Majčica -> RE: čudna temperatura (31.3.2010 8:52:30)
|
Mi smo nedavno nasem sinu radili nalaze, posto nisam htjela antibiotik po ko zna koji put. I kad smo mu izvadili nalaze, sve vrijednosti su pomalo bile poremecene, znaci leukociti malo visi, tako oko 10 i nesto, zeljezo nisko itd. Medjutim, pedijatar mi je rekao da je to normalno kod viroza, tada su te vrijednosti takve, jer imunitet opadne i rekao je da se uopste ne brinem. I kod njega je crp bio ok, znaci nema bakterijske infekcije. Tako da je sve to proslo za neka 3-4 dana bez ikakvih lijekova osim paracetamola i to mi je jako drago. Temperatura je varirala od 37 do 38(jednu vece je bila 39). Kako neko rece ovdje, nasi doktori jednostavno samo znaju propisati antibiotik i zdravo. A od toga imunitet jos vise oslabi. Bas meni ovaj pedijatar kaze - antibiotici su nuzno zlo i ne propisuju se bez prijeke potrebe. Koliko ja znam leukociti skacu kod infekcija, ja da sam na tvom mjestu ne bih isla nigdje, nego bih malo sacekala da vidis kako ce se odvijati situacija, vrlo je vjerovatno da je opet uhvatila neki virus, posto joj je imunitet oslabljen. A kad se sve to smiri, izvaditi opet nalaze i naci nekog dobrog pedijatra, ja nisam iz Sa, pa ti ne znam reci kod kojeg, ali bice vec neko ko ce ti predloziti nekog dobrog. Sretno!
|
|
|
|