Rabi
|
IZVORNA PORUKA: ajnur IZVORNA PORUKA: mirnah Citam vase postove i mogu reci da sve pomalo radikalno zvuci...Ponekad sve zvuci strasno. Mislim da sam i previse griješna :( Pokusala sam malo vise citati, malo se vise informisati ali sve se svodi na isti zakljucak: Vjerujem u Boga, ali imam hiljadu i jednu sumnju koju mi niko ne moze razjasniti, ponekad mislim da je mozda i sveta knjiga pisana u periodu kad je sve sto se trazi od covjeka zapravo nesto sto je bilo logicno u to doba...Pa druge vjere s kojima imamo toliko zajednickog. Bog je jedan, ispa sada da je vise od pola covjecanstva u zabludi jer vjeruje u Isusa Krista ili Budu. Nemojte me pogresno shvatiti, ovo nije pokusaj blačenja, muslimanka sam i vjerujem u Allaha, mnoge stvari ne postujem, ali imam svoj vid vjere koji mozda, prema svemu, nije dovoljan, ali cini me mirnom i zadovoljnom. Kad mi je tesko uvijek se molim Bogu, strah me Boga, strah me zivota poslije, ponizna sam i svjesna da nemam nikakve moci. Imam svoja vjerovanja i zivim u skladu s njima, ali sam svjesna da je "onaj gore" puno mocniji i da ne trebam prkositi i traziti nemoguce. Ocajnicki sam pokusavala naci izlaz iz svojih problema, vjera mi je pomogla, ali moj nacin vjere, mozda jeste grijeh ali drugacije nisam mogla...Moje misljenje je ovdje nevazno, ali mislim da je bit shvatiti da i nismo toliko mocni, da moramo pokusati ovaj svijet uciniti ljepsim i boljim, postovati Majku prirodu, prema svima se odnositi "ljudski", nek svak vjeruje u sto smatra da ga cini sretnim i zadovoljnim i samo na taj nacin ce pronaci svoj mir. A sada hoce li neko cestitati sretan Božić ili sretan praznik ili necestitati, to je najmanje bitno. Ovo je mila Dunjaluk i ne daj Boze da nam je kao na Ahiretu u.Sve je dobro dok ima problema.Elhamdullilah Nema sumnje nikakve....dovoljno mi je saznanje da su se mnoge stvari napisane u Kur'anu obistinile Uzmite evo primjer predznake sudnjeg dana....Jesu li se mnogi obistinili? JESU!ma nista vise ne treba pominjati! SVako zasto ima zato Allah je svuda oko nas, sve cuje, sve vidi, sve zna!!!! Ovo je sve prolazno i nestvarno....Kako kaze Dino, sve je laz...samo pusta laz...sto se oko nas, u krug vrti.... Jedina i prava istina je gore....i On ce svima da upravi! I ja ga molim da nam da ono sto smo zasluzili, da nas okrene na pravi put, a ne na put kojim cemo zalutati....i postati ono sto nismo! Amin!