeme? (2.4.2010 18:24:36)

posto vidim da niko nema pojma, da vam javim da sam procitala da se laneno sjeme malo kasnije uvodi kao i sve sjemenke i orasasti plodovi, otprilike nakon 1.godine zivota. 

taurus -> RE: Laneno sjeme? (2.4.2010 23:29:17)

Laneno sjeme ne bih uvodila dok beba ne napuni godinu. A ne znam ni u kom obliku bih ga dala, tj. kako ga pripremiti jer onako cijelo može ostrim vrhovima ostetiti crijeva, mada i kada se smrvi ostri rubovi ostaju[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Daja_sa -> RE: Laneno sjeme? (2.4.2010 23:56:58)

A jel se moze samljeti i dodati u hranu[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Ja sam tako radila sa sjemenkama od tikve...pa dodam kasikicu u slane kasice...

taurus -> RE: Laneno sjeme? (3.4.2010 0:03:08)

Tako moze sto da ne, ali samljeti bas da se skroz smrve i usitne.

Anushka -> RE: Laneno sjeme? (3.4.2010 9:23:23)

i mene je isto mucilo, ali su me uvjerili da zeludcana kiselina prilicno "otupi" rubove sjemena, a i crijeva su podosta oblozena tako da je malo vjerovatno da ce ih ostetiti posebno jer su izmijesane sa ostalim sadrzajem, zapravo one sluze i da ociste crijeva. Mi smo poslije godinu dana poceli jesti hljeb sa lanenim sjemenkama i bez problema je proslo, stavise, jako ga voli i rado jede. Dakle poslije godinu dana, ali eto ja ne bih davala u onom dijetalnom obliku (potopljene u jogurt i sl) nego mi je OK ovako u pecivima.

bebbe RR -> RE: Laneno sjeme? (8.4.2010 22:02:24)

svojoj sam curici nakon što je napunila godinu dana  počela davati punoznati hljeb koji sama pečem, a sadrži i susam, i laneno sjeme, i tikvino i suncokretovo. Jako ga voli i nismo imali problema. Mislim da ne treba žuriti, iza godine je OK.

supernova -> RE: Laneno sjeme? (9.4.2010 10:49:59)

mi smo takodjer poceli nakon godinu dana, a danas mu je to jedna od drazih hrana - pokupi sjemenke s kruha prsticima :))
dodavala sam i sezamovo ulje, jer je to zdravije, hladno presano  ulje, po kap ili dvije u povrce, takodjer nakon prve godine...mi nismo zurili s dohranom - poceli tek s 8 i pol mjeseci

Stranica: [1]