M kao Mama
|
e , žene moje, ja sam tako tužna, bijesna, razočarana, eto nema riječi kojom bi opisala svoje stanje, ta toliko izvikana dr. koja je hvaljena na sve strane, kako se ponije jutros, da je ovo država u kojoj postoji pravo i pravda, ona vjeruj te da bi bila susprendovana, u najmanju ruku, ovako mogu samo da je zaobiđem u širokom luku, pregleda nas ko na traci, pregled, ma vjeruj te 10 sekundi, kao jel ona vama išta jede, ja kažem jede i pije, jako malo, ne može, nazor tjeram je, svaki put plaće, kontrola za 21 dan, ja izašla ne znaš šta bi, znači sve ukupno minuta, haman izađem iz hodnjika sjetim se da pitam za bolove koje ima, vratim se, ona već ušla tamo kod sestre u prijemnu kancelariju, samo što nije legna naonoj stolici i ja rekoh da pitam nešto dr. pa kontam ustat će, pitati šta treba, ma da me pogleda, samo onako iz profila kaže rekla sam vam čepići 4 puta na dan, ali rekoh dr. koliko se oni mogu stavljati, kaže godinu dana, ja u šoku, znači, očito nisam podmazala koliko se dami daje, fuj, fuj, fuj, nemam riječi, dušmanu je ne bih preporučila, gadurta jedna, kaže žena iz sobe, ona kaže voli pare više nego išta, hajd ja kontam, ma nije to valjda tako, da sam znala da će sve ovako, tražila bih il mandiloviča ili dr. lejlu ili na kraju koševo. i svratim u Dz moja dr. u čudu tepkom kad sam joj sve prepričala, prvo dijete drago ja ti ne smijem davati toliko čepiće, drugo ti ih mođeš kupiti, ali poametna si znaš da to nije toliko zdravo. I dadne mi upitnicu da je sutra odvedem ovdje kod spec orl da joj pogleda uho, da je slučajno uho ne boli. eto, baš sam duboko razočarana
|