Skvo RR -> RE: Karijera i/ili maj�instvo ? (21.2.2012 10:02:57)
|
pisah nekada ranije..ali hajde opet cu....mislim da u mom slucaju karijera i majcinsto idu skupa...ne mislim da je karijera klasicni posao...samo da zena radi, karijera podrazumijeva konstantno zrtvovanje, ucenje, nemalo puta sam posao nosila kuci, umjesto obicne knjige, dobrog filma, ja sam citala strucnu literaturu...ja moj posao volim, ispunjava me, napredovala sam do ovog trenutka maksimalno koliko mogu...u drugu ruku, najvazniju....majcinstvo mi je bila velika zelja... O zrtvovanju za djecu, je smijesno da pisem...po mojim uzansama to se podrazumijeva....kada sam dolazila sa posla...svjesno sam umi pomjerila spavanje da bi bila sto duze sa njom...uporedo sam rucak zavrsavala za sutra...kada ona zaspe..onda sam se bavila ovim gore recenim...i uvijek sam sve stizala...jeste da mi spavanje nije nikada bio prioritet, ali hajde.....uglavnom sada sa opet na porodiljskom...sa dvoje djece...i sve stignem....po danu imam pomoc od tete, koja ce ih skupa cuvati...tako da ne osjete..ako ja odem u kupovinu, na kafu, i slicno...potrebno je da mama, i malo slobodnog vremena za sebe,,,,djeca su mi uvijek prioritet, imamo svo potrebno vrijeme da ga kvalitetno skupa provedemo...i kada pocnem raditi nasih par sati je uvijek kvalitetno provedeno...a da o vikendima ne govorim....bitna je organizacija, jer na kraju sve se moze...
|
|
|
|