Emica_sa -> RE: Porodiliste Jezero (21.4.2014 14:53:04)
|
IZVORNA PORUKA: bambi1 IZVORNA PORUKA: Vanne IZVORNA PORUKA: bambi1 Ja sam imala cr sa spinalnom, predivno iskustvo i svima bi preporucila. Ako treba pisacu detalje pisi [sm=smiley1.gif] mene sve zanima...jest da sam upoznata sa svime ali volim citati lijepa iskustva sa spinalnom...jedino sto mi niko nije rekao da li daju neko sredstvo za smirenje ili nesto prije operacije? jer nije ni jednostavno biti budan dok te rezu,jest da nista ne vidis ali mi opet nekako prpa [sm=smiley36.gif] Meni nisu dali nista za smirenje. Anesteziolog mi je bio dr Suljevic, predivan, cijelo vrijeme je sjedio pored mene i zapricavao me. Ubod igle se ne osjeti, mene je malo uhvatila panika zbog uboda ali zaista nista, ne bi nikada pristala da me uspavaju nakon ovog iskustva. Sreca pa se moze birati. Anestezilog ti detaljno objasni kako postupak izgleda, sta ce ti raditi (kada dodje dan prije CR na razgovor). Kada sjednes na sto malo se nagnes naprijed i on ti da spinalnu, stvarno se ne osjeti, igla je totalno tanka. Nakon toga legnes i dio stola sa nogama ti malo podignu prema gore. Stave ti zeleni paravancic da nista ne vidis :). Mene je bilo strah da necu cuti instrumente kako lupkaju. Pustili su mi muziku, CD Toseta :)) Onaj osjecaj kad beba pocne plakati i kad ti je stave na grudi je predivaaaaaaaaaaaaan [sm=smiley1.gif] Sa mnom na intenzivnoj su bile 3 zenice koje su radile cr pod opstom i kada su vidjele moj oporavak i njihov zazalile su sto su radile pod opstom. Meni su odma donjeli caj da pijem, a one nisu smjele. I anestezilog me obisao i donjeo mi supicu. i meni je bio suljevic,ali nazalost on vise ne radi gore,on je bio inace najbolji,kakvi su ostali ne znam
|
|
|
|