JABUKA -> RE: korisni i neupotrebljivi savjeti (30.11.2007 13:31:01)
|
IZVORNA PORUKA: travnicanka Da, meni su isto smijesna ta nasa bosanska praznovjerja tipa:ne izlazi u aksam iz kuce mozes ograisati (a neznam ni sta to znaci),nemoj prelaziti preko djeteta nece narasti,ne valja da mama nadje prvi zub teze ce rasti,nemoj rezati nokte uvece itd.....ovo za nokte bas smo ja i muz jednom razgovarali i sto kaze on to je bilo prije tako kad nije bilo struje,pa onda je bilo rizik sjeci nokte pri svijeci. Jaaaoooo ... šta su meni svašta govorile ... naglašavam govorile, jer to rade stvarno samo žene, barem koliko ja znam ... e, kad sam bila na početku trudnoće, moja vrla svekrva kaže otprilike isto kao što je navela travničanka ... ali i još, da slučajno ne jedem krišom, ono da me niko ne vidi ... nemam pojma što, nisam pitala jer to nikako ozbiljno nisam mogla shvatiti ... zatim, da slučajno ne lažem ... ma, hajde ... a ne smijem se ni prepadati, jer će dijete biti uplašeno cijeli život ... a mene njen unuk tri puta prepao, gluho bilo ... trudna žena ne smije upadno gledati kako neko jede, jer može to poželjeti, a taj joj možda neće moći dati te hrane, pa belaj ... trudna žena ne smije dirati muža jer ga može kao provocirati, pa opet belaj ... jer kao dijete može "vidjeti" svog oca ćunu ... MA HAJDE, na ovo sam se najviše smijala ... i još sijaset "savjeta", "običaja" ... a sve praznovjerje!
|
|
|
|