Nemirna -> RE: Pregledi i porod van svog kantona (19.11.2007 12:22:03)
|
Prije 2.5 godine sam rodila u N. Biloj ovog dečkića koji je na mom avataru ;-) Istina je da su uvjeti odlicni, cistoca, oprema... Ali (vec sam to negdje napisala na forumu) osoblje = 0 bodova. Tko kaze da se moze birati kako da te porode? Ja sam bila prvorotka, beba je tezila 4400 grama, imam uske bokove, udebljala sam se oko 27 kg, prenijela 10 dana i u tri dana koja sam lezala i cekala trudove nitko mi nije kontrolirao plodnu vodu, kamo li ti sto drugo... Trazila sam carski rez i mislim da sam bila za njega... nisu mi dopustili. Probili su mi vodenjak u 9 ujutro ukljucili infuziju ali i dalje se nisam otvarala... porodila sam se oko 3 popodne... sjekli su me i mimo toga sam popucala.. unutra i vani... Porodio me neki doktor kojeg nikad nisam vidjela (iako je doktor koji me vodio obecao da ce on biti na porodu i da ce on to sve obaviti.. Da nije bio tu, u redu, ali znam da je bio.. samo nije htio) koji me nije niti zašio a vec je istracao i od mog muza trazio novac.. Babica kojoj sam taj dan bila jedina zena na odjelu me nije htjela pratit do wc-a koji je jako udaljen od sobe... iako je babica koja me porodila, kad je odlazila sa smjene, rekla da naglasim da me netko mora pratit jer sam bila slaba i izgubila previse krvi... Ima jos toga ali necu sad da pisem knjigu... Sve u svemu užas. Jedino dobro što ono porodilište ima je babica Snjezana. Nista vise. E da, nakon deset dana mali je spavao i u snu poceo povracati, prestao je, odnosno nije mogao disati, i poplavio... Umrla sam od straha... Sreća imam tetku koja je godinama radila na Jezeru kod beba koje su bile loše... dosla je brzinom svjetlosti i nekako uspjela procistiti bebici disne puteve pa je maleni nekako uhvatio zrak... hitno smo odjurili za Koševo, nakon nekoliko pretraga ustanovilo se da bebi nije izvucen sekret koji je trebalo izvuci odmah nakon poroda... a ovi u Biloj su navodno nesto "izvlacili"... Ne kažem, logicno je da svatko prodje drugacije.. Ali mene N. Bila vise ne vidjela.. Ne samo zbog mog slucaja.. poslije mene moje tri poznanice su imale probleme u tom porodilistu... o drugim slucajevima, koji nisu vezani za porod, da ni ne pricam...
|
|
|
|