Bubuljica na licu (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Zdravlje

Poruka

medica -> Bubuljica na licu (8.3.2010 9:19:57)

Drage moje bila bih vam veoma zahvalna ako mi pomognete u mom problemu, naime kada sam jos bila student imala sam obicaja kada ucim da uzmem pramen kose i da uvrcem ili da copkam nesto po licu. Tako mi se desilo da mi je bila obicna bobuljica koju sam ja copala i onda mi se pojavilo neko crvenilo na tom mjestu isto kao neki osip , to sam mazala raznim kremama i to je nekako proslo, ali nikad nije nestalo u potpunosti, eh jucer me pocelo nesto svrbiti i vidim da mi je to kao upaljeno punooooo crveno i vruce i punooooo svrbi. Mazala sam onim univerzalni balzamom iz oriflamea ali vidim da mi nije nista bolje pa sam mazala cijeli dan sa nevenovom kremom, ali opet je crveno i jako je ruzno meni izgleda isto kao da sam uzela komadic koze pa zalijepila :((( ako imate neki savjet molim vas da ga napiset_e
Hvala vam unaprijed!!!

M kao Mama -> RE: Sta da radim!!!! (8.3.2010 9:42:49)

Kako si opisala, meni ovo liči na infekciju, odnosno upali. Idi kod dr. dat će ti tečnost za ispiranje, i nemoj više to da radiš.

Medić* -> RE: Sta da radim!!!! (8.3.2010 10:06:18)

Imam problem pa se nadam da ce mi neko odg, ovako nigdje ne mogu da nadjem otpusnu listu iy bolnice kad sam se porodila, inace sva dokumenta drzimo u jednoj fascikli, ali od otpusnog pisma ni traga. Posto nismo Bih drzavljani 17 mj malenog na vakcine vodimo preko o.liste. Zanima me da li drugo pismo mozemo dobiti u bolnici gdje sam se porodila i kakva je procedura. Unaprijed zahvalna

w.pooh -> RE: Sta da radim!!!! (8.3.2010 10:31:51)

medic slatki nazovi bolnicu i pitaj mogu li ti izdati novu otpusnu listu

mamma mumi -> RE: Sta da radim!!!! (8.3.2010 22:19:45)

to je kako opisujes najvjerovatnije stafilokokna inf, javi se dr, dat ce ti antibiotike

taurus -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 22:58:01)

Jooooooooj ja sam već 4 dana poluluda. Izvadila sam zdrav umnjak jer nije mogao da izraste. Rana je ok ali me grozno boli zglob, uho, i bol se širi cijelom dužinom gornje i donje vilice. Tačno neuralgična bol jer ide kuda se i živac širi. Sve ove dane sam na analgeticima i čim prestane djelovanje ja [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
S obzirom da je vikend nisam mogla kontaktirati svog zubara.
Samo me zanima da li je neko imao slično iskustvo, da li je ovo normalno i koliko dugo potraje nakon vađenja zuba[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
Javite mi pliz[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

dinaa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:07:22)

Draga taurus ne smijem ni da ti kazem koliko dugo je mene bolila rana od umnjaka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image].Od tada se bojim ici zubaru.Bas mi je zao meni su jedino Analgin tablete bile spas neces vjerovati jednom sam popila dvije odjednom toliko me bolilo.Znam kako ti je,izdrzi,moras.

taurus -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:13:13)

Draga Dinaa iskreno mene je sada strah da nisam dobila upalu živca jer rana me ne boli toliko. Najgora mi je bol u zglobu, duž vilice i prema uhu. Ne znam da li je to normalno [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

acudesa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:13:25)

IZVORNA PORUKA: taurus

Jooooooooj ja sam već 4 dana poluluda. Izvadila sam zdrav umnjak jer nije mogao da izraste. Rana je ok ali me grozno boli zglob, uho, i bol se širi cijelom dužinom gornje i donje vilice. Tačno neuralgična bol jer ide kuda se i živac širi. Sve ove dane sam na analgeticima i čim prestane djelovanje ja [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]
S obzirom da je vikend nisam mogla kontaktirati svog zubara.
Samo me zanima da li je neko imao slično iskustvo, da li je ovo normalno i koliko dugo potraje nakon vađenja zuba[sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]
Javite mi pliz[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

ja sam...idi u hitnu, neka ti malo očiste ranu hidrogenom, ja sam pristala na panciline, jer sam mislila da ću umrijeti od bolova, imala sam hematom, al meni ni tablete protiv bolova nisu djelovale

acudesa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:15:23)

možeš li otvarati vilicu? Ja sam 15 dana samo kolika je slamčica mogla otvoriti usta, ne dao Bog nikome...a, tad sam otkačila zubarku, zvala ma kad ne treba, a kad je trebalo nije htjela nazvati da vidi kako sam, drugi mi se brinuli o rani koju je ona napravila

acudesa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:18:09)

u hitnoj radi Denijel (čini mi se), zubar, bar je tad bio u smjeni....ja mu nikada neću zaboraviti ono što je učinio za mene, ruke mu se pozlatile...da nije njega bilo ja bih po svojoj zubarki svisnula

dinaa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:18:48)

Draga Dinaa iskreno mene je sada strah da nisam dobila upalu živca jer rana me ne boli toliko. Najgora mi je bol u zglobu, duž vilice i prema uhu. Ne znam da li je to normalno [sm=zmeden.gif] [sm=zmeden.gif]
[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

