rerica
|
IZVORNA PORUKA: anđelo IZVORNA PORUKA: rerica IZVORNA PORUKA: reallove IZVORNA PORUKA: reallove IZVORNA PORUKA: Hannan IZVORNA PORUKA: Iman83 IZVORNA PORUKA: Vinetu IZVORNA PORUKA: Iman83 Mene tačno sramota reći ali ja i moj 'hodža' ne klanjamo zajedno... Svako za sebe, a moraću ga uganjati da nam to postane praksa, ljepše je brate Samo što ne znam kome od nas dvoje će mali pingvin skakati po leđima radije Ni ja ni muž jedno vrijeme nismo klanjali skupa... ne znam ni sama zašto. Valjda da nas curica ne bi oboje ometala, dok je bila manja. Sad se trudimo klanjati skupa svaki namaz koji možemo... upravo zbog nje, da bi se i ona mogla pridružiti džematu. Klanjamo jedno iza drugog, a curica je nakad u mom safu, nekad u muževom : )) Nikad ne želi staviti maramu dok klanja, već uvijek tražu muževu kapicu : )) BTW, moram pohvaliti svoju curicu... ona već odavno zna proučiti sve što je potrebno za namaz, pa i više (SUbhaneke, FAtiha, Ihlas, Felek, NAs, Asr, Kevser, Etehijatu, Salavat, Rabijesir, Šehadet : )) MashaAllah, bravo Moja redovno sa mnom klanja, imitira me do u detalje, a mm skače po leđima kad ide na sedždu...imamo i snimak kako te vratolomije izgledaju...a njoj to doživljaj s taticom...ona čim vidi postekiju, govori: idem kanja Iskrena da budem i mi smo bili obustavili tu tradiciju, dok nismo imali dijete ako on nije u dzamiji skoro svaki vakat smo skupa klanjali, onda mala beba pa na smjenu, ja sam vazda bila isprepadana da mi nece pocet plakat pa sta cu (luda zena) e sad uveliko imamo i mujezina, pa frka on hoce da bude imam ili nece klanjat haha...a to skakanje po ledjima i dizanje sa sedzde pod teretom, ja sam tad najbolje liniju dotjerala :) ne mogu,a da se ne ubacim,ja klanjam sama,a nekad moj Ameen stane kod mene,dusa moja i kako ja,tako i on..A nekad mi skace na ledja ili izvodi nesto,pa mu smijesno Kada smo sami on i ja u kuci,ja klanjam,nekad se desi ja klanjam,a on krene na vrata,da izadje napolje,pa ja prekinem namaz da ga uhvatim,sta mislite zenice,je li grijeh tako,klanjati i odjednom prekinuti,pa opet na namaz meni niko ne odgovori I ja nisam pokrivena,ali eto provirim na ovu temu i javim se ponekad.. Nije ti grijeh sem sto ces opet uzeti abdest i ponovo ispocetka klanjati,al bolje ti je stavi mu mnogo igracaka, zakljucaj vrata ili nesto da mu moze zaokupiti paznju tih 10 do 15 min nadam se da sam ti pomogla,jer sam tek vidila tvoje pitanje eh ovako ,kad trebaš dijete vratiti s vrata (da se ne ozlijedi ,itd) moraš prvo predat selam,pa onda prekinuti namaz,.Kad dijete zbrineš 8zaključaš vrata ili ga zabaviš crtićem igračkama itd,onda namaz ponovi.Također ne moraš uzimati ponovo abdest da bi klanjala ,osim ako ga nisi izgubila.Eto ja pitala pa prenjela i hvala svima na lijepom dočeku ne moras uzeti abdest,al je lijepo ga uzeti a sve sto je lijepo slatko je