Nala -> RE: KAD KRENUTI U PORODILIŠTE (9.11.2007 12:57:00)
|
Sa 1. bebom pocela samosjecati kontrakcije (neke bolove - slicne blagimmenstruacijskim) oko 15 sati. Isla sam na vjezbe za trudnice i tamo su nas super pripremili ([image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image] za babice na Otoci). Ako ne puca vodenjak ne idi u bolnicu. Ja sam pocela sa spremanjem stvari za bolnicu, malo odmarala, ali uglavnom smisljala da radim po kuci nesto da mi odvlaci paznju sa bolova - koji su jos podnosljivi. Onda smo MM i ja sjeli u auto, negdje oko 21 sat (kontrakcije su bile vec na nekih 10 minuta, sad malo vise boli, javljaju se u pravilnim razmacima...).Onda smo se malo vozali po gradu, ja sam imala neki jastucic u krilu, pa dok traje kontrakcija-malo ga stisnem, prodje i sve ok. Oko 22:30 sam dosla u bolnicu, poradjala sam se u Opcoj bolnici u SA, dok su me pregledali, presvukla se, dobila krevet i sobu-tamo nema predradjaone i sl., nisu mi nista ukljucivali nego pustili da sve ide prirodno. Nekih 20-tak minuta trajali su oni jaki bolovi, i u 1 poslije ponoci rodila se moja Ajsa. Sa drugom bebom me je ostavio dr na "narucen" termin, ukljucio indukciju, za pola sata sam se porodila, MM se nije stigao ni presvuci u onu odjecu koju dobije da prisustvuje porodu. Sad idem aBd 3. put i opet bi samo priprodno, bez infuzije i narucenih termina....
|
|
|
|