mamabb -> RE: Ranica na grliću maternice (5.3.2013 8:03:44)
|
IZVORNA PORUKA: malena27 RR IZVORNA PORUKA: kiselina Bila juce na pregledu kod ginekologa, ona poslije pregleda ustanovila da imam tzv "ranu na grlicu" vecu, zanci mens. mi kasni danas je 47 dan, trudnoca je iskljucena, dala mi je vaginalete i pilule za izazivanje menstruacije. Rekla je da trebam uraditi PAPA test ne odmah, ali ja sam rekla da uradimo odmah, sad sam jako nervozna i ne mogu da se smirim nikako. Procitala sam svasta po netu o ovim tzv Ranicama, kao to nije nista opasno 70% zena ima ranicu, nemam se sa kim posavjetovati oko toga, ginekologica mi nije rekla nista, kada sam je pitala koliko je to ozbiljno nista nije rekla, tek poslije PAPA testa moze reci, sto me sad stavilo u jos tezu situaciju iscekivanja, katastrofa [sm=smiley19.gif] Molim ako je neko imao slican problem za neki savjet [sm=smiley19.gif] Ja sam imala ranicu na grliću. Istina je da ona može biti bezopasna ali ukoliko se ne liječi i ne prati stanje, recimo, imaš konstantne upale i tako to, može dovesti do svega. Moj ginekolog mi je odmah tretirao ranicu tzv tuširanjem mjesec dana, svake sedmice jednom da bi nakon toga sve bilo uredno a evo i dan danas je sve uredu hB a od tad je prošlo skoro 4 godine. Pregled obavljam svakih 6 mjeseci. Ono što bih ti savjetovala da uradiš PAPA test jer na osnovu njega će dr znati zbog čega su nastale, da li konstantnim upalnim stanjem, bajama ili HPV te će na osnovu toga odrediti dalji tretman. Sretno i ne sekiraj se sve se da riješiti, samo se na vrijeme treba reagovati Preventiva je pola izlječenja.
|
|
|
|