jasmin
|
IZVORNA PORUKA: sporty mamaa Evo ja u obitelji imama 3 tetke casne sestre( od pokojnog tate) i kao mala ja sam ih se uvijek bojala... Ne znam zasto, ali eto to je u meni stvaralo nekakav strah... Sada ih se naravno ne bojim, svaka od njih tri je razlicita, ne pripadaju ni istom redu sestara, a svaki red ima i neke svoje zakone tj.pravila... Recimo kad one dodu na godisnji na more, mogu skinuti svoju odoru i obuci pristojan kupaci kostim... Iako mislim da je casnim ipak nekako "teze" nego zenama u Islamu(pokrivenim), jer vjerujte nije lako non stop biti u jednoj te istoj odori, zivjeti u zajednici, raditi a ne dobivati placu(sve osim malo deparca za tel.i higijenu moraju dati u zajednicu), ne smiju imati djecu niti se udavati... Divim im se, ja to ne bih mogla... Imam jedno pitanje za zene sa Hidzabom(eto sad znam i kako se to zove)... Smijete li se vi normalno kupati recimo na moru bazenu, tj.skinuti maramu??? Ako ne je li vam to tesko??? Mislim da si posve u pravu,casnim sestrama je teze,totalno odricanje.Kod nas nije tako,zivimo posve normalan zivot,imamo sve lijepe uzitke poput bracnog zivota,radjanja i td. Sto se tice kupanja u bazenu ili moru,moze,pod uslovom da nema muskaraca.Mi,npr,ovdje imamo redovita kupanja na bazenu,sve smo pokrivene,skinemo maramu i odjenemo kupaci koji moze biti kratkih rukava i malo duzi ispod koljena.Ne mora biti ovakav kakav je na slici.Sve u svemu,bude nam prekrasno.Moje prijateljice idu i na more,imaju na nekim dijelovima odvojene plaze gdje muskarci nemaju pristup,pa se bez brige kupaju.Doduse,one su u Saudiji.Ali,meni je dovoljan i bazen hehe :).Bas jedva cekam da malo vise ugrije pa da se isplivam.