frenkoza -> RE: Sta pokloniti doktoru poslije poroda? (2.12.2010 11:12:06)
|
IZVORNA PORUKA: MarinaDK Isti je to klinac draga merima jer znas i sama kako to kod mnas ide, zahvalnost, stela , familija ovo ono, nikad se to kod nas nece iskorijeniti... Zanima me ove koje daruju babice, doktore i ostalu klapu, darujete li smecare kad vam ujutro odnesu smece sa osmijhom na licu ili postara kad vam donese veliki racun sa tolikom ljubaznoscu...Radnice u posti na salteru itd postaru obavezno ostavim koju marku kad donese penziju, porodiljsko i sl.... doktorima niti sestrama prije poroda nisam dala niti marke niti bih ikada.... nisam imala korektan tretman od sestara, znam i zasto ali nisam im htjela dati NISTA.... babica koja je iznijela bebu i obukla je dobila je poklon kesu, ali pare ne.... i to je muz donio, eto red je... narodni obicaj... poklon je dobio doktor koji mi je vodio trudnocu, meni i mojoj snahi.... zato sto je bio uz nas bezuvjetno.... sto nam je bio na raspolaganju 24/7.... uradio je za nas mnogo vise od onoga sto mu je duznost.... eto zato smo mi otisle kupile mu sat, ugravirale imena nase djece, a sestrama u ambulanti koje rade s njim kupile smo tortu i sve smo im to odnijeli.... jer su zaista prema nama bili kao clanovi porodice....
|
|
|
|