jocajaca -> RE: Cesta angina grla (12.3.2018 12:31:13)
|
Odavno niko nije pisao na ovoj temi, pa da je malo oživim. Moj dječak ima 20 mjeseci i od maja prošle godine u prosjeku ima jednom mjesečno gnojnu anginu, to su angine sa visokim temperaturama koje su dovele do ponovljenih febrilnih konvulzija, imao ih je dva puta. Ono što je specifično i čudno u tim našim anginama je to što prvo pedijatri kažu da do druge godine gnojen angine gotovo nisu ni opisane u pedijatriji odnosno vrlo, vrlo su rijetke i to se dese možda jednom a ne kao kod nas jednom mjesečno. Druga specifična stvar je što nikada nije otkriveno prisustvo streptokoka koji u 95% slučajeva izazivaju anginu, niti prisustvo bilo koje druge bakterije. Bris je rađen dva puta i to u infekciji, prije uvođenja antibiotika i oba puta je bio sterilan. Bili smo kod ORL specijaliste koji kaže da su njegovi krajnici ok i da nisu za vađenje. Ja sam više luda, dijete je popilo antibiotike više nego ja za čitav život, plače mi se kad mu dajem da po pije, samo mislim na njegovu jetricu i imunitet kako mu sve to podnosi. Voljela bih ako neko ima slično ili bilo kakvo iskustvo da razmijenimo pa da vidim kud dalje jer ni doktori ne znaju šta uraditi samo govore da moram preživjeti, a to što ću luda hodati to nikog ne interesuje.
|
|
|
|