Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
ma pusti ti to - meni na zadnjoj kontroli u prosloj trudnoci rekli 2900, a za 2 dana rodila cerkicu od 3340! A sta da i ima 2500 - vazno je koliko znam da ima toliko jer onda ne mora u inkubator niti ostajati u bolnici,a i imas jos 3 tjedna do poroda!
Nikada mi nijedan dr. nije rekao tezinu moje bebe a vala ni ja nisam pitala niti sam mislila da je to toliko vazno, na dan poroda su mi rekli da mi je beba krupna ali ja im nisam vjerovala, uglavnom cura je bila prava buckica u mome slucaju nisu pogrijesili, ali mislim da je bolje sto to ranije nisam znala jer bih se time bas opteretila.
istina da se mi stvarno tim detaljima opteretimo,kilaža, pa BPD, AC, FL.... i šta sve još dragi Bože. Moja kuma koja se nedavno porodila u Norveškoj kaže da kod njih u toku tih 9 mj odrade samo jedan jedini ultrazvuk u 20-tom tjednu i to je to. Ostale kontrole se odnose samo na mjerenje opsega maminog trbuha i ne znam čega još... heehhhe njihove trudnice onda očito nemaju straha od ultrazvučnih mjerica
ma bas tako - i ja si ne mogu pomoci,svaki put se vratim s mjerama i onda po internetu da vidim "odgovaraju" li.....a na kraju zivo cudo da uopce odgovaraju jer i MM i ja smo jaaako visoki, uvijek bili mrsavi......a npr. s njegove strane CIJELA obitelj debeli i niski....znaci beba bas moze imati mjere kakve hoce . Al eto sto covjek vise zna, vise se sekira.....
RE: Koliko je velika vaša beba? 26.9.2012 21:27:26
aidica_bih
Drage mame, srdacno vas pozdravljam! Evo tek smo se i "nas dva" uključili u raspravu. Hvala vam na divnim savjetima, zaista sam ovdje pronasla tonu stvari koje su me zanimale, a pomalo i brinule ... Mi smo danas bili na kontroli, 27+3 smo, i imamo cak, prema mjerama 1440 g. Bit cu mami vejki momak!
RE: Koliko je velika vaša beba? 4.10.2012 13:13:21
almondray
Evo i mene sa kontr. (34+1)prvo mi je izračunala BPD 90,5 što je malo veće nego po tjed. trudnoće pa je onda našla bolji presjek i došla do broja 85 i ostaje dječak , ljubi ga mama BPD 85,0 Femur 66,7
RE: Koliko je velika vaša beba? 5.10.2012 14:33:57
Chhupka
Pozdrav svima :) Nova sam na forumu i pomalo zabrinuta .... na redovnom UZ pregledu BPD iznosi 88 a 26 SAM nedelja trudnoce ...bebac je malo krupniji ima 870 gr i moja dr mi rece da je sve u redu ..ali meni je ovaj BPD NESTO VELIKI???
RE: Koliko je velika vaša beba? 15.11.2012 23:21:15
vecy
moja je beba puuno veca nego sto bi trebala biti..29 sedmica a teska 2064 g. U frci sam pravo, moram na dijabeticnu dijetu mada mi je secer kad sam radila OGTT bio 6.1 Nadam se da ce sve biti ok. Ima li slicnih iskustava?
RE: Koliko je velika vaša beba? 16.11.2012 13:32:02
zagy
Meni u 28 sedmici beba 1700g, isto ogtt dobar. Meni samo preporučili da pripazim na ishranu, ukinuti slatkiše (ovo me dotuklo ), izbaciti bijelo brašno, paziti na unos šećera. Samo pazi na ishranu, odnosno drži se dijete ako su ti je propisali, to je sve ok. U najgorem slučaju da bebač i bude krupniji ideš na carski i gotovo. Čitala sam da žene koje imaju gestacijski dijabetes, (što kod tebe nije slučaj ako ti je ogtt dobar) eventualno bebama se nakon poroda da inzulin i to je to.
RE: Koliko je velika vaša beba? 16.11.2012 14:52:01
Pretty mamma
Joj evo mene sa kontrole, bolje da ni ne pišem mjere. Kao da ću King Konga roditi. Tek sam ušla u 37. tjedan, beba ima 3124 g, BPD 88 mm (to mi je bitno da nije prevelika glava radi poroda), HC 325 mm, AC 330 mm, FL 74 mm. Kaže dr. beba veća i duža od prve, i to dobro duža (Laura se rodila 3300 g i 53 cm). Tromjesečni šećer ok, fruktozamin ok, dakle samo genetika?
RE: Koliko je velika vaša beba? 17.11.2012 19:43:40
vila_7
ma hajde sta se zalis evo iste su nam skoro mjere - meni sa tek napunjenih 36tj. 3150, AC-327,BPD- vec 93!!! Al ja to njima nista puno ne vjerujem jer su sa prvom fulili da je manja nego sto jest....valjda nece i sa ovom....da ispadne da je jos veca
< Poruku je uredio vila_7 -- 17.11.2012 19:45:00 >
RE: Koliko je velika vaša beba? 17.11.2012 21:05:18
visnjica1
Hmm ja bila juce na kontroli kod svog dr. i kaze 2700 gr al kao nije to precizno tako da ne uzimam zdravo za gotovo, dok mi je u Bolnici dr.rekao 3500 gr