I kod mene je isto bilo,ali ako se toliko bojis otidji u hitnu ili ujutro rano nazovi zubara pa pitaj.A ja mislim da je meni zubar tada zeznuo bas taj zglob jer meni sad to nekad pucketa i joj ovo je grozno sto cu napisati ali istina je majke mi,meni se od tada desava da kad zijevnem taj zglob mi se ukoci fakat boli dok zatvorim usta nesto dobro pukne(nemojte se smijat).I da i ja sam izvadila zdrav umnjak.

acudesa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:24:10)

isto, moja dino...ja sam trebala na oralnu, moj djever odbolaovao gogu stvar za jedan dan...savjet: idite oralnom hirurgu, ne zezajte se sa ovim

taurus -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:24:19)

Vilicu mogu otvarati tj. mogu otvoriti usta do kraja ali me plaši ova bol prema uhu.
Čini mi se da je rana ok i da nije do rane.
Da li je i vas bolilo uho, zglob i vilica i koliko dugo[sm=zmeden.gif]. Odoh opet popiti nešto.
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

acudesa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:27:32)

jel ti gnojna rana? mene je sve boljelo i krajnik i uho, sve

acudesa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:29:46)

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] duša draga, znam kako ti je, baš mi je žao[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image], al ako ti baš bude loše u hitnu, a ako nije strašno, boli oko 7 dana...mene je više, al je moj slučaj poseban...kažu mi: sve šta se moglo desiti od komplikacija-tebi se desilo, možete misliti[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

taurus -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:33:38)

Hvala puno na odgovrima. Kod mene je donji umnjak.
Opet kad skontam da je neka upala imala bih temperaturu[sm=zmeden.gif]
Baš me uhvatio neki strah.
Ali eto ako je sviju bolilo 7 dana valjda mora i mene. Ovo je baš grozno samo da se šta ne iskomplikuje[sm=zmeden.gif]
[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

acudesa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:37:14)

Hvala puno na odgovrima. Kod mene je donji umnjak.
Opet kad skontam da je neka upala imala bih temperaturu[sm=zmeden.gif]
Baš me uhvatio neki strah.
Ali eto ako je sviju bolilo 7 dana valjda mora i mene. Ovo je baš grozno samo da se šta ne iskomplikuje[sm=zmeden.gif]
[sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif] [sm=smiley19.gif]

ma neće mila, kod mene je bilo 5 puta gore, vjeruj mi...al prođe, a ja ti opet savjetujem, otiđi zubaru u hitnu, stavrno su super, a ne može te ništa natjerati, samo vidi šta kaže do ujutro, kad je tvoj zubar opet tu

taurus -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:48:03)

[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] hvala na podršci i razumjevanju.
Vidjeću ako ovako nastavi odoh do hitne.

taurus -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:49:52)

Ako je još neko imao slično iskustvo nek javi pliz.
Nekako mi je lakše kad čujem i ostala iskustva.

dinaa -> RE: Sta da radim!!!! (18.4.2010 23:52:03)

Znam da je grozno i da uzasno boli ali proci ce.Kod mene je bio gornji umnjak,ma kad umrla nisam.Drzi se taurus i javi sutra je li ista lakse.

taurus -> RE: Sta da radim!!!! (19.4.2010 18:34:22)

Drage moje samo da javim da sam živa. Jutros sam išla prvo kod ORL da eliminišem upalu uha. Dr. mi je rekla da je sa uhom sve ok i da je ta bol od nervnog pleksusa koji je blizu uha i umnjaka. I što je najgore da ta bol može potrajati čak i par mjeseci[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Moja zubarica mi je rakla da isperem hidrogenom što sam danas na poslu i uradila.
Još uvijek me boli, ali ne kao sinoć. Najvažnije mi je da nema upale.
Ništa mi ne ostaje nego da trpim[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

taurus -> RE: Sta da radim!!!! (19.4.2010 22:56:18)

uh čim prestane djelovanje voltarena ja sam [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]

Mamica24 -> RE: Sta da radim!!!! (23.3.2011 14:31:46)

Šta da R A D I M ?????????' [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Drugo dijete ili posao?? [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Tako bih rado da počnem raditi ali opet kad vidim moju platu i mog Bekira nekako me duša moja zaboli. Nemam rad šta ići raditi... ne bi mi moglo biti ni za pelena.. nemam želju da ga svekrva čuva jer ona sad radi u bašti a ja hoću da se njemu posveti maksimalno vrijeme, pa on je mrva moja tek godinu dana ima.. i zamislite sad da ga ona tegilja čas u baštu čas kući i td.. Kontam da prvo polažem za ovaj stručni ispit pa da onda tražim neki bolji posao jer sam završila pripravnički..

Već odavno imam želju za još jedno dijete (iz milion razloga)... tek mi je 26 pa kontam sad još jedno a posle karijeru da ganjam.. da ne ne propadne fakultet!! Uostalom danas naći "dobar" posao je skoro pa nemoguće...

Uz sve to mm stvarno ima dobar posao i platu i može nam biti i da jedemo i pijemo i kupimo šta sebi...

nikita -> RE: Sta da radim!!!! (23.3.2011 14:38:48)

meni je 25 malom 16mj, faks zavrsavam i trazot cu posao ako ga u roku pola godine ne nadem radit cu na drugom djetetu, ne bih da gubim vrijeme....ja bih ti preporucila da polozis taj strucni ispit pa onda vidis kako ces dalje, kakvi su izgledi za posao , ako su nikakvi onda rađaj. Kazes da ti muz ima dobar posao tako da.....

Stranica: [1] 2   Sljedeća stranica >   >>