Edin SA -> RE: Bez zdravstvenog osiguranja (26.11.2010 19:54:14)
|
eh danas sam dobio odgovor od federalnog ministarstva, prvo sto sam mogao zakljuciti da pomocnici ministara su mi svo vrijeme usmeno davali pogresne informacije, odgovor je malo duzi na 2 stranice, a ja cu prenijeti par recenica u kojima je sva sustina otprilike. u doticnom odgovoru kojeg potpisuje ministar prim. dr. sci. Safet Omerovic se kaze: " Paketom zdravstvenih prava za neosigurana lica, drzavljane Bosne i Hercegovine sa prebivalistem na teritoriji federacije, obezbjedjuje se, izmedju, ostalog i zdravstvena zastita zena u toku trudnoce i poroda, te puerperija i postanatalnih komplikacija do 6 mjeseci nakon poroda, a pocetak primjene osnovnog paketa zdravstvenih prava za neosigurana lica pocinje sa osiguranjem sredstava u budzetima kantona i opstina za ove namjene. Imajuci u vidu navedeno, potrebno je da se obratite nadleznom kantonalnom ministarstvu zdravstva u vezi informacija o osiguranju sredstava u budzetu za ove namjene, odnosno snosenja troskova poroda porodilje koja nema status osigurane osobe." Zavrsen citat Sto ce reci kantoni i opstine su na redu i sad cekaj usvajanje budzeta, a dok se jos formira vlast ih ima to da potraje...eto toliko, koliko je trebalo da se otvori porodiliste u glavnom gradu, na koliko cemo jos onda cekati na ovo...neka nam je dragi Bog na pomoci
|
|
|
|