potreban kreevtic za osmomjesecnu bebu iz socijalno ugrozene porodice (Puna verzija)

Forum >> [Zajednica RR] >> Humanitarnost

Poruka

Sarajkica -> potreban kreevtic za osmomjesecnu bebu iz socijalno ugrozene porodice (25.3.2010 15:57:39)

Porodica broji tri clana, roditelji I osmomjesecna beba,  zive u jako losim uslovima iznajmljenog stana u kom koriste jednu prostoriju, hodnik I kupatilo. Jedina primanje kojima porodica raspolaze je djeciji doplatak od kog nemogu da zadovolje ni osnovne potrebe za osmomjesecnu djevojcicu. Otac povremeno uspije nesto sredstava obezbijediti fizickim radom u komsiluku, sredstva su jako mala, obzirom da placaju stanarinu. Majka ima dijagnosticiranu sizofreniju I njeno stanje vrlo cesto je jako lose u tom period otac brine o djevojcici koja na zalost ima zdravstvenih problema (bolesna oba bubrega, bronhitis I esehirija coli) roditelji nemaju sredstva da obezbijede adekvatnu terapiju I da djevojcicu redovno odvedu na kontrolu. Obzirom da nemaju grijanje I jako oskudno drva za loziti djevojcica se prehladila I jako lose izgleda. Roditelji su u mjeanom braku time odbaceni od članova uze porodice.

ukoliko neko ima viska krevetic ili kolica, molim vas da se javite na br tel 062 419 193- Nihada Hodzic.

mamma mumi -> RE: potreban kreevtic za osmomjesecnu bebu iz socijalno ugrozene porodice (25.3.2010 20:38:21)

A treba li im nesto jos osim krevetica ili kolica, odjeca, hrana?I gdje zive?

aya -> RE: potreban kreevtic za osmomjesecnu bebu iz socijalno ugrozene porodice (25.3.2010 20:49:43)

Ja zelim da poklonim kolica, pri tome predlazem da se skupi organizirano pomoc i odnese;
A za krevetic predlazem, ako ima raspolozenih forumasica da ucestvujemo novcano i kupimo krevetac, svako po markicu i to nam je krevetac.

milenium -> RE: potreban kreevtic za osmomjesecnu bebu iz socijalno ugrozene porodice (26.3.2010 0:47:47)

potpisujem ayu.ako imaju neki otvoren r.pa nek se uplaćuje novac im uvjek dobro dođe.jadno djete[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Sarajkica -> RE: potreban kreevtic za osmomjesecnu bebu iz socijalno ugrozene porodice (26.3.2010 8:37:05)

ma treba im svega :(

beba ne smije nita jesti od hippo hapica i sl zbog vracanja eserihije coli samo moe jesti laktovit, tako da su i tu ograniceni. takodjer im je kriza i za pelene...

ja sam nasla na pik.ba polovan krevetac u super stanju, pa cemo mm i ja danas to kupiti.

aya je rekla dati kolica (aya posaljem pp ;) )

a onda se mozemo organizovati da se skupi jos nesto novca pa da im se kupi laktovit i pelene.

i naravno, mislim da im je i odjeca i sve drugo vise nego dobrodoslo. ko god moze pomoci na bilo koji nacin, svaka pomoc je dobrodosla...

Sarajkica -> RE: potreban kreevtic za osmomjesecnu bebu iz socijalno ugrozene porodice (26.3.2010 9:22:27)

p.s.

zive u Brijescu.

ukoliko neko zeli licno otici i pomoci, neka se javi, pa cu poslati na pp ime, adresu i br tel.

uskoro cu dobiti i broj racuna pa postavim...

Stranica: [1]