M kao Mama
|
Drage, moje hanumice ( ja ovo vama od milja tepam, one koje me znaju lično, znaju da je zaista od srca), želim vas sve puno, pozdraviti, odnosno poselamiti i čestitati Vam na Vašoj odluci da se pokrijete, jer zaista, ipak mislim da u današnjem vremenu nije lako biti pokrivena žena, iz više razloga. Međutim, ja bih eto jednu priču podjelila s Vama, pa me zanima, da li ste Vi znate neku takvu osobu, općeniti o ovome o čemu ću pisati, znam da je griješ da se otkriješ, ali zanimaju me i mišljenja žena koje su učevnije od mene. Rodica mog muža se porila veoma mlada, mislim da je bila II razred Srednje škole. Ta njena odluka bila je šok za sve, budući da njeni roditelji nisu toliki vjernici, a i u njenoj bližoj rodbini ima dosta mješanih brakopva, tako da je to zaista bio šok, budući da ona nikada do tada nije ni klanjala, ni postila, i slično. Helem porkila se i tako, je završila školu, upisala je fakultet, završila, onda su se izdešavale neke stvari, dugo je nisam viđala, i onda jednom nam je došla otkrivena. Mene je zaista bilo sramota da pitam šta je to, ali i ona vidjela je našu zbunjenost, ali nikada nije ništa o tome pričala. Danas živi, radi, otkrivena je, ponaša se normalno, ali meni opet negdje u dubini uvijek se postavi pitanje šta se to desilo.
|