veeseelaa -> RE: Pravila, pravila...da bi me udavila ili ??? (19.3.2010 0:08:26)
|
kako koja pravila, neka poštujem a neka ne Npr mrzim pravilo koje se odnosi na radno vrijeme, uvijek kasnim, i strašno me nervira što postoji pravilo da moram u 9 biti na poslu U vožnji mrzim pravila, sem pravila prava prvenstva vozilima s desne strane. Npr ne poštujem pravila ograničenja brzine i redovno prolazim kroz žuto haman kroz crveno. Nerviraju me pravila u vezi parkiranja, pravilo da ne možeš ostaviti auto na proširenju i sl Ne kontam i maximalno izbjegavam sljedeća pravila: oblačenje prvo desne cipele, ustajanje na desnu nogu (e ova dva pravila nikako ne kontam), ne kontam pravilo da nekom kao moram u službenim prostorijama poželjeti dobar dan ili dobro jutro, zar nije ok reći zdravo, jestel se naspali? ili pozdrav, nadam se da ne smetam ili nešto sl Ne kontam ni pravila da direktora zovem direktore, zašto ga ne mogu zvati imenom kad već on mene zove tako???? ne kontam pravilo da je stranka/mušterija uvijek u pravu, još manje mi je suludo pravilo da moram na pauzu na poslu u određeno vrijeme, pa meni se možda jelo ranije??? E sad pravila koja poštujem: uvijek redovno i na vakat izmirujem račune, eventualni dug vraćam u dogovoreno vrijeme, poštujem pravila dogovora usmenog kao da je notarski obrađen ugovor, poštujem pravilo najave, kucanja na vrata, javljanja na telefon sa imenom firme a zatim izvolite, poštujem pravilo da se prva prestavim kad zovem a ne da blebećem i pitam aj pogodi ko je, pa nije kviskoteka.... poštujem pravila da se stariji poštuje, uvažava i da se sa istim ne svadja (mislim na starije od 50 god[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ) Pravilo koje mi je iznad svega ok je ne dirati tudje bebe dok ne dobiješ signal da je isto ok, pravila koje se odnosi na kućni red u tudjoj kući poštujem skroz itd A planovi su nešto drugo, do duše ima ona mjesta čovjek snuje a Bog određuje[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] tako da me nekad i strah planirati velike stvari
|
|
|
|