veeseelaa -> RE: Pravila, pravila...da bi me udavila ili ??? (19.3.2010 0:08:26)
|
kako koja pravila, neka poÅ¡tujem a neka ne Npr mrzim pravilo koje se odnosi na radno vrijeme, uvijek kasnim, i straÅ¡no me nervira Å¡to postoji pravilo da moram u 9 biti na poslu U vožnji mrzim pravila, sem pravila prava prvenstva vozilima s desne strane. Npr ne poÅ¡tujem pravila ograniÄenja brzine i redovno prolazim kroz žuto haman kroz crveno. Nerviraju me pravila u vezi parkiranja, pravilo da ne možeÅ¡ ostaviti auto na proÅ¡irenju i sl Ne kontam i maximalno izbjegavam sljedeća pravila: oblaÄenje prvo desne cipele, ustajanje na desnu nogu (e ova dva pravila nikako ne kontam), ne kontam pravilo da nekom kao moram u službenim prostorijama poželjeti dobar dan ili dobro jutro, zar nije ok reći zdravo, jestel se naspali? ili pozdrav, nadam se da ne smetam ili neÅ¡to sl Ne kontam ni pravila da direktora zovem direktore, zaÅ¡to ga ne mogu zvati imenom kad već on mene zove tako???? ne kontam pravilo da je stranka/muÅ¡terija uvijek u pravu, joÅ¡ manje mi je suludo pravilo da moram na pauzu na poslu u odreÄ‘eno vrijeme, pa meni se možda jelo ranije??? E sad pravila koja poÅ¡tujem: uvijek redovno i na vakat izmirujem raÄune, eventualni dug vraćam u dogovoreno vrijeme, poÅ¡tujem pravila dogovora usmenog kao da je notarski obraÄ‘en ugovor, poÅ¡tujem pravilo najave, kucanja na vrata, javljanja na telefon sa imenom firme a zatim izvolite, poÅ¡tujem pravilo da se prva prestavim kad zovem a ne da blebećem i pitam aj pogodi ko je, pa nije kviskoteka.... poÅ¡tujem pravila da se stariji poÅ¡tuje, uvažava i da se sa istim ne svadja (mislim na starije od 50 god[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) Pravilo koje mi je iznad svega ok je ne dirati tudje bebe dok ne dobijeÅ¡ signal da je isto ok, pravila koje se odnosi na kućni red u tudjoj kući poÅ¡tujem skroz itd A planovi su neÅ¡to drugo, do duÅ¡e ima ona mjesta Äovjek snuje a Bog odreÄ‘uje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] tako da me nekad i strah planirati velike stvari
|
|
|
|